Η τρομοκρατία συνδέεται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα, λέει ο Παυλόπουλος...


Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο πεδίο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος διακρίνει άμεση διασύνδεση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα.

(ΣΣ. Εντάξει τώρα τί θα πεί διακρίνει άμεση διασύνδεση? Εδώ μιλάνε καθαρά γιά τη βόμβα που μπήκε στό Alter καί κάνουν σχόλια κλπ...Η σέ άλλη φάση αναφέρονται συγκεκριμένα γιά τήν 17 καί τον αρχηγό της...)
Οπως και να έχει το σχετικό απόσπασμα απο τη συνέντευξη Παυλόπουλου στήν Καθημερινή έχει ώς εξής:
– Η έκβαση της υπόθεσης Παναγόπουλου δημιούργησε προσδοκίες ότι επίκεινται εξελίξεις και σε άλλα πεδία, και πρώτα από όλα σε εκείνο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Εχουν βάση αυτές οι προσδοκίες;

– Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι χρέος μας να μην περιμένουμε όσο χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ για την εξιχνίαση της «17 Νοέμβρη». Αλλά και γιατί αυτή η μορφή τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουμε ενέχει ιδιαιτέρους κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Είναι μία μορφή, που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Και υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό. Οχι ότι η τρομοκρατία είχε ιδεολογία. Αλλά και αυτή η πάλαι ποτέ επίφαση ιδεολογίας δεν υπάρχει τώρα. Μιλάμε για στυγνούς εγκληματίες που πίσω από τη λεοντή της λεγόμενης τρομοκρατίας κρύβουν πρωτόγνωρα εγκληματικά ένστικτα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συλληφθούν. Πιστεύω ότι πάμε καλά. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Η αστυνομία, και στον τομέα αυτόν, κάνει καλά τη δουλειά της.

Η επιτυχία

– Θα μπορούσα να αντικρούσω το σχόλιό σας «πάμε καλά», σημειώνοντας ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί 10 τρομοκρατικές ενέργειες, αριθμός-ρεκόρ για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

– Ως υπουργός οφείλω να δέχομαι την κριτική. Και να σας εξομολογηθώ και κάτι: Το πώς αισθάνομαι βλέποντας τον πολλαπλασιασμό αυτών των χτυπημάτων εγώ το ξέρω. Αλλά δεν ωφελεί απλώς να το ξέρω. Ο πολλαπλασιασμός είναι εκείνος που με προβληματίζει πολύ περισσότερο. Διότι με τον τρόπο με τον οποίο δρουν, βεβαίως αν μείνουν ασύλληπτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα τα οποία έχουν τραυματίσει και την κοινωνία.

– Να περάσουμε τώρα στην εξιχνίαση της απαγωγής Παναγόπουλου αποτελεί επιτυχία για ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ και απόδειξη ότι μεταξύ τους συνεργασία έχει βελτιωθεί. Αποτελεί ωστόσο ή όχι, παράδοξο ότι δύο «πυλώνες», της Δημόσιας Τάξης αναφέρονται σε διαφορετικούς πολιτικούς προϊστάμενους;

– Οταν η συνεργασία υπουργού και αναπληρωτή υπουργού είναι αρμονική, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και το επιβεβαίωσε η συγκεκριμένη περίπτωση. Παρά τη σπερμολογία, είναι γνωστό ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κι εγώ, συνεργαζόμαστε αρμονικά και με όρους συναδελφικότητας. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών, τονίζω ότι δεν έχει τόσο σημασία ο πολιτικός προϊστάμενος όσο η νοοτροπία που εμπνέει κανείς στις υπηρεσίες να εργάζονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Γιατί όταν έρχεται η ώρα να πάρουν πολιτικές εντολές, αυτές είναι ενιαίες στο ενιαίο υπουργείο. Το ζήτημα είναι πώς τις εκτελούν.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σημερα που ειναι δυσευρετοι οι ΞΗΡΟΙ,ειναι λογικο να στρατολογεις ΒΛΑΣΤΟΥΣ..
Δυσκολοι καιροι για τους εργολαβους της "αριστερης" τρομοκρατιας.