«Απαίσιο κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας η δουλεία» λέει ο Ομπάμα, όμως θά ήταν έτσι οι ΗΠΑ χωρίς τούς μαύρους σκλάβους;


(ΣΣ Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κλείσουν πληγές πού πονάνε. Η δουλεία μία απο τις πιό επαισχυντες πράξεις τής ανθρώπινης ιστορίας θα στέκει πάντα , αιώνια ενοχή για τούς Αμερικανούς. Φυσικά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Τό αιώνιο ερώτημα θα είναι. Θά ήταν έτσι η Αμερική χωρίς τούς μαύρους σκλάβους?)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δήλωσε ότι η δουλεία είναι ένα «απαίσιο» κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας και ότι θα πρέπει να διδάσκεται με τρόπο εποικοδομητικό.

Ο Μπ.Ομπάμα συνέκρινε την «κληρονομιά» που άφησε πίσω της η δουλεία με την ιστορία του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι και τα δύο είναι «τρομακτικά κομμάτια της ιστορίας», τα οποία δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αγνοήσουμε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον μετά την επίσκεψή του στην Γκάνα. Επρόκειτο για την πρώτη του επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ στην Υποσαχάρια Αφρική.
slavery-torture.jpg image by maryscottoconnor

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ακρα, ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Γκάνας, ενώ επισκέφθηκε και ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Αφρικανών που επρόκειτο να φύγουν σκλάβοι για την Αμερική.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1032595

Σχόλια