Ο «Τόνι», η φίλη του πού δυό μέρες μετά τήν απαγωγή είπε τα πάντα στήν ΕΛΑΣ καί η γκάφα (;) τών αστυνομικών...


Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που μια προδομένη γυναίκα καρφώνει στις αστυνομικές αρχές το μεγάλο κόλπο μιας εγκληματικής ομάδας. Πολλά τα παραδείγματα στη ζωή και στην τέχνη. Στη θρυλική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Τα καλά παιδιά» τη μαφιόζικη συμμορία προδίδει η Λορέιν Μπράκο, η φίλη του δεύτερου στην ιεραρχία γκάνγκστερ, του γόη Ρέι Λιότα, ο οποίος, μαγεμένος από την κοσμική ζωή, τις ωραίες γυναίκες και την κοκαΐνη, κακομεταχειρίζεται το κορίτσι του.

Στη «συμμορία των 16» απαγωγέων του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου τον ρόλο του Ρέι Λιότα διεκδικεί με μεγάλη επιτυχία ο Απόστολος Πετράκης, ο «Τόνι» της εγκληματικής οργάνωσης «Εxpress Service» του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος από τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά ονειρευόταν τη μεγάλη ζωή και τα διθέσια cabrio αυτοκίνητα με συνοδούς αιθέριες υπάρξεις.

Πολύ προτού κλείσει τα 24 χρόνια, όταν πολλοί συνομήλικοί του ψάχνουν να βρουν δουλειά, αυτός ένιωθε επιτυχημένος με τη θέση που είχε στην προσωπική ασφάλεια γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας. Εκανε μια ξεκούραστη και αποδοτική δουλειά, η οποία του απέφερε αρκετά χρήματα και πολλές γνωριμίες. Δεν του έφταναν όμως όσα κέρδισε, ήθελε κι άλλα. Ετσι άφησε την παλιά του δουλειά για να κάνει δικές του... επιχειρήσεις. Νοίκιασε καλό διαμέρισμα στη Γλυφάδα και απέκτησε ακριβά γούστα. Επώνυμες παρέες, ρούχα και κορίτσια και reserve τραπέζι σε όποιο νυχτερινό κέντρο της παραλιακής έκανε κέφι, «όπως Αμερική», που έλεγε και η διαφήμιση.

Ο Απόστολος Πετράκης δεν έμεινε εκεί. Συν τω χρόνω απέκτησε και τις άλλες συνήθειες και εμμονές του Ρέι Λιότα. Εγινε νευρικός και οξύθυμος χαρακτήρας και ολοένα και πιο τακτικά αναζητούσε παρηγοριά στην κοκαΐνη. Και εκεί όμως δεν έβρισκε γιατρειά, η αδρεναλίνη τον είχε κυριεύσει, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να ξεσπάει με βιαιότητα στη νεαρή φίλη του.

Ενα τέτοιο ξέσπασμα, πιο βίαιο από ποτέ, με δράστη τον Απόστολο Πετράκη και θύμα την κοπέλα του, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου, την οποία φέρεται να εμπνεύστηκε ο ίδιος μέσα από τις υψηλές γνωριμίες του στην κοσμική Αθήνα.




Είναι 12 Ιανουαρίου 2009. Ο άνθρωπος με τη χαρακτηριστική κρητική προφορά που τηλεφωνεί στη σύζυγο του απαχθέντος εφοπλιστή, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, ζητώντας λύτρα 40 εκατ. ευρώ, όπως αποδεικνύεται σήμερα, ήταν ο Απόστολος Πετράκης, ο «Τόνι» της συμμορίας των 16 απαγωγέων. Τότε ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Οχι όμως και στη νεαρή φίλη του.

Δύο ημέρες αργότερα ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος ήταν απασχολημένος με το «ριχτάδικο», την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου, είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τη φίλη του το οποίο κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της.

Με εμφανή τα τραύματα από τον βίαιο ξυλοδαρμό και το σοκ που υπέστη η νεαρή γυναίκα έσπευσε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για όσα συνέβησαν με τον φίλο της λέγοντας ότι απειλείται η ζωή της. Αφού κατονόμασε στους αστυνομικούς τον Απόστολο Πετράκη ως δράστη της βιαιοπραγίας, θέλησε να τους πληροφορήσει για όσα είχε ακούσει από τον φίλο της και την παρέα του για την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν όσα τους είπε η νεαρή γυναίκα αλλά δεν θεώρησαν σκόπιμο να διερευνήσουν τις πολύτιμες πληροφορίες που τους έδωσε στο πιάτο. Οταν μήνες αργότερα έγινε γνωστή, μέσω του «Μεγάλου Αδελφού», η συμμετοχή του Απόστολου Πετράκη στην απαγωγή, ένα ερώτημα έμενε μόνο να απαντηθεί: Επρόκειτο άραγε για μία από τις μεγαλύτερες γκάφες της Ελληνικής Αστυνομίας ή μία από τις πιο περίτεχνες... αβελτηρίες των οργάνων της τάξης; Οι ίδιοι σε ανεπίσημες συζητήσεις διατείνονται ότι η πολύτιμη πληροφορία αποτέλεσε τον μίτο που οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ολα τα στοιχεία όμως τους διαψεύδουν. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=278723&dt=16/07/2009

Σχόλια