Παράνοια Ταλάτ: Εμείς (Τουρκοκύπριοι) δέν εμπιστευόμαστε κανέναν, η ΕΕ υποστηρίζει συνέχεια τούς Ελληνες, μόνο η Τουρκία μάς προστατεύει...

Βόμβα Ταλάτ στις συνομιλίες
......Σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», ο κ. Ταλάτ δηλώνει ότι «χωρίς μια διεθνή θετική παρέμβαση, χωρίς μια γέφυρα, η οποία θα ενώνει τις διαφορετικές απόψεις, η λύση είναι αδύνατη» για να προσθέσει: «Η άποψή μου είναι ότι η λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους υφίσταται ως ένα σημείο και όχι μέχρι το τέλος. Από εκείνο το σημείο θα πρέπει να ζητήσουμε διεθνή βοήθεια, και στο τέλος και επιδιαιτησία».
Ο κ. Ταλάτ δηλώνει μάλιστα ότι θέλει να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, χρονοδιάγραμμα που συμπίπτει απολύτως με τις επιδιώξεις της Τουρκίας, όπου θέλει να απαλλαγεί από το βάρος της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της.
Αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επαναλαμβάνει την πάγια τουρκική θέση ότι μόνο με τη συνέχιση των εγγυήσεων της Αγκυρας η τουρκοκυπριακή κοινότητα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. «Δεν αποδέχομαι ότι η ΕΕ μπορεί να μας εγγυηθεί. Γιατί τις πιο πολλές φορές η ΕΕ μεροληπτεί υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Γι αυτό οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να την εμπιστευτούν, αλλά ούτε κανέναν άλλο εγγυητή πέραν της Τουρκίας. Η συνέχιση, λοιπόν, των εγγυήσεων είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει.
Υιοθετώντας ακραία θέση στο εδαφικό και επομένως και στο περιουσιακό, ο κ. Ταλάτ δηλώνει ότι προτεραιότητα είναι να μη δημιουργηθούν... νέοι πρόσφυγες, περιλαμβάνοντας στην κατηγορία αυτή όσους Τουρκοκύπριους ή εποίκους έχουν καταπατήσει ελληνοκυπριακές περιουσίες και θα πρέπει να τις επιστρέψουν εφόσον ο νόμιμος ιδιοκτήτης δεν θελήσει να δεχθεί αποζημίωση.
Απολύτως προβληματική είναι όμως και η δήλωση του κ. Ταλάτ, που απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής στους Ελληνοκύπριους συμβολικών μνημείων, όπως η Σαλαμίνα, το Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα και η Μονή του Απόστολου Βαρνάβα, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επισημαίνει ότι «εφόσον θα υπάρχει Διζωνικότητα και θα υπάρχει μια Ενωμένη Δημοκρατία, δεν είναι ανάγκη να επιστραφεί οποιαδήποτε περιοχή στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αφού η διακίνηση θα είναι... ελεύθερη.....http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=4482828#΄
ΣΣ Ζητάει και τα ρέστα ο Τουρκοκύπριος...Δέν τού περνάει καθόλου απο το μυαλό ότι η ΕΕ μπορεί απλά να υποστηρίζει το δίκαιο καί αυτός και οι Τούρκοι να είναι απλά πειρατές τής παγκόσμιας έννομης τάξης....Οσο για τον διεθνή παράγοντα εννοεί ασφαλώς δυνάμεις πού η Τουρκία λόγω θέσης μπορεί να πιέσει (ή μήπως να πούμε να εκβιάσει?)

Σχόλια