Η απελευθέρωση τού Ι. Αθανασιάδη καί μιά δική μας επιβεβαίωση κόντρα σέ "όλη" τήν μπλογκόσφαιρα...

Πρίν απο κάποιες μέρες (Πέμπτη 2/7/09) στήν ελληνική μπλογκόσφαιρα (σέ πολλά μεγάλης αναγνωσιμότητας μπλόγκς, "επαγγελματικά" , αλλά καί γενικότερα) γραφόταν ότι είχε ήδη απελευθερωθεί ο Αθανασιάδης καί μάλιστα ότι αυτό είχε επιτευχθεί με ενέργειες τού προέδρου τού ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη...
Μάλιστα επί λέξει γραφόταν ότι "ο κ. Καρατζαφέρης είχε πετύχει την απελευθέρωση εκεί πού Αγγλοι και Αμερικανοί είχαν προσπαθήσει και είχαν αποτύχει"...
Ο Αθανασιάδης βέβαια απελευθερώθηκε σήμερα και την απελευθέρωση πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση μέσω τού υπουργείου εξωτερικών, όπως είναι και το φυσιολογικό εξάλλου.....
Τότε είχαμε γράψει τά εξής..

Δύο ψέματα πού κυκλοφορούν στην μπλογκόσφαιρα για την απελευθέρωση τού Ιάσωνα Αθανασιάδη....

Φυσικά ψέματα στην μπλογκόσφαιρα γράφονται καθημερινά...
Μερικά όμως θα μπορούσαν να είναι ακόμα καί επικίνδυνα...
Δέν είναι κακή ιδέα σέ κάποια θέματα να είμαστε διπλά προσεκτικοί καί να μην αναπαράγουμε το οτιδήποτε...
Αντιγράφουμε απο την Καθημερινή σήμερα (19.51)
Απελευθερώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος στο Ιράν
Αναχωρεί απόψε από το Ιράν, με μέριμνα του Έλληνα πρέσβη, κ. Γαρίλίδη, ο Έλληνας δημοσιογράφος, Ι. Αθανασιάδης, ο οποίος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης στις 19 Ιουνίου 2009.
Το Ιράν απελευθέρωσε σήμερα τον Ελληνοβρετανό δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη-Φόουντεν, ο οποίος εργάζεται για την Washington Times και είχε συλληφθεί στα επεισόδια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
«Ο δημοσιογράφος που εργάζεται για αμερικανικό μέσο ενημέρωσης και είχε συλληφθεί για πράξεις αντίθετες με τη δημοσιογραφία και σε σχέση με τα πρόσφατα επεισόδια, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος», ανακοίνωσε ο Χάσαν Γασγαβί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.
Η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα.
Ο Γασγαβί διευκρίνισε πως ο δημοσιογράφος απελευθερώθηκε χάρη στις προσπάθειες της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα και πως του επιστράφηκε η δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθειά μου ικανοποίηση για την απελευθέρωση του Ιάσωνα Αθανασιάδη. Σε στενή, συνεχή επαφή με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών και σε συνθήκες πολύ δύσκολες για όλους, είχαμε τελικώς αίσια κατάληξη σε αυτή την υπόθεση.
Ο Ιάσωνας Αθανασιάδης σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας, κοντά στην οικογένειά του. Ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί να μη ξαναζήσουν ποτέ την αγωνία των τελευταίων δεκαπέντε ημερών».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επίσης δείτε το σχετικό απόσπασμα απο το in.gr όπου γράφει μεταξύ άλλων..
.....Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χασάν Κασκαβί, ο Ιάσωνας Αθανασιάδης απελευθερώθηκε «στο πλαίσιο των δεσμών Τεχεράνης και Αθήνας».
Για το θέμα είχε υπάρξει κινητοποίηση από πλευράς του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ παρέμβαση είχε κάνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος......

Σχόλια