Τά ολέθρια λάθη (πολιτικά - κομματικά καί επιχειρησιακά) στήν Αντιτρομοκρατική έφεραν αυτό το αποτέλεσμα...


......Απόστρατοι αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία αλλά και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για «διάλυση» και «απονέκρωση» της ΔΑΕΕΒ. Αλλωστε, το γεγονός ότι όλη η γειτονιά της γυναίκας - μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ γνώριζε ποιο είναι το πρόσωπο που φρουρούσαν οι αστυνομικοί, μιλούσε με ορισμένους από αυτούς και ήξερε ακόμα και τις βάρδιές τους «μιλάει από μόνο του», όπως λένε οι ίδιες πηγές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, στις 6 Ιουνίου το αυτοκίνητο στο οποίο έπεσε χθες νεκρός ο Νεκτάριος Σάββας παρουσίασε μηχανική βλάβη στο ίδιο σημείο και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καλέσουν εταιρία οδικής βοήθειας για να το μετακινήσουν.
Τα προβλήματα στην Αντιτρομοκρατική δεν είναι πρόσφατα. Το πρώτο και μεγαλύτερο σφάλμα ήταν η εντύπωση που εδραιώθηκε μετά το 2003 περί εξουδετέρωσης της τρομοκρατικής απειλής. «Επαναπαυθήκαμε στις δάφνες μας μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ και τώρα το πληρώνουμε», παραδέχεται στον ΕΤ στέλεχος της υπηρεσίας. Παράλληλα, θεωρήθηκε ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια σε διάφορους στόχους προέρχονται από «περιορισμένου βεληνεκούς» ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες δεν εγκυμονούν κινδύνους. Ειδικά για τη Σέχτα Επαναστατών είχε διατυπωθεί η άποψη ότι είναι ένα «γκρουπούσκουλο που δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις σκληρές απειλές του κατά αστυνομικών, δημοσιογράφων κ.λπ.».
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η ΔΑΕΕΒ σταδιακά απογυμνώθηκε από ικανούς αστυνομικούς με ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό. Τη θέση τους καταγγέλλεται ότι πήραν ένστολοι χωρίς εμπειρία σε θέματα τρομοκρατίας και ότι μετά την εξέλιξη αυτή οι εσωτερικές τριβές έγιναν μόνιμο φαινόμενο στην υπηρεσία.
Σοβαρό πλήγμα αποτέλεσαν επίσης οι αποχωρήσεις δοκιμασμένων υψηλόβαθμων στελεχών. Τελευταίος έκλεισε πίσω του την πόρτα της Αντιτρομοκρατικής πριν από ένα μήνα ο τέως υποδιοικητής της, κ. Φώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε το βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή, είχε συμπληρώσει 27 χρόνια στη ΔΑΕΕΒ και θεωρούνταν ιδιαίτερα έμπειρος στην εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία. Ο κ. Παπαγεωργίου είχε συμμετάσχει στη σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και είχε βραβευθεί για τη συμβολή του στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=95603

Σχόλια