Τώρα ξύπνησε καί κυνηγάει τούς σκαφάτους η κυβέρνηση. Σκηνές ρόκ στίς μαρίνες τής Αττικής...

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στις μαρίνες της Αττικής, καθώς τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων πραγματοποίησαν, με προσωπική εντολή του υπουργού Οικονομίας κ. Γ.Παπαθανασίου, «απόβαση» προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα πολυτελή σκάφη.

«Κηρύξαμε τον πόλεμο στους σκαφάτους και θα τον πάμε ως το τέλος. Τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα ελέγξαμε τα σκάφη την ώρα που αναχωρούσαν. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα τα ελέγξουμε και όταν επιστρέφουν. Δεν θα μας ξεφύγει κανείς», δηλώνει προς Το Βήμα της Κυριακής ο κ. Παπαθανασίου.

Όπως έχει καταγραφεί στις εκθέσεις των εφοριακών, ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών, έτοιμοι για να σαλπάρουν σε νησιά, έδωσαν εντολή στους καπετάνιους των πλεούμενών τους να σαλπάρουν μόνοι τους, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της Εφορίας. Πήραν αργότερα αεροσκάφη ή πλοία της γραμμής και συνάντησαν τα σκάφη τους στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Πάρο, ακόμη και στην Υδρα.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη ιστιοπλοϊκού 18 μέτρων με σημαία Γιβραλτάρ, ο οποίος δήλωνε στην Εφορία ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ και το σκάφος ήταν «γραμμένο» σε εταιρία offshore: Ο ίδιος αναγκάστηκε να ενοικιάσει ταχύπλοο από τη μαρίνα της Γλυφάδας για να προλάβει το ιστιοπλοϊκό του που έφυγε μόνο με τον καπετάνιο του και όταν το πλησίασε έκανε ρεσάλτο και ανέβηκε σε αυτό συνεχίζοντας το ταξίδι του για το Σαββατοκύριακο...

Από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν τα εξής:

Παράνομες αγορές ή μεταβιβάσεις σκαφών
Φοροδιαφυγή στα καύσιμα
Πλήρης σύγχυση για το ποιοι κατέχουν επαγγελματικά σκάφη και ποιοι κατέχουν ιδιωτικά.
Ονόματα-«μαϊμού» πραγματικών ιδιοκτητών σκαφών
Πολλές offshore που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες σκαφών.
Φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατ. ευρώ από σκάφη και μαρίνες.

Πρόστιμα ακόμη δεν επιβλήθηκαν. Οι εφοριακοί βρήκαν στις περισσότερες περιπτώσεις τα πολυτελή σκάφη, δεν βρήκαν όμως τους ιδιοκτήτες τους (παρά μόνο τους καπετάνιους και το πλήρωμα). Σε πρώτη φάση έγινε απλώς μια καταγραφή των παρανομιών. Τα πρόστιμα, όπως βεβαιώνει ο υπουργός Οικονομίας, θα ακολουθήσουν.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1025571&lngDtrID=251
ΣΣ Στις φωτογραφίες παίρνουμε μιά γεύση απο τη γλυκιά ζωή....
Η απόλυτη γκαντεμιά, να έχεις τέτοιο σκάφος και να σέ κυνηγάει στά καλά καθούμενα ο Παπαθανασίου...
Ολα μιά ιδέα είναι...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ονόματα δεν βλέπουμε πείτε κανένα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ βούιξε ο τόπος από την απάτη των ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ εφημερίδων κι εσείς ακόμα κάθεστε?