Σχέδιο με τον κωδικό «Βυθίσατε τον ΛΑΟΣ» θέτει σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ άλλων προβλέπονται ρουσφέτια σέ στελέχη τού ΛΑΟΣ....

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟμε τον κωδικό «Βυθίσατε τον ΛΑΟΣ» θέτει σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να συνθλίψει πολιτικά και εκλογικά το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Το 7,15% που έλαβε ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ταρακούνησε την κυβέρνηση. Ο προβληματισμός κυριαρχεί στις τάξεις των υπουργών και των βουλευτών για την επιρροή του κ. Καρατζαφέρη στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, αν και ο Πρωθυπουργός αισιοδοξεί και επενδύει στο γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει σταθεροποιημένο εκλογικό σώμα. Εξαρχής στο Μέγαρο Μαξίμου διατυπώθηκε το δίλημμα αν πρέπει η ΝΔ να συμπορευτεί με τον ΛΑΟΣ, ο οποίος πλαγιοκόπησε από τα δεξιά την κυβέρνηση.
Στην κυβέρνηση δεν είχαν πολλές επιλογές: ή θα ακολουθούσαν
τη στρατηγική του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλαδή θα επιχειρούσαν τη δημιουργία κλίματος για κοινή προεκλογική κάθοδο ΝΔ και ΛΑΟΣ με στόχο την πρόσθεση των δύο ποσοστών, του 32,29% και του 7,1%, ή θα επέλεγαν τη στρατηγική του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, δηλαδή ενσωμάτωση στην πολιτική της τμήματος της συνθηματολογίας και ρητορικής του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη.
Τελικώς επελέγη η δεύτερη στρατηγική, δηλαδή η υιοθέτηση πιο σκληρής πολιτικής σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, λαθρομετανάστευσης κτλ. σε συνδυασμό με την «πολιτική αποκήρυξη» του ΛΑΟΣ. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, η στρατηγική Σαρκοζί, ακόμη και αν δεν έχει άμεσο εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας κεντροδεξιάς ανασύνθεσης και να καταστεί πλειοψηφικό ρεύμα στο άμεσο μέλλον. ....
....Ο Πρωθυπουργός δεν συζήτησε ποτέ το θέμα συμπόρευσης με τον ΛΑΟΣ, παρά το γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε από τμήμα της εκλογικής βάσης της ΝΔ, αλλά και από βουλευτές και στελέχη.
Ο κ. Καραμανλής εμμένει στη γραμμή του μεσαίου χώρου, αν και κατανοεί πλέον ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη γραμμή της σε μια σειρά ζητημάτων που είναι πολύ ψηλά στην καθημερινή ατζέντα των αποκαλούμενων «νοικοκυραίων», που αποτελούν και σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης της ΝΔ.
Σε αυτή τη γραμμή κινούνται και κάποια κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, αλλά και ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης, που έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή να τονίσουν στον Πρωθυπουργό την ανάγκη να παραμείνει προσηλωμένος στη στρατηγική του μεσαίου χώρου. «Δεν πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση. Ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που μας ανέδειξε και αυτός που μας δίνει δύναμη. Είναι όμως και αυτός που μπορεί να μας αποδυναμώσει οριστικά στις βουλευτικές εκλογές αν δεν σκύψουμε στα προβλήματά του, αλλά όχι με ακρότητες» τονίζει υπουργός που συνομιλεί τακτικά με τον Πρωθυπουργό.
Για τον κ. Σουφλιά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μεσαίο χώρο, στον οποίο πρέπει να επιμείνει η κυβέρνηση να επενδύει, γιατί μακροπρόθεσμα, αν υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, θα ωφεληθεί πολιτικά.
Για την κυρία Μπακογιάννη- ήταν η μόνη που στήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια τη θεωρία περί άκρων- είναι θέμα αρχής για τη ΝΔ να παραμείνει πιστή στις θέσεις της και να μη λοξοκοιτάξει προς τον ΛΑΟΣ. «Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ Κεντροδεξιάς και ακραίων» τονίζει σε συνομιλητές της και θεωρεί ότι τα κόμματα έχουν ιδεολογικό πρόσημο και δεν είναι θέμα αριθμών και προσθέσεων.
▅ Αρχηγός στο περιθώριο
Υπό τη σκιά του διλήμματος «με ή χωρίς τον ΛΑΟΣ»ο κ. Καραμανλής έχει δώσει σαφείς οδηγίες να αντιμετωπίζεται ο κ. Καρατζαφέρης ως ένας πολιτικός που κινείται στο περιθώριο και το κόμμα του ως άκρο. Παράλληλα, από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και από τη Ρηγίλλης έχει δοθεί εντολή προς όλους τους βουλευτές και στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να αποκλείουν κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΛΑΟΣ. ......
............Στη Ρηγίλλης υπάρχει προβληματισμός για την ικανότητα του κ. Καρατζαφέρη να χτυπάει το μαλακό υπογάστριο της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ και να προσεγγίζει τους σκληρούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της. «Ο Καρατζαφέρης κατάφερε να αποστασιοποιηθεί από τις ακραίες απόψεις. Μπήκε στον ζωτικό μας χώρο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για εμάς» λένε κορυφαία κομματικά στελέχη, που τονίζουν με έμφαση ότι η Ρηγίλλης πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τους βουλευτές και τα στελέχη που κάνουν λόγο για την «ενωμένη δεξιά παράταξη», όπως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, αλλά και μέλη της «λαϊκής Δεξιάς», όπως η κυρία Κατερίνα Παπακώστα , ο κ. Ι. Μανώλης κ.ά.
Παράλληλα το κόμμα θα επιχειρήσει να μην αφήσει αναξιοποίητα τα όποια λάθη στρατηγικής γίνουν από τον κ. Καρατζαφέρη και θα προετοιμάσει κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο την αφαίμαξη της εκλογικής βάσης του ΛΑΟΣ. Θα γίνουν πολλές κινήσεις να επαναπατριστεί η κομματική βάση της ΝΔ, όπως π.χ. με την ικανοποίηση πολλών ρουσφετιών, ενώ θα υπάρξουν προτάσεις για αξιοποίηση στον κρατικό μηχανισμό στελεχών του ΛΑΟΣ, ώστε να επαναπατρισθούν στο κυβερνών κόμμα. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=273516&dt=14/06/2009

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητε φιλε,

εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα... δηλαδη η ΝΔ εδω και χρονια εχει μεταλλαχθει σε ΠΑΣΟΚ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ο ΔΕΞΙΟΣ χωρος εχει χηρεψει (αλλα και κατασυκοφαντηθει) εδω και 20 χρονια τωρα... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΛΑ.Ο.Σ νασαι σιγουρος φιλε ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ... απλα γιατι ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ στα ΔΕΞΙΑ και νομοτελειακα ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ..

Απο την αλλη ΠΑΣΟΚ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (πρασινο) και ΠΑΣΟΚ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (γαλαζιο) ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ να δωσουν λυση σε μια σειρα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ (κυριως νεων) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ οπως η λαθρομεταναστευση, τα σοβαρα ανοιχτα εθνικα θεματα, η ελειψη ασφαλειας στα αστικα κεντρα, η καταρρευση του ασφαλιστικου, η ασυδοσια του τραπεζικου συστηματος, και τελος το οτι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΨΑΝ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ... αφου με τις αποτυχημενες αυτες ηγεσιες ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΙΚΡΟΙ (σκοπια-αλβανοι-βουλγαροι-τουρκακια) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ (ηπα-αγγλια-ευρ.ενωση) ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΣΟ 'ΞΥΛΟ' ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ....εφτασε λοιπον στα ορια του ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕ..

Ετοιμαστειτε (χωρις ιχνος υπερβολης) ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.. δεν εχετε μαλλον καταλαβει τι συντελειται αυτη τη στιγμη στο εκλογικο σωμα.. ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΟΛΓΕΣ (14 Ιουνιου) Ο ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ 15 ΤΑ ΕΚΑΤΟ και τα δυο ΠΑΣΟΚ (πρασινο-μπλε) ΘΑ ΧΑΝΑΝΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 10-20 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ..

ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ.. καλο κουραγιο..