Αόρατα μάτια παρακολουθούν τόν Χριστοφοράκο διαρκώς....


Μακριά από τα στέκια όπου σύχναζε, αλλά εντός του Μονάχου, φέρεται να βρίσκεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, σύμφωνα με πληροφορίες, εθεάθη για τελευταία φορά στη βαυαρική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, την προηγούμενη Τετάρτη, σε απόμερο σημείο της καφετέριας του γνωστού ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης, «Koenigshof». Ηταν μαζί με έναν ακόμη μεσήλικα και έμειναν εκεί για περίπου μισή ώρα.
Εκτιμάται ότι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος έμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλάζει τακτικά τόπους διαμονής και κινείται πολύ πιο διακριτικά απ’ ό,τι τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο Μόναχο. Δηλαδή, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε «απέδρασε» από την Ελλάδα, λίγο προτού καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή για το σκάνδαλο Siemens. Αρχικά, ως γνωστόν, κινούνταν πολύ συχνά στο κέντρο του Μονάχου, ενώ, παρότι είχε γίνει γνωστή η «απόδρασή» του στη μεγάλη ελληνική ομογένεια της πόλης, δεν δίσταζε να πηγαίνει ακόμη και στα ελληνικά ρεστοράν «Καλυψώ» και «Κυανούς». Δύο από τα στέκια του, τα οποία προτιμούσε και κατά τις επισκέψεις του στην πόλη την περίοδο που κρατούσε τα ηνία της Siemens Hellas. Τις πρώτες ημέρες μετά την έξοδό του από την Ελλάδα είχε θεαθεί επίσης στο κέντρο του Μονάχου να ψωνίζει ρούχα, ενώ για περίπου τρεις - τέσσερις ημέρες έμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Bayerisherhof», στο κέντρο της πόλης. Κατά πληροφορίες, πάντως, έμεινε επίσης σε φιλική του, γερμανική οικογένεια. Στο Μόναχο, όπου είναι η έδρα της Siemens, ο κ. Χριστοφοράκος έχει πολλές και υψηλές γνωριμίες. Εκεί, επίσης, είναι και η «έδρα» του κατηγορουμένου κ. Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην προέδρου της Siemens Hellas και πρώην παράγοντα της Siemens, με τον οποίο ο κ. Χριστοφοράκος είχε αρκετά στενή σχέση.
Εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, ωστόσο, μάλλον δείχνει να παίρνει μεγαλύτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ ακόμη και ο δικηγόρος του, Κνουτ Μίλερ, αποφεύγει να δίνει διευκρινίσεις στους δημοσιογράφους για το τι πρόκειται να κάνει ο κ. Χριστοφοράκος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μίλερ, ως αστικολόγος, έχει αναλάβει το κομμάτι της υπόθεσης Χριστοφοράκου που αφορά την απαίτηση της Siemens για να της επιστρέψει περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Φέρεται δε ότι το γραφείο του συστήθηκε από Ελληνα δικηγόρο. Κατά πληροφορίες, τις προσπάθειες του κ. Χριστοφοράκου για να εξεταστεί η ποινική υπόθεσή του από τη γερμανική Δικαιοσύνη έχει αναλάβει άλλο πολύ γνωστό στη χώρα δικηγορικό γραφείο. Ως γνωστόν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas προσδοκά την επιεική μεταχείριση που προβλέπει ο γερμανικός νόμος, σε αντίθεση με τη σκληρότερη ελληνική νομοθεσία. Κάτι που θα επιδιώξει και ο δεύτερος «δραπέτης» Χρήστος Καραβέλας.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=92928
ΥΓ στη φωτό ασφαλώς τό Μόναχο...

Σχόλια