Φάκελος Μπίλντερμπεργκ: Η CIA, τά ονόματα τών συμμετεχόντων , η πορεία τους, οι Ελληνες.


Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ «μετράει» ήδη 55 χρόνια ζωής. Η πρώτη συνάντηση των μελών της «Λέσχης των Ισχυρών» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1954 στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ –από το οποίο πήρε και το όνομά της– στην ολλανδική πόλη Οστερμπικ. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει σε βιβλίο του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου Γιορκ του Τορόντο Στέφεν Γκιλ, η πρώτη διάσκεψη της Λέσχης χρηματοδοτήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Πρόσωπο – κλειδί για τη δημιουργία της Λέσχης θεωρείται ο Πολωνός Τζόζεφ Ρέτινγκερ. «Οπαδός» της ιδέας της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της Ευρώπης και άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις, ο Ρέτινγκερ πρότεινε στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζορζ Κλεμανσό ένα σχέδιο για την ένωση της Ανατολικής Ευρώπης, το οποίο περιλάμβανε τη συγχώνευση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Ο Κλεμανσό απέρριψε την πρόταση, αλλά ο Ρέτινγκερ συνέχισε τις προσπάθειες σχηματισμού μιας μυστικής συνδιάσκεψης, όπου οι συζητήσεις για τα διεθνή ζητήματα θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών......
..Στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο τότε επικεφαλής της CIA Γουόλτερ Σμιθ, ο αδελφός του δικτάτορα της Ισπανίας Φράνκο, ο Ολλανδός διπλωμάτης και μετέπειτα γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, ο πρόεδρος της Unilever Πολ Ρίγκενς και ο πρόεδρος της ITT Σόστεν Μπεν. ......
.....Το 1991, στη λίστα των προσκεκλημένων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, δίπλα στα ονόματα εστεμμένων, πρωθυπουργών, διπλωματών και επιχειρηματιών, βρισκόταν και το όνομα του –άσημου τότε– κυβερνήτη του Αρκάνσο Μπιλ Κλίντον. Δύο χρόνια αργότερα ένας φέρελπις πολιτικός από το Εδιμβούργο, ο βουλευτής των Εργατικών Τόνι Μπλερ δήλωσε παρών στο ραντεβού των Μπιλντερμπέργκερς στη χώρα μας, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Είναι μόνο δύο παραδείγματα πολιτικών που κλήθηκαν σε συνεδριάσεις της Λέσχης και μέσα σε λίγα χρόνια είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται. Το μυστήριο που περιβάλλει τις δραστηριότητες της Λέσχης και η «αναρρίχηση» των «εκλεκτών» της σε κορυφαία αξιώματα… εξάπτουν τη φαντασία και «δίνουν τροφή» στους «σεναριογράφους».
Αλλωστε, εκτός από έναν πυρήνα 30 – 35 μονίμων μελών, η σύνθεση των προσκεκλημένων της Λέσχης μεταβάλλεται κάθε χρόνο, με κριτήριο ποιες προσωπικότητες μπορούν να επηρεάσουν τις διεθνείς εξελίξεις. Από τις συνεδριάσεις των Μπιλντερμπέργκερς έχουν «παρελάσει» κατά καιρούς οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, Κόλιν Πάουελ και Κοντολίζα Ράις, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο τραπεζίτης Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο χρηματιστής Τζορτζ Σόρος και δεκάδες εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιριών – ΙΒΜ, Shell, Fiat, BP, Nokia, Morgan Stanley κ.λπ.
Από ελληνικής πλευράς ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μυήθηκε στα μυστικά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 1998 στη Σκοτία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου το 1995, όταν ήταν ακόμα υπουργός Παιδείας. Σε συνεδριάσεις της Λέσχης έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων ο Γιάννος Κρανιδιώτης ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαράς (ως βουλευτής της Ν.Δ. στις αρχές της δεκαετίας του ’90), οι πρώην υπουργοί Ανδρ. Ανδριανόπουλος, Στέφανος Μάνος και Γερ. Αρσένης, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης, λίγους μήνες πριν από την πτώση της κυβέρνησής του και τη συντριβή της Ν.Δ. στις εκλογές του 1993..........
.........Η άφιξη των Μπιλντερμπέργκερς, πάντως, δεν φαίνεται να συγκινεί τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι πιθανότατα δεν θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του τριημέρου, αν και έχουν προσκληθεί. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του προέδρου της Coca Cola 3E κ. Γ. Δαυίδ, «εκπροσώπου» της Λέσχης στην Ελλάδα και μέλους της Διαχειριστικής Επιτροπής της. Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Γ. Αλογοσκούφης θα παραστεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, ενώ τις πέντε παρουσίες θα φθάσει και η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, που κλήθηκε για πρώτη φορά το 2004.
Προς το παρόν έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το Νο2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τζέιμς Στάινμπεκ, ο «μάγος της διπλωματίας» και ειδικός απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ. Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ θα αποφύγει το ταξίδι στη χώρα μας, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας – όπως ακριβώς είχε κάνει και το 1993.
Στη λίστα των προσκεκλημένων «φιγουράρουν» επίσης ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Ρόμπερτ Ζέλικ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ κ. Λάρι Σάμερς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο κ. Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας –που από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.– ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας κ. Αλί Μπαμπατζάν, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και της Ολλανδίας Βεατρίκη......
(από διάφορα άρθρα τού http://www.e-tipos.com/)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιοι πρίν 100 χρόνια γράψανε το παρακάτω απόσπασμα και τα πιόνια τους, χωρίς να το θέλουν, θα το θέσουν σε εφαρμογή για το καλό μας:

Οι κυβερνώντες αφού δεν έχουν πλέον επαφή με τον λαό, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του και να ισχυροποιηθούν εναντίον των προσώπων τα οποία εποφθαλμιούν την εξουσία. Η οξυδερκής ισχύς των κυβερνώντων και η τυφλή ισχύς του λαού, διαιρεμένα από εμάς, έχουν χάσει όλη την σπουδαιότητά τους. Και χωρισμένη όπως είναι αυτή η ισχύς είναι τόσο ανίσχυροι όσο ο τυφλός χωρίς το μπαστούνι του.
Οι αστείρευτα φλύαροι έχουν μεταβάλλει τις συνεδρίες των κοινοβουλίων και τις διοικητικές συγκεντρώσεις σε ρητορικές παλαίστρες. Θρασείς δημοσιογράφοι επιτίθενται καθημερινά κατά της κυβέρνησης. Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα παρασκευάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
Οι λαοί είναι δεσμευμένοι στην βαριά εργασία ισχυρότερα απ’ ότι δέσμευε αυτούς η αιχμαλωσία και η δουλεία. Ήταν δυνατόν κάποιος ν’ απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία η την δουλεία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ήταν δυνατόν κάποιος να συνθηκολόγηση μ’ αυτά, αλλά δεν ήταν δυνατόν ν’ απαλλαγεί από την αθλιότητά του. Τα δίκαια τα οποία έχουμε εισάγει στις νομοθεσίες είναι μεν κανονικά για τις μάζες αλλά όχι πραγματικά.
Όλα αυτά τα δήθεν ‘’δίκαια του λαού’’ δεν υφίστανται παρά μόνο στην φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα. Διότι τι σημαίνει για τον φτωχό εργάτη τον καμπουριασμένο από την επίπονη εργασία του, τον συντετριμμένο από την τύχη του, το δικαίωμα να δίνουμε στους φλύαρους την δυνατότητα να φλυαρούν, στον τύπο το δικαίωμα να γράφει διάφορες ανοησίες, αφού οι εργαζόμενοι δεν προσπορίζονται άλλα οφέλη από την νομοθεσία, παρά τα άθλια ψίχουλα που πετάμε από τα τραπέζια μας, σε αντάλλαγμα ευνοϊκής ψήφου στα παραγγέλματά μας, στα όργανά μας, στους πράκτορές μας;; Τα δημοκρατικά δίκαια γι’ αυτούς του δύσμοιρους είναι πικρή ειρωνεία. Η ανάγκη σχεδόν καθημερινής εργασίας δεν τους επιτρέπει να τα απολαύσουν, απεναντίας τους αφαιρείται η εγγύηση του σταθερού και ασφαλούς κέρδους, και τους θέτει σε εξάρτηση των απεργιών, των πατρώνων ή των συντρόφων τους.
Θα εμφανιστούμε σαν απελευθερωτές του εργάτη απο αυτόν τον ζυγό, όταν θα του προτείνουμε να εισέλθει στις τάξεις της στρατιάς των σοσιαλιστών, των κομμουνιστών, των αναρχικών, τους οποίους πάντοτε υποστηρίζουμε με το πρόσχημα αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του δικού μας κοινωνικού μασονισμού.
Με την σημερινή βάση της επιστήμης αυτής ( των κοινωνικών τάξεων ), όπως εμείς την διαστρέψαμε, ο λαός, πιστεύοντας τυφλά στον έντυπο λόγο, τρέφει λόγω της πλάνης την οποίας εισάγαμε στην αμάθειά του, έχθρα απέναντι όλων των καταστάσεων τις οποίες νομίζει ανώτερες από αυτόν, διότι δεν καταλαβαίνει και δεν αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα της κάθε κατάστασης.
Η έχθρα αυτή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο συνέπεια της οικονομικής κρίσης η οποία σε λίγο διάστημα θα σταματήσει την κίνηση του χρηματιστηρίου και της βιομηχανίας.
Όταν δε, με όλα τα υπόγεια μέσα τα οποία διαθέτουμε, δυνάμει των χρημάτων, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια μας, θα δημιουργήσουμε μια γενική οικονομική κρίση, θα εξαπολύσουμε στους δρόμους ολόκληρα πλήθη εργατών σε όλες ταυτόχρονα τις χώρες της Ευρώπης.
Τα πλήθη αυτά, θα αρχίσουν με ηδονή να χύνουν το αίμα εκείνων τους οποίους φθονούν από την παιδική τους ηλικία, λόγω της απλοϊκότητας της μάθησής τους και θα λεηλατήσουν τα υπάρχοντά τους. Δεν θα θίξουν τις δικές μας περιουσίες, διότι η στιγμή της επίθεσης θα μας είναι γνωστή, και έτσι θα έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τις προφυλάξουμε....


…απίστευτο????
που να διαβάσετε και τα υπόλοιπα...