Παυλίδης: Η Βουλή μέ απάλλαξε, γιατί να φύγω; Προχωράμε, όλοι μαζί κανονικά. Αντε μήν ανοίξω τό στόμα μου (μοιάζει να υποννoεί).




Οχι μόνο δέν φεύγει ο Παυλίδης αλλά κινείται σάν να δικαιώθηκε από τή Βουλή....
Φαίνεται δέ να προετοιμάζει και την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές!!!!!
Ωραίος....
Μάλιστα κατά μία έννοια έχει δίκιο ότι δικαιώθηκε....
Η Βουλή ψήφισε καί είπε ότι δέν υπάρχουν ούτε κάν ενδείξεις ενοχής....
Οπότε δικαίως σού λέει ο Παυλίδης...
Γιά καθήστε ρε παιδιά απο τη μία λέτε ότι είμαι εντελώς αθώος και απο την άλλη θέλετε να φύγω.....
Δηλαδή μόνο εγώ θα τήν πληρώσω (μοιάζει να υποννοεί)?
Ενώ ήμασταν όλοι μαζί στά εύκολα τώρα στα δύσκολα με πουλάτε?
Αυτό μοιάζει να λέει ο Παυλίδης....
Αυτό πού είπε κάποτε και ο Τσουκάτος δηλαδή...
Ο Παυλίδης όμως πήρε το μάθημα του απο τον Τσουκάτο...
Σού λέει άμα παραιτηθώ θα με πουλήσουν όλοι, την έβαψα...
Σάν τον Τσουκάτο....
Ενώ τώρα....
Ολοι έχουν την ανάγκη μου....
Αντε μήν ανοίξω το στόμα μου (μοιάζει να υποννοεί)...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Καψώνι» στη Ν.Δ. κάνει ο Αρ. Παυλίδης και αρχίζει...
προεκλογική εκστρατεία στα Δωδεκάνησα, μετά την απόφαση της Βουλής που τον απάλλαξε από κάθε δικαστική εκκρεμότητα.
«Προχωρούμε, για τον τόπο μας!...», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο ευελπιστούσε ότι ο πρώην υπουργός θα έδινε πολιτική ανάσα στη Ν.Δ. με την παραίτησή του.

Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι εύκολο να απαλλαγεί από τη σκανδαλώδη υπόθεση, αλλά από χθες το πρωί τα κορυφαία στελέχη κυβέρνησης και κόμματος καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για να υποβαθμίσουν το ζήτημα και να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα.

Διαρροές για... αποχή
Τα ίδια στελέχη εμφανίζονταν ανακουφισμένα που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στη Βουλή, αφού το αποτέλεσμα κρίνεται οριακό και δικαίωσε εν μέρει τους φόβους που προϋπήρχαν για το ενδεχόμενο μιας παραπομπής Παυλίδη. Οι έξι διαρροές γαλάζιων βουλευτών που αντιτάχθηκαν στην κομματική «γραμμή» και ψήφισαν «λευκό» ή «παρών», ωστόσο, είναι δεδομένο ότι δημιουργούν ένα νέο τοπίο και αναγκάζουν τον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή για αποχή της Ν.Δ. από κάθε μελλοντική μυστική ψηφοφορία στη Βουλή. Η αρχή αναμένεται να γίνει μεθαύριο Πέμπτη, με την απόφαση της Ν.Δ. να απόσχει από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη δεύτερη δικογραφία που εκκρεμεί εις βάρος του κ. Παυλίδη, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήλου.

Η υπόθεση, όπως παραδέχονται κομματικοί παράγοντες, αποτελεί ένα ακόμη «αγκάθι» για τη Ν.Δ., αφού αναγκάζεται να επιλέξει τον δρόμο της αποχής για ένα ζήτημα που έφθασε στη Βουλή από τις δικαστικές αρχές. «Στην υπόθεση του Βατοπεδίου απέχουμε με το επιχείρημα ότι δεν έχει διαβιβάσει κανένα φάκελο η Δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να “νομιμοποιήσουμε” τα μικροκομματικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ. Για την άγονη γραμμή της Τήλου, όμως, κινδυνεύουμε να εμφανιστούμε ως ανακόλουθοι...», έλεγε χθες βουλευτής του Λεκανοπεδίου που συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των βουλευτών που ζητούν επιμόνως την παραίτηση Παυλίδη.Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. επιλέγει την αποχή από τη νέα μυστική ψηφοφορία, υπό τον φόβο των νέων διαρροών. Το μήνυμα που έστειλαν προχθές το βράδυ οι έξι βουλευτές προβληματίζει έντονα το Μαξίμου, παρά την προσπάθεια που γίνεται για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα θέλαμε να εμφανιστεί η Ν.Δ. με 150 ψηφοδέλτια στην κάλπη. Αυτό δεν έγινε και θα είναι λάθος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα το έχει μόνο ο κ. Παυλίδης», σχολίαζε στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Παυλίδη ότι δεν θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές φαίνεται ότι είναι και η απειλή που θα επιστρατεύσει πλέον το κυβερνητικό επιτελείο, με στόχο να οδηγήσει στην έξοδο τον πρώην υπουργό. «Η υπόθεση έληξε»
Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγ. Αντώναρος υποστήριξε χθες ότι «η υπόθεση έληξε» και ζήτησε να υπάρξει «σεβασμός στην ψήφο της Βουλής». Απέφυγε, όμως, να στηρίξει πολιτικά τον κ. Παυλίδη και πρόσθεσε με νόημα ότι η παραίτησή του «είναι καθαρά προσωπική επιλογή του».

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
το κυβερνητικό επιτελείο, που ευελπιστούσε ότι ο πρώην υπουργός θα έδινε πολιτική ανάσα στη Ν.Δ. με την παραίτησή του

«Διώξ΄ τον κι ας πάμε σε εκλογές»


ΝΕΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑστην εικόνα της κυβέρνησης προκαλεί η «απαλλαγή» Παυλίδη από τη Βουλή, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απομακρύνει τον πρώην υπουργό από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ακόμη κι αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες. Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis (για τον ΑΝΤ1), το 70% των ερωτηθέντων (και το 57% όσων ψήφισαν Ν.Δ.) ζητεί από τον κ. Καραμανλή την απομάκρυνση Παυλίδη, ενώ το 54,3% εκτιμά ότι αυτή η κίνηση είναι αναγκαία ακόμη κι αν προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης. Ωστόσο, το 53% των ερωτηθέντων (28% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.) θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός επιδιώκει τη συγκάλυψη των σκανδάλων. Αντιθέτως, μόνον το 5% εκτιμά ότι ο κ. Παπανδρέου έχει στόχο τη συγκάλυψη. Το 56% των ερωτηθέντων πάντως θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την κομματική εκμετάλλευση των σκανδάλων.
Στενό πρέσινγκ γαλάζιων βουλευτών για να παραιτηθεί


ΠΑΡΑτις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται, ωστόσο, ο κ. Παυλίδης έστειλε χθες σαφές μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Μιλώντας χθες το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό της εκλογικής του περιφέρειας, εμφανίστηκε έτοιμος για τις επόμενες εκλογές και κατέληξε: «Προχωρούμε, για τον τόπο μας!..». Χθες το βράδυ, μάλιστα, ο κ. Παυλίδης παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός και διεμήνυσε εκ νέου ότι παραμένει αμετακίνητος. «Ό,τι έγινε, έγινε...», ανέφερε όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Παυλίδη έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και είναι προφανές ότι ο πρώην υπουργός οδηγείται στην απομόνωση από πολλούς συναδέλφους του. Ενδεικτική είναι η δήλωση της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πετραλιά, η οποία μετά την ψηφοφορία στη Βουλή άφησε αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν ιδιαίτερα καυστική για τον κ. Παυλίδη. «Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτική από φαινόμενα ηθικής κατάπτωσης, αλλά και από μικροκομματικές σκοπιμότητες...», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης άνοιξε νέο χορό από γαλάζιους βουλευτές που ζητούν την παραίτηση του πρώην υπουργού. Κατά τον κ. Ι. Μανώλη, από την ψηφοφορία προέκυψε «ηθική καταδίκη» του κ. Παυλίδη, την «απομάκρυνση» του πρώην, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, συνέστησε εμμέσως ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, ενώ άλλοι βουλευτές, όπως οι κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα, Μαξ. Χαρακόπουλος, Αργ. Ντινόπουλος, Θ. Καράογλου και Σ. Κεδίκογλου, ζήτησαν ανοικτά από τον κ. Παυλίδη να αφήσει τη βουλευτική έδρα. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4515242