Ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης γιά τήν προσπάθεια δημιουργίας ζητήματος τουρκικής μειονότητας στά Δωδεκάνησα...

«Καταδικάζω την πρωτοβουλία του Ελβετού βουλευτή και καταγγέλλω ως ανυπόστατες και ψευδέστατες τις πληροφορίες που επικαλείται από ύποπτα κέντρα παραπληροφόρησης, για να εγείρει θέμα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων που ζουν σε Ρόδο και Κω. Τον καλώ να έρθει στη Ρόδο και την Κω για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασοι πόσο αρμονικά ζουν με τους ντόπιους οι μουσουλμάνοι. Τέτοιου είδους προσπάθειες έχουν μοναδικό στόχο, να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενης χώρας και να δώσουν τροφή στους εχθρούς του Ελληνισμού. Σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Δωδεκάνησο όταν όλοι γνωρίζουν ότι η μοναδική μειονότητα που υπάρχει επί ελληνικού εδάφους είναι η μουσουλμανική». Αναφορικώς με τον κ. Πουργουρίδη μόνο την λύπη και ντροπή μου μπορώ να εκφράσω για ότι ένας ελληνοκύπριος διατηρεί αμφιβολίες για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ρόδο και στην Κω.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Την οργισμένη αντίδραση του Δωδεκανήσιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Νικητιάδη προκάλεσε η πρωτοβουλία του Ελβετού βουλευτή Αντρέα Γκρός και άλλων 16 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους και ο Ελληνοκύπριος βουλευτής Χρήστος Πουργουρίδης, να υπογράψουν προσχέδιο ψηφίσματος που εγείρει θέμα δικαιωμάτων της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» της Ρόδου και Κω.
Αναφερόμενος στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω την πρωτοβουλία του Ελβετού βουλευτή και καταγγέλλω ως ανυπόστατες και ψευδέστατες τις πληροφορίες που επικαλείται από ύποπτα κέντρα παραπληροφόρησης, για να εγείρει θέμα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων που ζουν σε Ρόδο και Κω. Τον καλώ να έρθει στη Ρόδο και την Κω για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασοι πόσο αρμονικά ζουν με τους ντόπιους οι μουσουλμάνοι. Τέτοιου είδους προσπάθειες έχουν μοναδικό στόχο, να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενης χώρας και να δώσουν τροφή στους εχθρούς του Ελληνισμού. Σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Δωδεκάνησο όταν όλοι γνωρίζουν ότι η μοναδική μειονότητα που υπάρχει επί ελληνικού εδάφους είναι η μουσουλμανική». Αναφορικώς με τον κ. Πουργουρίδη μόνο την λύπη και ντροπή μου μπορώ να εκφράσω για ότι ένας ελληνοκύπριος διατηρεί αμφιβολίες για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ρόδο και στην Κω. Φαίνεται ότι η ακροδεξιά θολούρα που τον διακατέχει δεν αγγίζει απλώς τα όρια της επιπολαιότητας, αλλά πλησιάζει τα όρια της επικινδυνότητας. Ας ελπίσουμε θα τον απομονώσει το κόμμα του και ο κυπριακός Λαός. Με τις πράξεις του καθίσταται αντίπαλος της Δημοκρατίας και εχθρός του Ελληνισμού.