Ο Χριστοφοράκος μετά το κλείσιμο της Βουλής και αφού βέβαια δεν εξασφαλίζεται η δική του ασυλία, άν μιλήσει θά επιβαρύνει μόνο τον εαυτό του....

...........Ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ελάμβανε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» που ουδεμία σχέση είχαν με τη σύναψη και την υλοποίηση της διαβόητης προγραμματικής σύμβασης, αλλά «με τη χρηματοδότηση της πολιτικής του 2% - πολιτική Χριστοφοράκος» γράφει σε ένα σημείωμά του που θεωρούσε και «ασφάλεια ζωής» ο κ. Κουτσενρόιτερ, πρώην στελεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας. Οι «συνομιλητές» του κ. Χριστοφοράκου λοιπόν -αν δεχθούμε ότι έδωσε τα χρήματα αυτά- δεν θα έπρεπε να αναζητηθούν στον ΟΤΕ, αλλά στην πολιτική και σε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Χριστοφοράκος μετά το κλείσιμο της Βουλής και αφού βέβαια δεν εξασφαλίζεται η δική του ασυλία, μόνο να επιβαρύνει τον εαυτό του μπορεί, μιλώντας για χορηγίες σε κόμματα και πολιτικούς…
Το «πρότυπο»
Αρα εάν δέν συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να «μετατρέψουν» τον Χριστοφοράκο-και όποιον άλλο- σε έναν «προστατευόμενο μάρτυρα» κατά το πρότυπο του Ράινχαρντ Σίκατσεκ (σ.σ.: δηλαδή να μη διωχθεί ο ίδιος για όσα αποκαλύψει για τις σχέσεις του με την πολιτική), ο ανακριτής θα πρέπει να αναζητήσει άλλες διαδρομές για να βρει πού κατέληξε το 2% με το οποίο κατά τη δική του λογική τα ελληνικά κόμματα εξουσίας και στελέχη τους... ζημίωσαν τον ΟΤΕ. Στην έκθεση της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP γίνεται αναφορά στα ποσοστά 2% και 8%.Το 2% (μίζες) το ελάμβαναν οι πολιτικοί και πριν το 1997 αναφερέται σχετικά, και η προσπάθεια της ανάκρισης είναι να «χωρέσει» όλη η αλήθεια όσον αφορά το 8%, δηλαδή τους υπαλλήλους......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Του Τασου Τελλογλου

Είναι αλήθεια ότι o κ. Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas δεν είχε καμία πρόθεση να λάβει νέα προθεσμία για να απολογηθεί στον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, για το μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο φέρεται εκ των βασικών πρωταγωνιστών. Ο κ. Μαυρίδης επιθυμούσε να απολογηθεί στις 12 Μαΐου, καθώς έχει αντιληφθεί κάτι που αρκετοί συγκατηγορούμενοί του αρνούνται πεισματικά: ότι δηλαδή η διαδικασία της προσεχούς Τετάρτης δεν «προβλέπεται» να είναι μια τυπική διαδικασία παροχής εξηγήσεων προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αλλά μια ημέρα όπου η πιθανότητα να επιβληθούν προφυλακίσεις, φαντάζει εξαιρετικά ισχυρή. Υπενθυμίζεται ότι τα κατηγορητήρια «είναι τα ίδια» και για τους επτά κατηγορουμένους, αν και οι πράξεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία διαφέρουν, ωστόσο το γεγονός ότι έχουν κληθεί ο ένας μετά τον άλλο σαν να επρόκειτο να… δώσουν επαγγελματική συνέντευξη σκιαγραφεί τη βαρύτητα του «ραντεβού» στο κτίριο 10 της Ευελπίδων.

Τα 57 εκατομμύρια
Το κατηγορητήριο με το οποίο ο κ. Μαυρίδης κατηγορείται για δωροδoκία από κοινού και ξέπλυμα χρήματος, δεν απαντά στα ερωτήματα «πού, πότε και πώς» διέπραξε τις πράξεις που του καταλογίζονται, απαντά όμως στο ότι από κοινού με άλλα πέντε στελέχη της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, και μαζί με τον τέως αναπληρωτή γεν. διευθυντή του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη ζημίωσαν τον ΟΤΕ με το ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του τρόπου συμφωνίας και εκτέλεσης της προγραμματικής σύμβασης (π.σ.) μεταξύ ΟΤΕ και Siemens. Αυτό το ποσό προκύπτει

από το σύνολο των εκροών από τα «μαύρα ταμεία» της μητρικής εταιρείας προς τα εν Ελλάδι στελέχη. Αυτό όμως το γνωρίζαμε και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν η «Κ» (στις 28 /1/2008) έγραφε ότι «διατέθηκαν 100 εκατομμύρια μάρκα για μίζες στην Ελλάδα...».

Από τότε, βρέθηκε τόσο στους λογαριασμούς κυρίως του Μαυρίδη, όσο και σε λογαριασμούς των Αθανασιάδη και Λέτσα (για «λογαριασμό» του κ Μιχ. Χριστοφοράκου) αλλά και των «παλαιοτέρων» Γεωργίου, Καραβέλλα και Σταυριανού πάνω από το 60%. Μήπως λοιπόν το ποσό των «προμηθειών» που εκταμιεύτηκε από τα «μαύρα ταμεία» δεν αφορούσε κυρίως «ζημία» του ΟΤΕ εάν όντως, αυτή υπήρξε; Υπάρχουν τέλος κινήσεις λογαριασμών που αφορούν πληρωμές εμπορικών προμηθειών προς ιδιωτικές επιχειρήσεις, φερ' ειπείν σαν και εκείνες που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης για «μικρά ψηφιακά κέντρα». Και αυτές συνυπολογίζονται στα ποσά για την «ζημία του ΟΤΕ». Τι άλλο εκτός από πληρωμές στον ΟΤΕ μπορεί να αφορούσε η διακίνηση χρήματος από το Μόναχο προς την Αθήνα; Η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου άνοιξε δρόμο για κάποιες απαντήσεις, που ωστόσο δεν ακολουθήθηκε από τον ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό: Ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ελάμβανε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» που ουδεμία σχέση είχαν με τη σύναψη και την υλοποίηση της διαβόητης προγραμματικής σύμβασης, αλλά «με τη χρηματοδότηση της πολιτικής του 2% - πολιτική Χριστοφοράκος» γράφει σε ένα σημείωμά του που θεωρούσε και «ασφάλεια ζωής» ο κ. Κουτσενρόιτερ, πρώην στελεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας. Οι «συνομιλητές» του κ. Χριστοφοράκου λοιπόν -αν δεχθούμε ότι έδωσε τα χρήματα αυτά- δεν θα έπρεπε να αναζητηθούν στον ΟΤΕ, αλλά στην πολιτική και σε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Χριστοφοράκος μετά το κλείσιμο της Βουλής και αφού βέβαια δεν εξασφαλίζεται η δική του ασυλία, μόνο να επιβαρύνει τον εαυτό του μπορεί, μιλώντας για χορηγίες σε κόμματα και πολιτικούς…

Το «πρότυπο»
Αρα εάν δέν συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να «μετατρέψουν» τον Χριστοφοράκο-και όποιον άλλο- σε έναν «προστατευόμενο μάρτυρα» κατά το πρότυπο του Ράινχαρντ Σίκατσεκ (σ.σ.: δηλαδή να μη διωχθεί ο ίδιος για όσα αποκαλύψει για τις σχέσεις του με την πολιτική), ο ανακριτής θα πρέπει να αναζητήσει άλλες διαδρομές για να βρει πού κατέληξε το 2% με το οποίο κατά τη δική του λογική τα ελληνικά κόμματα εξουσίας και στελέχη τους... ζημίωσαν τον ΟΤΕ. Στην έκθεση της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP γίνεται αναφορά στα ποσοστά 2% και 8%.Το 2% (μίζες) το ελάμβαναν οι πολιτικοί και πριν το 1997 αναφερέται σχετικά, και η προσπάθεια της ανάκρισης είναι να «χωρέσει» όλη η αλήθεια όσον αφορά το 8%, δηλαδή τους υπαλλήλους.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100035_17/05/2009_315053