Ποιός από τούς δύο είναι καταλληλότερος γιά να αντιμετωπίσει τή διαφθορά καί ποιός τήν κρίση;

.....Τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρούν καταλληλότερο για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά το 26% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 22%. Καταλληλότερος των δύο αναδεικνύεται πάντως η απάντηση «Κανένας» με ποσοστό 31%. Επίσης η απάντηση «Κανένας» θεωρείται ικανότερος να αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση από το 30% των ερωτηθέντων και έπονται ο Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου με το ίδιο ποσοστό 28%.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η υπόθεση Παυλίδη και το κλείσιμο της Βουλή φαίνεται να στοιχίζουν ακριβά στην κυβέρνηση, καθώς δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 η Metron Analysis καταδεικνύει υπερδιπλασιασμό του προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,8% της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,1%. Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 24,3%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και οι Οικολόγοι 5,1%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 7 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ 8 έδρες, το ΚΚΕ 2 έδρες, όπως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενώ ΛΑΟΣ και Οικολόγοι φαίνεται πως θα συγκεντρώσουν από μία έως δύο έδρες.

Τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρούν καταλληλότερο για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά το 26% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 22%. Καταλληλότερος των δύο αναδεικνύεται πάντως η απάντηση «Κανένας» με ποσοστό 31%. Επίσης η απάντηση «Κανένας» θεωρείται ικανότερος να αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση από το 30% των ερωτηθέντων και έπονται ο Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου με το ίδιο ποσοστό 28%.

Ποσοστό 43% των πολιτών είδε με θετικό μάτι την παραίτηση Βερελή, ενώ το 65% πιστεύει ότι με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής ο πρωθυπουργός επιχείρησε να συγκαλύψει υποθέσεις που αφορούν σκάνδαλα.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 30 Απριλίου, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε ποσοστό 27,9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε ποσοστό 25,7%, με τη διαφορά να βρίσκεται στο 2,2%.

Στην παράσταση νίκης επίσης προηγείται το ΠΑΣΟΚ, με το 62% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι θα έρθει πρώτη η αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές, ενώ μόλις το 20% πιστεύει ότι στις ευρωεκλογές θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία.

Πάντως, οι Έλληνες δείχνουν μοιρασμένοι για το εάν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, καθώς το 48% δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρουν πολύ ή αρκετά οι ευρωεκλογές, ενώ το 50% δηλώνει πως τους ενδιαφέρει από ελάχιστα έως καθόλου.

Τέλος, το 77% των ψηφοφόρων σκέφτονται να πάνε να ψηφίσουν, το 18% σκέφτονται να μην ψηφίσουν, ενώ μόνο 4% των ψηφοφόρων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν.

http://www.ant1online.gr/Politics/General/Pages/20095/6add85bb-af00-4185-828d-63cf40979435.aspx