Κάτω απ' τή γενική κατακαραυγή η κυβέρνηση έκανε πίσω γιά τήν τροπολογία τού 2%. Δέν έλειψαν τα "παράπονα" γιά το ΠΑΣΟΚ (νομίζαμε ότι συμφωνούσατε!!)


Αποσύρθηκε η τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στους εκδότες να διαθέτουν το 2% του τζίρου τους, χωρίς παραστατικά.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία, μετά από εισήγηση του αρμόδιου φορέα, έχοντας την εντύπωση ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ που από το 1980 διατηρούσε το σχετικό καθεστώς.
Ο κ. Μπέζας σημείωσε επίσης ότι η σχετική διάταξη, η οποία δημιουργεί ειδικό καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων στον Τύπο είναι ίδια από το 1955.
Την ικανοποίηση του για την απόσυρση της τροπολογίας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του κόμματος Δράση Στέφανος Μάνος, ο οποίος έχει αναδείξει το θέμα, σημειώνοντας ότι αν αυτή περνούσε θα "μιλούσαμε για μαύρο χρήμα ύψους 100 εκατ. ευρώ".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι βλέπει ως θετικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην τροπολογία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση  αποφάσισε την απόσυρση της τροπολογίας γιατί αλλιώς θα είχε προβλήματα.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τροπολογία "πλυντήριο χρήματος", και έκανε λόγο για μαύρα χρήματα, έσοδα και μαύρες δαπάνες, ζητώντας από την κυβέρνηση να την πάρει πίσω.
Μιλώντας επί του θέματος στο ΣΚΑΪ, ο προεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς Κώστας Μπακούρης, δήλωσε ότι η ρύθμιση διευκολύνει τη διαφθορά, αφού δεν λογοδοτεί κανείς για τον τρόπο διάθεσης αυτών των χρημάτων.
Παράλληλα, έκανε λόγο για άκρως απογοητευτικό κράτος, σημειώνοντας ότι μετά απο αυτό η χώρα μας θα κατέβει ακόμα πιο κάτω στη λίστα των πλέον διαφθαρμένων.http://www.skai.gr/master_story.php?id=119833
ΣΣ Εχει πολύ ενδιαφέρον η φράση τού Α. Μπέζα ότι "νόμιζαν" στήν κυβέρνηση ότι το πασόκ συμφωνούσε....

Σχόλια