Ενοχλημένος καί πικραμένος αποχώρησε ο κ. Παπανδρέου από εκδήλωση στή Ν.Υ. Ο δήμαρχος τής Νέας Υόρκης τόν αγνόησε (δέν ήξερε ποιός ήταν κλπ)....


g_papandreoy_omospondia_02_04_2009.png

papandreou01zw8.jpgΦανερά ενοχλημένος και  με έντονη την πικρία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του   Greek American News Agency,  αποχώρησε ο αρχηγός  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος  Παπανδρέου  από τη  ΝΥ  μετά την δεξίωση που παρέθεσε  προς  τιμή της Ελληνικής Κοινότητας με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου για την εθνική ανεξαρτησία  του έθνους από τους τούρκους το 1821,  ο  Δημάρχος  της Νέας  Υόρκης κ.  M. Bloomberg. Ένα event που  άφησε έντονη πικρή γεύση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και κατά τα φαινόμενα  εν δυνάμει Πρωθυπουργό της Ελλάδος, αν επαληθευθούν οι δημοσκοποιήσεις. Τι έγινε; Ως γνωστόν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην ΝΥ για την σύνοδο της σοσιαλιστικής διεθνούς, της οποίας είναι καταξιωμένος πρόεδρος. Είχε επαφές με την ομάδα των σοσιαλιστών οικονομολόγων  που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση  της διεθνούς οικονομικής κρίσης και μια σειρά επαφών στις οποίες ήδη έχουν αναφερθεί  εκτενώς τα ελληνικά ΜΜΕ.  Η επίσκεψη του Γ. Π. στην ΝΥ συνέπεσε με τον κύκλο της σειράς εορταστικών εκδηλώσεων στις ΗΠΑ της Ελληνικής κοινότητας για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής  αυτοκρατορίας. Εκδηλώσεις που άρχισαν επισήμως με την γνωστή δεξίωση που παραθέτει ο εκάστοτε αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμής της Ελληνικής Κοινότητας παραδίδοντας την διακήρυξη ανεξαρτησίας και σεβασμού της Αμερικής και ολοκληρώνεται με την «μεγαλειώδη» και από πολλούς επικρινόμενη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Manhattan  στο κέντρο της ΝΥ στις 26 Απριλίου. Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις υπάρχει και εκείνη με την καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει επίσης ο εκάστοτε δήμαρχος της ΝΥ προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας στην δημαρχιακή κατοικία.  Η δεξίωση παρατίθεται, όπως κάθε χρόνο στην επίσημη κατοικία του Δημάρχου. Ήταν όλοι εκεί!

800px-new_york_city_hall.jpgΟ αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η Γενική πρόξενος της ΝΥ κ. Α. Μπαλτά, πρόεδροι των μεγάλων ομογενειακών φορεών ΠΣΕΚΑ κ. Κρίστοφερ, της  Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Πανίκος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Καλαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας Π. Γαλάτουλας,  πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων ως επίσημοι προσκλημένοι  του δημάρχου. Στις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ο λόγος, ως είθισται δόθηκε μόνον  Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, και στον πρόεδρο Δ. Καλαμαρά! Και ενώ ανέμενε και ο Γιώργος Παπανδρέου  για να απευθύνει και εκείνος ως ο 4ος τη τάξη σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο της Ελλάδας,  να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό έμεινε εκτός. Το θέμα το πρόσεξαν όλοι και το σχολίασαν, όμως ουδείς ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία να μιλήσει στον δήμαρχο και να τον ενημερώσει σχετικά για το ποιος ακριβώς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ποιο το ακριβές αξιώμα του τώρα στην Ελλάδα.

η συνέχεια στό http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4979&Itemid=83

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ O ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Μα είναι δυνατό να διαστρεβλώνουν τόσο πολύ την αλήθεια; Είναι δυνατό να μας παρουσιάζουν σαν μελλοντικό ηγέτη της χώρας κάποιον που, στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν καταδέχονται να συναντήσουν αλλά αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή του;

Θα μας τρελάνετε εντελώς κύριοι καναλάρχες ;

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ (θάβω την αλήθεια):

Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου υπάρχει και η καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο εκάστοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας στην δημαρχιακή κατοικία.
Ήταν όλοι εκεί! Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η Γενική πρόξενος της ΝΥ κ. Α. Μπαλτά, πρόεδροι των μεγάλων ομογενειακών φορέων ΠΣΕΚΑ κ. Κρίστοφερ, της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Π.Παπανικολάου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Καλαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας Π. Γαλάτουλας, πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων ως επίσημοι προσκεκλημένοι του δημάρχου. Στις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ο λόγος, δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στον πρόεδρο Δ. Καλαμαρά!
Ο Γιωργάκης όχι μόνο δεν προσκαλέστηκε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση αλλά επιδεικτικά αγνοήθηκε η ύπαρξή του από το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Καθόταν σε ένα στρογγυλό τραπέζι και έτρωγε, όπως όλοι οι λοιποί καλεσμένοι. Ούτε στο δήμαρχο δεν τον συστήσανε.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (διαστρεβλώνω την αλήθεια):

Στις 27 Μαρτίου ο Γιωργάκης ήταν καλεσμένος να μιλήσει (ανάμεσα σε δεκάδες άλλους σαν απλός (όχι κεντρικός ομιλητής) όπως έλεγαν εδώ) σε ένα συνέδριο σοσιαλδημοκρατών στη Χιλή, αλλά ως γνωστόν, έχασε το αεροπλάνο.
Την επόμενη μέρα που έφθασε εκεί, το πανηγύρι είχε βέβαια τελειώσει. Άκου λοιπόν τι σκαρφίστηκαν οι αθεόφοβοι.
Την μέρα αυτή (28/3) γινότανε μία επίσημη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (SUMMIT) όπου συμμετείχαν διάφοροι επίσημοι όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα, ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο και άλλοι.
Ποιος φαντάζεστε ότι ήταν στο ακροατήριο; Ποιος άλλος;
Ο μαϊντανός ο Γωργάκης.
Παρακολούθησε τη συζήτηση, χειροκρότησε τους ομιλητές και μετά πήγε και την έστησε στην έξοδο, όπου περίμενε τον Μπάϊντεν.
Τώρα ξέρετε πώς βγήκε η περίφημη φωτό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με το Γιωργάκη, που μοίραζε ο Παπακωνσταντίνου στα κανάλια και τις εφημερίδες.
Διαλαλούσανε ότι στο περιθώριο της συνάντησης (στο διάδρομο) ο Γιωργάκης είχε ανταλλαγές απόψεων (τι ωραία η γραβατούλα σας χαμογελάστε να βγεί το πουλάκι να πάρω τη φωτό στην Ελλάδα) με τον αμερικανό αντιπρόεδρο.

ΑΛΛΑ ΑΝΤ’ ΑΛΛΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

Που πάτε ρε Καραμήτροι, με αυτά τα μυαλά θέλετε να κυβερνήσετε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ φτύσιμο τρώει το παιντί.