Η ανικανότητα τής κεντροδεξιάς ιδεολογίας στήν Ελλάδα ανάγλυφη στό πιό μεγάλο απο τα μεγάλα σκάνδαλα. Τό ασφαλιστικό....


Στα χέρια των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης βρίσκεται η εισήγηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για το Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με την Ημερησία του Σαββάτου, η Αρχή προτείνει ενιαίο φορέα παροχών υγείας με συγχωνεύσεις Ταμείων και θέσπιση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους.
Στην έκθεση εκτιμάται ότι η πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα μειώσει μόλις κατά 10% μέσα στα επόμενα 20 χρόνια το δημοσιονομικό βάρος για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προειδοποιεί ότι αν δεν γίνουν διαρθρωτικές και διορθωτικές παρεμβάσεις, το Ασφαλιστικό θα εξελιχθεί στο κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Επισημαίνονται επίσης οι κίνδυνοι από τα συνεχώς διογκούμενα ελλείμματα των Ταμείων: «Από το 4,35% επί του ΑΕΠ που είναι σήμερα, τα ελλείμματα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του Δημοσίου θα φτάσουν στο 13,84% του ΑΕΠ το 2055» τονίζεται.
Με αυτά τα δεδομένα, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή προτείνει, μεταξύ άλλων, την απλούστευση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, τη δημιουργία Ειδικού Αποθεματικού, τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Παροχών Υγείας και τη θέσπιση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους με την πρόβλεψη των αναγκαίων, αλλά πλήρως αιτιολογημένων εξαιρέσεων.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003933&lngDtrID=251
Σ.Σ. Οπως όλοι γνωρίζουμε πολλά απο τα δεινά τής χώρας οφείλονται στην απίστευτη ανικανότητα τών εκπροσώπων τής κεντροδεξιάς ιδεολογίας στη χώρα οι οποίοι δέν μπορούν ασφαλώς να μοιράσουν δυό γαιδάρων άχυρο....
Ενα απο τα μεγαλύτερα σκανδαλα στη χωρα είναι βέβαια ο χωρισμός τών ανθρώπων σέ κατηγορίες μπροστά στην αρρώστια και στίς παροχές υγείας.
Πρόκειται γιά ιδεολογικό σκάνδαλο ολκής....
Πρόκειται γιά ΤΟ αριστερό σκανδαλο.
Τό να υποστηρίζεις ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν διαφορετικά ταμεία παροχής υγείας και νά υποστηρίζεις ότι δυό άνθρωποι με την ίδια αρρώστια πρέπει να έχουν διαφορετική περίθαλψη αναλογα σε ποιό ταμείο ανήκουν και μάλιστα να το λές αυτό σοσιαλιστική θέση απαιτεί ασφαλώς δύο προυποθέσεις.
1) Τεράστιο , απίστευτο θράσος...και 
2) Μιά βεβαιότητα ότι οι αντίπαλοί σου (κεντροδεξιά) είναι παντελώς ανίκανοι...
Είναι φανερό ότι και οι δύο αυτές προυποθέσεις υπάρχουν στην Ελλάδα...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι περισσότερο αδικημένοι από αυτόν το διαχωρισμό (ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΓΣΕΕ. Άρα δεν φταίνε μόνο οι δεξιοί πολιτικοί. Ο καθένας παίρνει αυτο που του αξίζει (σαν κοινωνική ομαδα εννοώ).