Ο Αγγέλου στή Ραφήνα γιά διπλές εκλογές καί η εισήγηση τού Λούλη στόν Καραμανλή...


Στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα βρέθηκε το Μεγάλο Σάββατο ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Κώστας Καραμανλής συζήτησε με τον στενότερο συνεργάτη του το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουνίου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, προκειμένου να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ, και να διεκδικήσει την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, που προδικάζει την εκλογική συντριβή της κυβερνητικής παράταξης.
Στη συζήτηση παρεβρέθησαν ακόμη τρεις φίλοι του Πρωθυπουργού από τα παλιά, που τον άκουσαν να τους μεταφέρει τον προβληματισμό του για το μέλλον. Ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται πως σε αυτή τη φάση έχει αποδεχθεί την εισήγηση του συμβούλου του, Γιάννη Λούλη, να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε διπλές κάλπες τον Ιούνιο, ποντάροντας στο σενάριο της «πράσινης παρένθεσης»: Να επικρατήσει οριακά το ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή την προεδρική εκλογή του 2010, η ΝΔ να επιχειρήσει επάνοδο την εξουσία.http://www.parapolitika.gr/el/πολιτική/στη-ραφήνα-ο-αγγέλου-για-διπλές-εκλογές
ΣΣ Εμείς πάντως δέν νομίζουμε ότι το σκεπτικό είναι η πράσινη παρένθεση αλλά η νίκη στίς εκλογές...

Σχόλια

Ο χρήστης Stathis είπε…
Το " χαρτί Καραμανλής" είναι το πλέον δυνατό όπλο της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας! Εκτιμούμαι ότι εάν αρχίσει η αντεπίθεση της Κυβέρνησης και πραγματοποιηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αλλάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.


Οι δύο προυποθέσεις είναι: πρώτον άν υπάρχουν οι κομματικές οργανώσεις σήμερα; και σε τι κατάσταση βρίσκονται και δεύτερον άν αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να σταθεί δίπλα στον Καραμανλή.


Κατά την δική μας άποψη η πρώτη μπορεί να επιτευχθεί με μία καλή οργανωμένη προσπάθεια όλων των στελεχών της παράταξης, άλλωστε είναι συνηθισμένοι στους αγώνες χωρίς ανταλλάγματα. Η δύσκολη απάντηση είναι στην δεύτερη προυπόθεση, η οποία αφορά την Κ.Ο.που κατά την άποψη μας υστερεί σημαντικά.


emprosdrama