Οι ψυχραμένοι, τό DNA τού Σαμαρά, Σημίτης αντί Παπούλια και μία «δελφίνος» σε… fish bar.


Ομοψυχία στην επέτειο
«Κώστα μου», «Γιώργο μου»… Μπορεί να ήταν ο συμβολισμός ομοψυχίας της επετείου, μπορεί και η ζέστη στο εσωτερικό του ναού του Αγ. Διονυσίου στη Σκουφά. Ο,τι κι αν ήταν, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη δοξολογία, βγήκαν μαζί, σιγοκουβεντιάζοντας, σε τόνο χαλαρό. Από μακριά έδειχναν σαν παλιοί συμφοιτητές που συναντήθηκαν ύστερα από χρόνια σε γάμο ή βαφτίσια κοινού φίλου. Εστριψαν δεξιά, ο Καραμανλής έδειχνε στον Παπανδρέου το Πειραματικό Σχολείο όπου μαθήτευσε, ο Παπανδρέου έλεγε στον Καραμανλή για το επικείμενο ταξίδι του στη Χιλή. Κουρασμένος από την επίδειξη συναίνεσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθισε στη συνέχεια σε γνωστό καφέ στη Σκουφά για ένα ευχάριστο ιντερμέδιο πριν από την παρέλαση.
Το DNA «δείχνει» τα Γιάννενα
«Η σχέση μου με τα Γιάννενα είναι DNAική», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς σε φίλους ψηφοφόρους που του έσφιγγαν το χέρι, εξηγώντας ότι «ο Ευάγγελος Αβέρωφ τού είχε κάνει την τιμή να τον θεωρεί δικό του άνθρωπο». Στο θέατρο της Δωδώνης όπου πήγε προχθές είχε δίπλα του τον υφυπουργό Αμυνας Κ. Τασούλα, ο οποίος, την ώρα που ο αρχαιολόγος τούς έδειχνε τα ερείπια του μαντείου, παρενέβη: «Μην κάνετε τον κόπο να το αναστηλώσετε, σήμερα έχουμε τα γκάλοπ».
Οι «ψυχραμένοι» συνέφαγαν!
Οργιάζουν τον τελευταίο καιρό οι φήμες για ψυχρότητα στις σχέσεις Παπούλια - Μεϊμαράκη, με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις. Η χθεσινή τους συνάντηση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου πυροδότησε νέους ψιθύρους, παρόλο που ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον υπουργό (όταν τον είδε στην εκκλησία) για την ονομαστική του γιορτή πολύ θερμά και πολύ… δυνατά. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσοι και πόσο αιφνιδιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του υπουργού Αμυνας και το μεσημέρι συνέφαγαν σε παραλιακή ψαροταβέρνα όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τραπέζι για τη γιορτή του.
Αντί Παπούλια τον… Σημίτη
Η μηνιαία επιθεώρηση του παγκοσμίου φήμης Economist Intelligence Unit, περιγράφοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, διακινδυνεύει την πρόβλεψη ότι εκλογές θα γίνουν με αφορμή την εκλογή Προέδρου το Μάρτιο του 2010 και ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα προτείνει για την Προεδρία τον κ. Κ. Σημίτη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει «ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ. Εκτιμά επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και θα προκύψει συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι αρνητική.
«Κινέζικη» υποχώρηση
Ο τέως πρωθυπουργός, πάντως, τις μέρες που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε την Παμμακάριστο (Φετιχέ Τζαμί σήμερα) και την Αγια-Σοφιά. Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί απέφυγε να επαναλάβει τη θέση του υπέρ της ειδικής σχέσης Τουρκίας-Ε.Ε., που είχε προκαλέσει κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η διεύρυνση της Ε.Ε. αργεί πολύ. Είπε, χαρακτηριστικά, ότι όταν είναι αβέβαιη η ενταξιακή προοπτική της Νορβηγίας, τα συμπεράσματα για άλλες χώρες είναι αυτονόητα.
Τώρα αρχίζουν τα όργανα
Την αντίθεσή τους με το κείμενο της Ευρωδιακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν την Τρίτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Δεδομένης δε της απόφασής τους να το καταψηφίσουν στην προσεχή ΚΠΕ του κόμματος και της διαφωνίας τους με την τοποθέτηση στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου υποψηφίου από την «ευρωσκεπτικιστική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- ΚΟΕ, τα όργανα φαίνεται ότι πάλι αρχίζουν στο εσωτερικό του ΣΥΝ… Εν τω μεταξύ, ότι «δεν υπάρχουν Α’ και Β’ κατηγορίας άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ικανοί κάπου και δεν είναι κάπου αλλού», απαντούν ανεπισήμως στελέχη της ΚΟΕ, απορρίπτοντας την «ταμπέλα» του αντιευρωπαϊστή, «λες και είναι έγκλημα να κάνεις κριτική στην Ε.Ε.»…
Από το Παρίσι στα δύσκολα
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, σε νέα συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ, παρουσία και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα που μόλις επέστρεψε από το Παρίσι. Σήμερα επαναλαμβάνεται και η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύει στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Οργασμός εργασιών…
Το ίδιο σλόγκαν κάθε μέρα
Μια και δεν είχε κεντρική γραμμή, το ΠΑΣΟΚ βολεύτηκε με το «οι κουρασμένοι να φεύγουν». Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολίασε μέχρι και το γεγονός ότι δεν έγινε η τακτική ενημέρωση Τύπου την παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου λέγοντας ότι προφανώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι κουρασμένος. Σε λίγο θα κουραστούμε κι εμείς αν δεν επινοηθεί νέο επικοινωνιακό εύρημα.
Μια «δελφίνος» σε… fish bar
Η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε την 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνδύασε την εθνική ανάταση με το κομματικό καθήκον. Προχθές μίλησε στη ΝΟΔΕ Εβρου, ενώπιον 700 ατόμων, και στη συνέχεια πήρε τους τρεις βουλευτές του νομού (Α. Γεροντόπουλο, Στ. Κελέτση, Αλ. Δερμετζόπουλο) και τους πήγε στο fish bar «Εστία» της Αλεξανδρούπολης. Εκεί ήταν -κατά σύμπτωση- ο Γιώργος Καλαντζής και δέχθηκε εγκάρδιο νεύμα να καθίσει μαζί τους. Δεν είναι καιρός για αφαιρέσεις…
Στο σπίτι του Εθνάρχη
Στο προπύργιο του καραμανλισμού, στις Σέρρες, εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κατόπιν πρόσκλησης του Αχιλλέα Καραμανλή συνέφαγε μαζί του στην Πρώτη Σερρών, στο πατρικό σπίτι του Εθνάρχη.
Τζατζίκι για τον Ομπάμα
Ο ομογενής σεφ Μάικλ Ψιλάκις κλήθηκε στο Λευκό Οίκο για να επιμεληθεί τα πιάτα που θα προσφέρονταν (τα χαράματα ώρα Ελλάδος) στην τελετή για την εθνική επέτειο που γίνεται κάθε χρόνο παρουσία του Αμερικανού προέδρου. Και ναι, ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να έφαγε τζατζίκι από χέρια ελληνικά!
Η ερώτηση της ημέρας
Ποιος δημοφιλής υπουργός έπινε τον καφέ του στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι την Τρίτη, σε λίγα μέτρα απόσταση από πρώην υπουργό το όνομα του οποίου ακούγεται πολύ τελευταία και όχι για καλό λόγο; Και τι έλεγαν ο ένας για τον άλλο στην παρέα τους;http://blogs.e-tipos.com/paratipies/entry/κουράστηκα_μωρέ_παιδιά_σαράντα_χρόνια

Σχόλια