Τό χειρότερο δέν είναι να τα φέρνεις δύσκολα βόλτα. Αυτό πού δέν αντέχεται είναι εσύ να ζορίζεσαι καί κάποιοι να κάνουν πάρτυ....


Οι άνδρες (οσοι έχουν πάει στρατό) άς θυμηθούν....
Τό πιό σπαστικό δέν ήταν να μένεις μέσα τό ΠΣΚ....
Αυτό πού δέν αντεχόταν ήταν να βλέπεις τό βύσμα να βγαίνει έξω....
Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικά δείγματα ότι θα κυνηγήσει αμείλικτα τη διαφθορά...
Οταν όλος ο κόσμος ζορίζεται το να βλέπει ότι κάποιοι κάνουν πάρτυ με τα "δικά" του λεφτά είναι αυτό πού κανείς δέν συγχωρεί σε κανέναν...
Μιά καλή αρχή φαίνεται να γίνεται...
Οι ειδήσεις πρέπει να γεμίσουν απο το ανελέητο κυνηγητό τής διαφθοράς...
Και πρός Θεού να μη γίνουν δηλώσεις ...
Αυτονόητη υποχρέωση είναι το κυνηγι της διαφθοράς....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στον εισαγγελέα στέλνει 354 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, επειδή δεν υπέβαλαν δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Παράλληλα με τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των 6.500 εργαζομένων σε εφορίες και πολεοδομίες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου για 30 υπαλλήλους, καθώς διαπίστωσε στην κατοχή τους αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή έχουν μπει στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή περίπου 200 υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών, καθώς στο μητρώο τους υπάρχουν καταγγελίες για ατασθαλίες, πειθαρχικά παραπτώματα ή έχουν απασχολήσει την υπηρεσία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο παρελθόν. «Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι να χτυπήσουμε τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση όπου τη βρίσκουμε», δηλώνει στον ΕΤ ο κ. Ρακιντζής, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει ώστε να δώσει στις ανεξάρτητες αρχές αρκετά «όπλα», προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους. «Ξέρουμε πού υπάρχουν οι εστίες της διαφθοράς και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση», τονίζει ο κ. Ρακιντζής και καταλήγει: «Πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που έχουμε σύμμαχο την κυβέρνηση στην προσπάθειά μας, θα έχουμε απτά αποτελέσματα».

Ο κ. Ρακιντζής πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην πειθαρχική αλλά και ποινική δίωξη των συγκεκριμένων υπαλλήλων κυρίως λόγω της «ύποπτης» αδιαφορίας που έδειξαν στο ζήτημα της υποβολής του «πόθεν έσχες». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προθεσμία αποστολής των δηλώσεων των υπαλλήλων έληξε τέλος Ιουνίου 2008 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ρακιντζής έδινε άτυπη προθεσμία στους εναπομείναντες για να συμμορφωθούν με το νόμο. Επειδή όμως διαπίστωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις, με στόχο να αδρανοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη Δικαιοσύνη, στέλνοντας τις υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Οι υπάλληλοι που δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία προέρχονται κυρίως από τις πολεοδομίες. Ειδικότερα, 275 υπηρετούν στις πολεοδομίες των νομαρχιών, 75 σε πολεοδομίες δήμων και 4 εφοριακοί. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογίσει κανείς ότι αναλογεί περίπου στο 6% των νευραλγικών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τους 30 υπαλλήλους, κυρίως πολεοδομιών, που έχει ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου τους, οι υπηρεσίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχώρησαν στην ενέργεια αυτή εξαιτίας των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων που δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» τους, τα οποία βέβαια δεν συνάδουν με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί από τους στοχοποιημένους υπαλλήλους έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία, σκάφη αναψυχής, πολυτελή αυτοκίνητα και μετρητά στην τράπεζα. Ωστόσο φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχει τα «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων των συγκεκριμένων υπηρεσιών έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει στοιχεία. Ο έλεγχος όμως δεν σταματά στα παραπάνω. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να ελεγχθούν εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» των περίπου 200 υπαλλήλων που έχουν καταγραφεί παραπτώματα στο ενεργητικό τους καθώς και των περίπου 800 διευθυντών και προϊσταμένων στις εφορίες και πολεοδομίες της χώρας.

Εσφιξε ο κλοιός με τη ρύθμιση Παυλόπουλου

Η υπόθεση του «πόθεν έσχες» των δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησε το 2002. Ωστόσο ο έλεγχος που ξεκίνησε ήταν υποτυπώδης. Ποτέ δεν κατηγορήθηκε κάποιος δημόσιος υπάλληλος εξαιτίας του «πόθεν έσχες» που υπέβαλε στη Δικαιοσύνη. Βέβαια, το ότι δεν κατηγορήθηκε κανείς ευθύνεται κυρίως στο γεγονός ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος να δεχθεί 300.000 και πλέον δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Η νομοθεσία έγινε πιο αυστηρή το 2006. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε στην ποινικοποίηση της πράξης της μη υποβολής «πόθεν έσχες». Ενα χρόνο μετά, το 2007, ζήτησε οι έλεγχοι των υπαλλήλων των εφοριών και πολεοδομιών (που ως υπηρεσίες βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς του κράτους) να γίνονται από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον οποίο «θωράκισε» θεσμικά, ώστε να μπορεί να ασκεί σωστά τα καθήκοντά του.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά επιβολής του μέτρου και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μπορεί συγκρίνοντας και διασταυρώνοντας τις δηλώσεις του 2007 να βγάλει χρήσιμα… συμπεράσματα για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους και έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη.


ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=79657
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός, πολύ σωστός.