Από τό 2004 καί μετά 1 στά 5 παιδιά πού γεννιούνται στην Ελλάδα είναι παιδί μεταναστών!!!


Η Ελλάδα… γερνάει και διαφοροποιείται πληθυσμιακά. Τα άτομα άνω των 65 ετών σήμερα στη χώρα μας αποτελούν το 18% του συνολικού πληθυσμού, αλλά με βάση το σημερινό δείκτη γονιμότητας το 2060 το ποσοστό αυτό θα ανέρχεται στο 30%. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες –εν όψει συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Ακαδημία Αθηνών αύριο και μεθαύριο με θέμα «Πληθυσμιακές τάσεις και προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση»– η κυρία Ηρα Εμκε - Πουλοπούλου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι ένα στα πέντε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2004 και 2007 είναι παιδί μεταναστών.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η Ελλάδα… γερνάει και διαφοροποιείται πληθυσμιακά. Τα άτομα άνω των 65 ετών σήμερα στη χώρα μας αποτελούν το 18% του συνολικού πληθυσμού, αλλά με βάση το σημερινό δείκτη γονιμότητας το 2060 το ποσοστό αυτό θα ανέρχεται στο 30%. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες –εν όψει συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Ακαδημία Αθηνών αύριο και μεθαύριο με θέμα «Πληθυσμιακές τάσεις και προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση»– η κυρία Ηρα Εμκε - Πουλοπούλου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι ένα στα πέντε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2004 και 2007 είναι παιδί μεταναστών.

Ο καθηγητής κ. Μιχ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι μέχρι το 2060 ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 χρόνων θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ ένας στους δύο εργαζομένους θα είναι συνταξιούχος. Από την πλευρά της η επίκουρη καθηγήτρια κ. Παγ. Λάγιου επεσήμανε ότι από το 1990 μέχρι σήμερα το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων μετά τα 65 χρόνια αυξήθηκε από τα 17 στα 19 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά και τις συνέπειες για το σύστημα υγείας και το συνταξιοδοτικό σύστημα. Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι η γονιμότητα και η θνησιμότητα, η εσωτερική - εξωτερική μετανάστευση και η ενότητα του πληθυσμού, καθώς η πολυπολιτισμικότητα στην Ελλάδα απαιτεί πλέον πολιτικές προσαρμογής των αλλοδαπών και στη συνέχεια αφομοίωσής τους στις συνθήκες της χώρας.

Σοβαρό ζήτημα αποτελεί η μετανάστευση από την Ελλάδα νέων ανθρώπων, ενώ και αρκετοί συνταξιούχοι Ελληνες φεύγουν σε χώρες φθηνότερου επιπέδου ζωής, όπως η Βουλγαρία, όπου με τη σύνταξή τους μπορούν να έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.


ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=80098