15χρονος απο τη Χαλκίδα δημοσίευε στό blog του φωτογραφίες ημίγυμνων συμμαθητριών του (απο τα αποδυτήρια κλπ)...

......Όπως έγινε γνωστό, ο 15χρονος είχε δημιουργήσει δικό του μπλογκ στο Διαδίκτυο ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτό «ανέβαζε» φωτογραφίες συμμαθητριών του, οι οποίες έφθαναν στα χέρια του από τα κινητά τηλέφωνα υπόλοιπων αγοριών του σχολείου.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στα αποδυτήρια του σχολείου, όπου συστεγάζονται το γυμνάσιο και το λύκειο, ενώ κάποιες είχαν τραβηχτεί εν γνώσει των κοριτσιών, τα οποία βέβαια δεν φαντάζονταν ότι θα τις δουν στο Διαδίκτυο.
Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής και φυσικά στο σχολείο του 15χρονου, αφού κανένας καθηγητής ή γονιός δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μπλογκ του μαθητή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μαθητών. Μάλιστα, οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας αναφορικά με το περιεχόμενό της......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ μαθητής στη Χαλκιδική αναρτούσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ημίγυμνων συμμαθητριών του.

Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας μάλιστα προέτρεπε τους επισκέπτες να στείλουν επιπλέον φωτογραφίες με ανήλικα κορίτσια σε άσεμνες και προκλητικές στάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο 15χρονος είχε δημιουργήσει δικό του μπλογκ στο Διαδίκτυο ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτό «ανέβαζε» φωτογραφίες συμμαθητριών του, οι οποίες έφθαναν στα χέρια του από τα κινητά τηλέφωνα υπόλοιπων αγοριών του σχολείου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στα αποδυτήρια του σχολείου, όπου συστεγάζονται το γυμνάσιο και το λύκειο, ενώ κάποιες είχαν τραβηχτεί εν γνώσει των κοριτσιών, τα οποία βέβαια δεν φαντάζονταν ότι θα τις δουν στο Διαδίκτυο.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής και φυσικά στο σχολείο του 15χρονου, αφού κανένας καθηγητής ή γονιός δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μπλογκ του μαθητή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μαθητών. Μάλιστα, οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας αναφορικά με το περιεχόμενό της.

Για 4 μήνες
Η διακίνηση του υλικού κράτησε τουλάχιστον τέσσερις μήνες, έως ότου γονιός βρήκε φωτογραφίες ημίγυμνων μαθητριών στο κινητό του γιου του και υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 15χρονου και τον συνέλαβαν για πορνογραφία ανηλίκων, παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση μέσω Διαδικτύου.

Ο 15χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4508915&ct=1