Αλέκος Παπαδόπουλος. Τό πολιτικό σύστημα φταίει γιά τήν κατάντια τής χώρας.


Η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, που ευθύνεται για το δημοσιονομικό πρόβλημα, την κακοδιοίκηση, το πελατειακό κράτος και το αδύναμο κοινωνικό κράτος, θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν τώρα......
......Στήν κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής, ο «συμμέτοχος, συνυπεύθυνος και διαμορφωτής» -όπως δήλωσε- στο πολιτικό σύστημα που καταγγέλλει, προχώρησε σε δύο προτάσεις-τομές, οι οποίες, όπως είπε, θα σταματήσουν τη συνεχή εκλογολογία.
- Πρώτον, να χωριστεί η επικράτεια σε μονοεδρικές περιφέρειες.
- Δεύτερον, να γίνονται οι εκλογές σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε τέσσερα χρόνια και αν για οποιονδήποτε λόγο προκύψει η ανάγκη εκλογών κατά τη διάρκεια της τετραετίας, αυτές να γίνονται μόνο για το υπόλοιπο της τετραετίας......
Σ.Σ. Ουτε το πιό απλό μέτρο να γίνονται εκλογές κάθε 4 χρόνια δέν μπορεί να πάρει το πολιτικό μας σύστημα. Αυτό από μόνο του σέ συνδυασμό μέ ένα ενισχυμένο σύστημα θά έλυνε πολλά προβλήματα και θά έβαζε τη χώρα σέ μιά σειρά. Ομως αυτά είναι αδιανόητα γιά τούς Ελληνες πολιτικούς. Προτιμούν να παίζουν με τούς θεσμούς.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, που ευθύνεται για το δημοσιονομικό πρόβλημα, την κακοδιοίκηση, το πελατειακό κράτος και το αδύναμο κοινωνικό κράτος, θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν τώρα.

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο Αλέκος Παπαδόπουλος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Τα βήματα του Εστερναχ». Σε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν πάνω από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ.Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι κύριοι Μητσοτάκης, Παυλόπουλος, Σιούφας, Κακλαμάνης, Γιακουμάτος και Τατούλης, καθώς και επιχειρηματίες, όπως ο Π.Γιαννακόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται -για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση- πραγματικά πρόωρες εκλογές. Κάλεσε, μάλιστα, τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν ειλικρινά στους πολίτες, να προσεγγίσουν το ρεαλιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και τον προειδοποίησε πως αν δεν πράξει κάτι τέτοιο, τότε ακόμη και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δεν θα μακροημερεύσει επειδή η νίκη του δεν θα έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.

«Ο άτεγκτος νόμος των κοινωνικών φαινομένων μάς διδάσκει ότι ακόμη και αν κάποιος κερδίσει τις εκλογές με τους νόμους της μηχανικής και όχι της πολιτικής ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσει τη συντριβή μετά τις εκλογές. Και αυτό θα είναι άδικο για τη χώρα μας, σε αυτή τη φάση», είπε χαρακτηριστικά.

Στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής, ο «συμμέτοχος, συνυπεύθυνος και διαμορφωτής» -όπως δήλωσε- στο πολιτικό σύστημα που καταγγέλλει, προχώρησε σε δύο προτάσεις-τομές, οι οποίες, όπως είπε, θα σταματήσουν τη συνεχή εκλογολογία.

- Πρώτον, να χωριστεί η επικράτεια σε μονοεδρικές περιφέρειες.

- Δεύτερον, να γίνονται οι εκλογές σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε τέσσερα χρόνια και αν για οποιονδήποτε λόγο προκύψει η ανάγκη εκλογών κατά τη διάρκεια της τετραετίας, αυτές να γίνονται μόνο για το υπόλοιπο της τετραετίας.

Και κατέληξε λέγοντας: «Οσοι σήμερα, άπρακτοι, άβουλοι και κρυπτόμενοι, απλώς εξορκίζουν τις επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις, τουλάχιστον ας μην προσπαθούν να συγκαλύψουν την ιδιοτελή απροθυμία τους να ληφθούν αποφάσεις για τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης με “χωριάτικου τύπου” διακηρύξεις περί δήθεν εθνικής υπερηφάνειας. Ε! Πάει πολύ οι φοβικές συμπεριφορές να αναγορεύονται και ως στάση πολιτικής αρετής, εθνικοφροσύνης και φιλολαϊκότητας», είπε χαρακτηριστικά.


ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=75297
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις ντεμέκ αυτοκριτικές κύρ-Αλέκο.
Με κάμποσες υπουργικές θητείες στην εικοσαετία του πασόκ διόρισες τη μισή Θεσπρωτία και Ήπειρο στο δημόσιο και έρχεσαι τώρα να κατηγορήσεις τις πελατειακές σχέσεις;
Έχουμε γεμίσει αμπελοφιλόσοφους ρε παιδιά, ο φαρισαισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Μου αρέσει που κάποιοι πασόκοι σαν τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Παντελή Οικονόμου το παίζουν και σοβαροί και νουνεχείς τεχνοκράτες.
Ούτε το κεφάλι του γαιδάρου από την ουρά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν στον πραγματικό κόσμο (και μη μου πεί κανείς για τον καποδίστρια γιατί θα μιλάμε μέχρι το τριώδιο).