Πατέρας καθηγητής, μητέρα κοσμήτορας,κόρη τακτική καθηγήτρια. Η επιστήμων, όμως, είχε ένα αίσθημα..κλπ. Πληρώνουν τά κορόιδα (όλοι εμείς)...




Πατέρας καθηγητής, μητέρα κοσμήτορας, κόρη έλαβε διδακτορικό από το γεννήτορα και εξελέγη σε βραχύ διάστημα επίκουρη και, μέσα σε τρία χρόνια, τακτική καθηγήτρια.
Η επιστήμων, όμως, είχε ένα αίσθημα, με το οποίο και ήλθε εις γάμου κοινωνίαν. Ο τυχερός νέος, που εξελέγη στο ίδιο Τμήμα επίκουρος, έχει έναν αδελφό με τις ίδιες κλίσεις. Αλλά το γαϊτανάκι δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει άλλη μία κόρη κι ένας γιος. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να μαντέψετε τη σταδιοδρομία τους.
Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ημίθεοι της γνώσης. Δεν το ξέρω. Δεν το αποκλείω, αν και κάποια μάστερ λένε πως λείπουν στον ένα, κάποια χρόνια διδασκαλίας μετά την απόκτηση του διδακτορικού στον άλλο. Ούτε είμαι απ' αυτούς που θεωρούν ότι η προϊστορία πρέπει να αποτελεί αρνητική συνθήκη για να οργώσει ένας ή πολλοί απόγονοι στο ίδιο «χωράφι». Αλλά δεν πρέπει να υπερκαλύπτουν τουλάχιστον τα κριτήρια του νόμου, ώστε να προστατεύονται από κακοήθεις σκέψεις;...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Δεν είναι λίγες οι φωνές της κριτικής για την «κληρονομική» δημοκρατία μας, τις οικογένειες επί πολιτικής σκηνής, αλλά την ώρα της κάλπης οι ψηφοφόροι ρίχνουν δαγκωτό στα «επώνυμα». Λογικό κατά μία έννοια, αφού η οικογενειακή επιρροή είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία.

Η μηλιά δεν προγραμματίζει την εκπαίδευση και τη δουλειά του μήλου; Η οικογένεια δεν διαχειρίζεται τους τρόπους παράκαμψης, τα δίκτυα γνωριμιών, και οι συγγενικοί δεσμοί δεν ορίζουν ενίοτε τους συνεχιστές του επαγγέλματος;

Η οικογενειακή προϊστορία μού είναι αδιάφορη σε κάποιες περιπτώσεις. Αν ο απόγονος ενός καλού δικηγόρου ή ενός εξαιρετικού ηθοποιού δεν διαθέτει προσωπικές αρετές, θα αποσύρω την προτίμησή μου. Αλλά καθηγητή στο Πανεπιστήμιο δεν μπορώ να επιλέξω. Καλώς ή κακώς, οικογενειοκρατία και αξιοκρατία γρονθοκοπούνται.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έλαβα ένα e-mail για μία «δυναστεία» σε σχολή μεγάλου Πανεπιστημίου. Πατέρας καθηγητής, μητέρα κοσμήτορας, κόρη έλαβε διδακτορικό από το γεννήτορα και εξελέγη σε βραχύ διάστημα επίκουρη και, μέσα σε τρία χρόνια, τακτική καθηγήτρια.

Η επιστήμων, όμως, είχε ένα αίσθημα, με το οποίο και ήλθε εις γάμου κοινωνίαν. Ο τυχερός νέος, που εξελέγη στο ίδιο Τμήμα επίκουρος, έχει έναν αδελφό με τις ίδιες κλίσεις. Αλλά το γαϊτανάκι δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει άλλη μία κόρη κι ένας γιος. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να μαντέψετε τη σταδιοδρομία τους.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ημίθεοι της γνώσης. Δεν το ξέρω. Δεν το αποκλείω, αν και κάποια μάστερ λένε πως λείπουν στον ένα, κάποια χρόνια διδασκαλίας μετά την απόκτηση του διδακτορικού στον άλλο. Ούτε είμαι απ' αυτούς που θεωρούν ότι η προϊστορία πρέπει να αποτελεί αρνητική συνθήκη για να οργώσει ένας ή πολλοί απόγονοι στο ίδιο «χωράφι». Αλλά δεν πρέπει να υπερκαλύπτουν τουλάχιστον τα κριτήρια του νόμου, ώστε να προστατεύονται από κακοήθεις σκέψεις;

Οι εντυπώσεις μετρούν, ακόμη κι όταν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ http://naftemporiki.gr/news/static/09/02/19/1631480.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ιδιωτικα πανεπιστημια, αγαπητε, made in greece!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μητέρα καθηγήτρια πανεπιστημίου.
Υιός εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας χωρίς όμως φόντα και κεφάλαια....
Όμως τα κατάφερε μια χαρά παίρνοντας δημόσια έργα από το ...παράθυρο...
Το μυστικό;
-Η μαμά χάρισε ένα διδακτορικό ιατρικής(!) σε μια ...νηπιαγωγό πριν καν τελειώσει την ιατρική!!!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου! (ή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, ή από τον κεφάλα που παριστάνει τον προθυπουργό!)