Οι υπουργοί δέν ακούνε τόν Καραμανλή....Τό Μαξίμου δίνει κατευθύνσεις καί αυτοί κάνουν τά δικά τους....


Μόλις πριν από πέντε μήνες, σε μια συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο τη διεθνή κρίση, ο πρωθυπουργός είχε δώσει πάλι σαφείς οδηγίες για τη βελτίωση της λειτουργίας της κυβέρνησης, οι οποίες ουδέποτε ή ελάχιστα υλοποιήθηκαν.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ίσως είναι η εξαγγελία για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, στην οποία θα συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών, Απασχόλησης και Υγείας. Το όργανο αυτό ουδέποτε λειτούργησε…...
.....Μεταξύ άλλων τότε ο πρωθυπουργός είχε δώσει οδηγία για άμεση ενημέρωση της κοινωνίας: «Ολες οι αποφάσεις, όλες οι δράσεις, όλα τα νομοσχέδια να αναρτώνται άμεσα στο Διαδίκτυο». Μια βόλτα στις ιστοσελίδες των υπουργείων αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς ότι το «άμεσα» παραμένει το ζητούμενο, λένε κομματικά στελέχη. Σε εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει λελογισμένη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, κάτι που δεν επίσης δεν προχώρησε......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Είναι «απολύτως απαραίτητο να πετύχουν» οι κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη. Αυτό τόνισε με έμφαση ο κ. Ευ. Αντώναρος. Οι βουλευτές πάντως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και επισημαίνουν ότι εμπειρία από την υλοποίηση τέτοιων οδηγιών σε προηγούμενα Υπουργικά Συμβούλια είναι αποθαρρυντική.

Μόλις πριν από πέντε μήνες, σε μια συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο τη διεθνή κρίση, ο πρωθυπουργός είχε δώσει πάλι σαφείς οδηγίες για τη βελτίωση της λειτουργίας της κυβέρνησης, οι οποίες ουδέποτε ή ελάχιστα υλοποιήθηκαν.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ίσως είναι η εξαγγελία για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, στην οποία θα συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών, Απασχόλησης και Υγείας. Το όργανο αυτό ουδέποτε λειτούργησε…

Μια άλλη οδηγία ήταν η διαρκής παρουσία όλων στον τόπο των προβλημάτων. «Ζητώ από τον καθένα να ξεκινήσετε άμεσα επισκέψεις, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια, σε χώρους στους οποίους προωθούνται σημαντικά έργα ή διαιωνίζονται σοβαρά προβλήματα. Οι επισκέψεις αυτές μπορεί να γίνονται από κλιμάκια υπουργών». Οπως λένε κυβερνητικοί βουλευτές, αν εξαιρέσει κανείς τις περιοδείες του κ. Σουφλιά σε περιοχές όπου γίνονται έργα, τίποτε άλλο δεν έγινε. Και οι εξορμήσεις των υπουργών στο Λεκανοπέδιο περιορίστηκαν σε κομματικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων τότε ο πρωθυπουργός είχε δώσει οδηγία για άμεση ενημέρωση της κοινωνίας: «Ολες οι αποφάσεις, όλες οι δράσεις, όλα τα νομοσχέδια να αναρτώνται άμεσα στο Διαδίκτυο». Μια βόλτα στις ιστοσελίδες των υπουργείων αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς ότι το «άμεσα» παραμένει το ζητούμενο, λένε κομματικά στελέχη. Σε εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει λελογισμένη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, κάτι που δεν επίσης δεν προχώρησε. Το μεγάλο παράπονο των βουλευτών πάντως παραμένει η μη υλοποίηση των οδηγιών για «ανοιχτές πόρτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» από τους υπουργούς και τους επικεφαλής των οργανισμών. Σχεδόν κανένας υπουργός δεν όρισε συγκεκριμένη μέρα για να βλέπει βουλευτές, όπως ήταν η εντολή, το αντιπαρήλθαν, λέγοντας ότι οι πόρτες τους είναι ανοιχτές. Αν και σε γενικές γραμμές οι υπουργοί βλέπουν βουλευτές, η οδηγία μάλλον ξεχάστηκε, σε βαθμό ώστε μετά τον ανασχηματισμό οι βουλευτές να σχολιάζουν δηκτικά ότι «τώρα άλλαξε η κυβέρνηση». Μάλιστα, βουλευτής που έχει ζητήσει ραντεβού από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση. Ακόμα περισσότερο από τους υπουργούς πάντως οι πόρτες παραμένουν κλειστές στους οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι βουλευτές μάλιστα διαμαρτύρονται ότι οι διοικητές τούς σνομπάρουν.

Το μόνο για το οποίο δεν υπάρχει πλέον γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ότι δεν συμβαίνει πια «για νομοσχέδια και τις παρεμβάσεις σημασίας να ενημερώνονται από διαρροές στον Τύπο ή συνεντεύξεις υπουργών». Το «151» άλλωστε υποχρεώνει και ούτως ή άλλως το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι πολύ περιορισμένο.


ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=78120