Ο ΣΥΝ αποδεικνύει ότι δέν έχει αντοχές στήν πολιτική πίεση. "Διασπάσθηκε" σέ σχέση μέ τήν συνεργασία μέ τό ΠΑΣΟΚ.


.........Η οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου φάνηκε άλλωστε και χθες με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ανδρέα Καρίτζη- ο οποίος σημειωτέον έχει μιλήσει για κίνδυνο διάσπασης του Συνασπισμού- να απαντά στον επικεφαλής των Ανανεωτών Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είπε σε σχέση με την πιθανότητα μη αυτοδυναμίας στις εκλογές ότι «πρέπει να εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα». 
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης για πρώτη φορά αναπτύσσοντας με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τις σκέψεις του για μετά τις εκλογές είπε στη «Real» ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα πρέπει να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής και ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάντα σε συνάρτηση με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής και πάντοτε αναφορικά με στοιχεία δεσμεύσεων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Επ΄ αυτού ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ είπε με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν θεωρούμε ότι μετά τις εκλογές υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο συνεργασίας ή στήριξης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» για να προσθέσει πως «το πολιτικό πρόγραμμα το δικό μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα σε σχέση με αυτό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς διαφορετικά αλλά ανταγωνιστικά»..........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στα άκρα εξωθούνται οι σχέσεις των δύο κυρίαρχων τάσεων στην Κουμουνδούρου, αφού οι Ανανεωτές του Συνασπισμού «ψήφισαν» χθες υπέρ της σκληρής αντιπαράθεσης με την πλειοψηφία του κόμματος, εν όψει του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ.

Η ανανεωτική πτέρυγα αποφάσισε στη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψής της να μη στηρίξει ούτε κριτικά το πρόγραμμα του κόμματος και ως εκ τούτου στο συνέδριο θα ψηφίσει «λευκό», ενώ παράλληλα θα καταθέσει κείμενο συμβολής το οποίο θα περιλαμβάνει τις διαφοροποιήσεις της για τα θέματα των συνεργασιών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικολογίας.

Η οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου φάνηκε άλλωστε και χθες με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ανδρέα Καρίτζη- ο οποίος σημειωτέον έχει μιλήσει για κίνδυνο διάσπασης του Συνασπισμού- να απαντά στον επικεφαλής των Ανανεωτών Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είπε σε σχέση με την πιθανότητα μη αυτοδυναμίας στις εκλογές ότι «πρέπει να εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα». Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης για πρώτη φορά αναπτύσσοντας με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τις σκέψεις του για μετά τις εκλογές είπε στη «Real» ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα πρέπει να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής και ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάντα σε συνάρτηση με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής και πάντοτε αναφορικά με στοιχεία δεσμεύσεων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Επ΄ αυτού ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ είπε με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν θεωρούμε ότι μετά τις εκλογές υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο συνεργασίας ή στήριξης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» για να προσθέσει πως «το πολιτικό πρόγραμμα το δικό μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα σε σχέση με αυτό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς διαφορετικά αλλά ανταγωνιστικά». Επιπλέον, ο κ. Καρίτζης επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΝ μετά τις εκλογές, λέγοντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά ότι εάν προκύψει κάτι τέτοιο, την ευθύνη του τι θα γίνει την παίρνουν τα στελέχη, οι δυνάμεις μέσα στον ΣΥΝ που θα βάλουν τέτοιο θέμα. Ωστόσο, ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε αφελή και προσχηματικά τα σενάρια που εμπλέκουν την Αριστερή Πρωτοβουλία των Ανανεωτών με κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ διαφώνησαν χθες δημοσίως ακόμη και στο θέμα του ποιος από τους κ.κ. Τσίπρα και Αλαβάνο θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ είπε ότι το θέμα είναι λυμένο, αφού στη συμφωνία που συγκροτεί τον ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους όρους αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ είναι και επικεφαλής της πολιτικής συμμαχίας αυτοδικαίως. Από την πλευρά του, όμως, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί και συμπλήρωσε ότι μπορεί να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση χωρίς να υπάρξουν προβλήματα και εντάσεις.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4501041&ct=1
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
o sin exei na lisei ena ainigma..

ipotithete oti einai komma me entonotates oikologikes anisixies, kai gia ayto (isos), mplokarei ta erga tou panathinaikou..
alla stis dimoskopiseis emfanizetai enas aoristos ogkos psifoforon pou psifizoun prasinous oikologous(!!) gia tous opoious den gnorizoume sxedon tipota..mono oti einai "oikologoi" opos kai to siriza..

pos loipon to siriza xanei to pososto ayto pros tous oikologous ?
pos xaneis apo kapoion pou "den iparxei", den exei ekprosopous anagnorisimous,den xerei o politis ti theseis exoun ?

kai giati o siriza den antidra ?

ektos an xerei kati..