Ο Πρετεντέρης προσπαθεί -μέ τήν λογική- να καταλάβει τήν θέση τού ΠΑΣΟΚ γιά τόν εκλογικό νόμο. Ομως τήν ποίηση δέν την καταλαβαίνεις, τήν νιώθεις...



Μαύρα κοράκια...
Κόκκινα κοράκια...
Φαρμάκι έχω στήν ψυχή
Φέρνει μαυρίλα θολερή στά στήθια μου.
Νύχτα αξημέρωτη ξανά
με το πιοτό της με κερνά.
και το μυαλό μου είναι θολό
Πώ , πώ , πώ , πώ..
Πώ,πώ πώ πώ...
(Ο σκοταδόψυχος, ποιητής Φανφάρας)
Πόσοι και πόσοι αναλυτές δέν προσπάθησαν να κατανοήσουν , με την λογική, τή θέση τού ποιητή Φανφάρα για τον σκοταδόψυχο.
Τό λάθος είναι το προσπάθησαν με την λογική...
Ομως την ποίηση δεν την κατανοείς...
Την νιώθεις...
Την αισθάνεσαι..
Αφήνεσαι να σε παρασύρει...
Ομοίως είναι λάθος να προσπαθείς να κατανοήσεις  την άποψη Γιώργου για τον εκλογικό νόμο μέ την λογική.
Πρέπει να τήν  νιώσεις...
Νά αφεθείς στήν αύρα τού προέδρου...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω γιατί το ΠαΣοΚ αρνείται να συμπράξει στην εφαρμογή ενός συστήματος ενισχυμένης αναλογικής από τις επόμενες εκλογές. Και δεν το κατανοώ για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή συμφέρει το ΠαΣοΚ. Αν το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλθει πρώτο έστω και με μικρή διαφορά (κάτι το οποίο σήμερα φαίνεται πολύ πιθανό), θα μπορέσει πολύ ευκολότερα να φτάσει στην αυτοδυναμία και να μην παρακαλάει τον Τσίπρα, ούτε να προσφύγει σε νέες εκλογές, όπου θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως ο νόμος Παυλόπουλου.

Δεύτερον,επειδή συμφέρει τον τόπο- άρα και το ΠαΣοΚ... Με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα θα αποκτήσει μετεκλογικά μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την ευχέρεια να χειριστεί τα προβλήματα του τόπου και θα κριθεί από την επίδοσή της στον τομέα αυτόν. Δεν θα χρειαστούν ούτε αλλεπάλληλες εκλογές ούτε περίοδος ακυβερνησίας ούτε κυβερνήσεις αμφιλεγόμενης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ ή ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μια κι έξω, και όποιος κερδίσει!

Κανονικά πράγματα, δηλαδή. Ακριβώς όπως κανονικά πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία.

Oι αντιρρήσεις του ΠαΣοΚ, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πολύ ευκρινείς. Ο εκπρόσωπός του, για παράδειγμα, έκανε λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια» της κυβέρνησης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω τι σόι παιχνίδια είναι αυτά. Αν το ΠαΣοΚ συμφωνήσει, ο νόμος θα ψηφιστεί. Αν το ΠαΣοΚ συμφωνήσει και η κυβέρνηση υπαναχωρήσει, τότε η κυβέρνηση θα γίνει καταγέλαστη. Πού ακριβώς βρίσκεται το παιχνίδι;

Ακόμη λιγότερο πειστικό είναι το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θέλει να παίξει το χαρτί της ακυβερνησίας. Μα πώς θα το παίξει, αν το ΠαΣοΚ της το στερήσει; Και ο καλύτερος τρόπος για να το στερήσει είναι να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής ακυβερνησίας ψηφίζοντας ένα εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή το συμφέρον του ΠαΣοΚ και του τόπου κινείται στον χώρο του αυτονόητου, η άρνηση αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Ακούω, ας πούμε, πως το ζητούμενο δεν είναι τόσο η αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ όσο η μη αυτοδυναμία της ΝΔ. Και ότι εφόσον η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, το ΠαΣοΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της ως δεύτερο κόμμα. Ετσι, με το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση ακόμη και ως τσόντα, δεν θα προκύψουν μετεκλογικά εσωτερικά προβλήματα.

Το ακούω. Αλλά δεν το πιστεύω. Διότι θέλω να ελπίζω ότι η δεύτερη θέση είναι εκτός της λογικής του ΠαΣοΚ.

jpretenteris@dolnet.gr
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=245776
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά τα λέει ο Πρετεντέρης αλλά το μυαλό του Γιωργάκη είναι σε άλλο μήκος κύματος, σε άλλα μήκη και πλάτη, κάτι.
Τα απλά δεν τα καταλαβαίνει και με τα δύσκολα μπερδεύεται.
Πού μπλέξαμε!
Ο χρήστης Ermis είπε…
Δεν φθάνει που εχετε γίνει "ρεντίκολο"με τις γελειότητες σας,αλλο "φρούτο"πάλι μας βγηκε,golden boy, Παυλίδης(κολλητός της νηπιαγωγού...συγνώμη της γιατρού),θελετε να σας εξηγήσουμε και την αρνησή μας!
Αντε και την εξηγήσαμε..εχετε την δυνατότητα να το καταλάβετε;
Αφου παίζετε play stasion;
Οταν ενηλικιωθειτε,ισως κατι να γίνη..προς το παρόν εχετε σηριαλς!
Μέχρι και ο Μειμαράκης δεν κατάλαβε γιατί εγινε αυτή η πρόταση!!!
Αρε μεγάλεεεεε!!!!
Πάλι τα "εκαψες" τα γαλάζια συντρόφια!!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΕΝΑΝ ΧΑΖΟΓΚΙΟΡΓΚΟ ΚΤΛ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ 10 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέσσερις πασόκοι μουτζαχεντίν ήσασταν στο διαδίκτυο, έφυγαν οι δύο την περασμένη εβδομάδα και έμειναν ο ερμής και ο ψευτοπιλότος.
Νάστε καλά παιδιά, να ερχόσαστε στα blogs να γελάμε όσο πιό συχνά γίνεται.
Μία φιλική συμβουλή για τον πιλότο, θα με ευχαριστούσε εάν ανάμεσα στις εξαιρετικού επιπέδου και μόνιμες βρισιές έβαζες και κάποιο επιχείρημα, έστω αμυδρό.
Για τον ερμή, φίλε μου το ομολογώ, ΔΕΝ μπορώ να παρακολουθήσω τους συνειρμούς σου. Σε όλα τα σχόλιά σου διαπιστώνω ένα αχταρμά από σκόρπιες σκέψεις εμπλουτισμένο με μπόλικο εφηβικό θυμό.
Μήπως θα ήταν μιά καλή ιδέα να βγαίναμε και λιγάκι έξω από το σπιτάκι;
Ο χρήστης Ermis είπε…
Ετσι ειναι ανωνυμε, η ομολογία σου οτι δεν μπορεις να καταλάβης ειναι το κύριο χαρακτηριστικό σας!Εδω ο Κωστάκηςςς δεν κατάλαβε ακόμη οτι ειναι Αρχηγός μιας κυβέρνησης"οπου η βλακεία εχει περισέψη"(Τραγκας!!!!! Real FM)δηλαδή ΑΡΧΙΒΛΑΚΑΣ(το γράφω με κεφαλαία ..μπάς και το καταλάβης)
Μάλλον εσύ δεν βγαίνης απο το σπίτι σου και παρηγοριέσαι με τις"xαρούλες" που κάνετε μεταξύ σας..μεγάλα παιδιά!
Παρτε λίγο καθαρό αέρα..μπας και ξελαμπικάρη το μυαλουδάκι σας!!!Υπάρχη και μια αλλη εναλλακτική λύση που πρότεινε κάποιος αλλος ομοιδεάτης σου να πάτε στίς μπάρες!!! Εκεινες λεει που "παίρνης μάτι"!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ερμή, ως προς τους συνειρμούς σου τίποτε δεν έχει αλλάξει (μάλλον κάποια παιδική ασθένεια σου άφησε το κουσουράκι της).
Σήμερα επίσης συνειδητοποίησα ότι εκτός από ανερμάτιστος χαζούλης είσαι και αγράμματος. Όταν μάθεις ορθογραφία ξανασυζητάμε.
(Τώρα θα μου πείς, γιατί να μάθω ορθογραφία, μήπως ο αρχηγός μου ξέρει Ελληνικά; Σωστός.)
Ο χρήστης Ermis είπε…
Χαρούλη Ανώνυμε,
κατανοώ την ανάγκη, εστω απο κάπου να πιαστής για να καλύψης το τεράστιο κενό του λογισμικού σου!
Μην το "φωνάζεις" και απο πάνω!!
Ομως αυτό το επίπεδο εχεις, αυτή η ΩΡΘΩΓΡΑΦΗΑ σου πρέπη!
Αλλώστε εσείς τώρα τελευταία φοράτε ενα κουστουμάκι "πνευματικής ανωτερώτητας"
Κάτι μου θυμίζη ρε γαμώτο!
Tί μου θυμίζει..τι μου θυμίζει;
Μήπως εναν τύπο με κοφτό μουστάκι πριν καμμιά εξηνταριά χρόνια;
Μπάαα.... αποκλείεται.. δεν εισαστε τόσο "σύγχρονοι" ακόμη!!!
Θα ψάξω πιο παλιά!!