Δέν σέβονται τίποτα πλέον οι τηλεοράσεις. Τό γνωστό Big Brother θά βγεί στή Βρετανία μέ παίκτες παιδιά 8 έως 11 ετών.


Δριμεία κριτική αλλά και αναστάτωση, έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Channel 4» ετοιμάζει τηλεοπτικό show όμοιο με το γνωστό reality, «Big Brother». Oι παίκτες του παιχνιδιού θα είναι παιδιά ηλικίας 8 με 11 ετών.
Στο… «παιχνίδι» σχεδιάζεται να συμμετέχουν 10 αγόρια και 10 κορίτσια, ηλικίας 8 έως 11 ετών, τα οποία θα παρακολουθούνται με κάμερες για 2 εβδομάδες χωρίς την παρουσία των γονιών τους.
Τα παιδιά θα βιντεοσκοπούνται ενώ οργανώνουν τις καθημερινές δραστηριότητες τους, όπως έκαναν και οι ενήλικοι παίκτες του παιχνιδιού «Big Brother».
Η κριτική που έχει ασκηθεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία για το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ως βασικό επιχείρημα ότι το παιχνίδι εκμεταλλεύεται τα παιδιά για χρηματικό όφελος. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί «απάνθρωπο» καθώς αφήνει τα παιδιά χωρίς την εποπτεία ενηλίκων.
Το τηλεοπτικό κανάλι «Channel 4» ωστόσο, αντιτείνει ότι το παιχνίδι δεν γίνεται με σκοπό το κέρδος και ότι πραγματοποιείται «με τη συναίνεση των γονιών».
Διαβεβαιώνει, εξάλλου ότι το… πρωτότυπο εγχείρημά του δεν αποτελεί κίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών επικαλούμενο τις απόψεις ψυχολόγου.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73748

Σχόλια