Ενώ τό 24% δηλαδή 2.120.406 Ελληνες είναι φτωχοί, συντηρούν όμως τήν Ολυμπιακή η οποία είναι τόσο καλή εταιρεία πού δέν τη θέλει κανείς.



Ελλάδα η χώρα τής τρέλας...
Μερικά στοιχεία γιά τήν όμορφη χώρα μας...
24% είναι φτωχοί δηλαδή αυτοί οι συμπολίτες μας δέν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες (θέρμανση, διακοπές, μόρφωση τών παιδιών κλπ)
42% είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν μιά έκτακτη ανάγκη δηλαδή άν τύχει κάτι στην οικογένεια (χτυπάμε ξύλο) θα αναγκαστούν να δανειστούν ή να πουλήσουν.
Ομως υπάρχει και κόσμος πού ζεί καλά.
Και δέν εννοούμε αυτούς πού στην ελεύθερη αγορά έβγαλαν λεφτά...
Οχι...
Εννοούμε αυτούς πού έχοντας τις σωστές άκρες στα σωστά υπουργεία ή εκβιάζοντας με τον σωστό τρόπο το κοινωνικό σύνολο αλλά και επειδή οι πολιτικοί μας είναι δειλοί και ανίκανοι ζούνε πλούσια είς υγείαν τών κορόιδων δηλαδή όλων μας.
Ποιοί είναι αυτοί?
Είναι αρκετοί ...
Γιά σήμερα ας εστιάσουμε στούς εργαζόμενους στην Ολυμπιακή...
Μιά εταιρεία πού δέν την θέλει κανείς...
Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί...
Την ίδια στιγμή που η Aegean σαρώνει η Ολυμπιακή κάθεται και τρώει απο τα έτοιμα...
Τρώει λεφτά πού θα έπρεπε να πάνε στούς φτωχούς της χώρας..
Η στήν ανάπτυξη...
Μέ αυτήν την έννοια ίσως οι αγρότες πού ήθελαν να μπούνε με τα τρακτέρ στην Αθήνα και να την οργώσουν δέν είχαν και τόσο άδικο...
Για νάμαστε ξηγημένοι δηλαδή....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Μέσα σε ένα χρόνο η οικονομική κρίση έσπρωξε στη φτώχεια 530.000 πολίτες. Η ετήσια έκθεση οικονομικών και κοινωνικών δεικτών για τα ελληνικά νοικοκυριά, που δημοσιοποίησε χθες η VPRC, αποτυπώνει τη σοβαρή επιδείνωση στα εισοδήματα των πολιτών, αλλά και τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Το 24% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή 2.120.406 πολίτες, ζούσε το 2008 σε περιβάλλον φτώχειας, αντιμετωπίζοντας προβλήματα για την κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών, όπως είναι η επαρκής θέρμανση, η σωστή διατροφή ή η δυνατότητα εβδομαδιαίων διακοπών.

Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2007 ήταν 18%, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο υπήρξε αύξηση του αριθμού των φτωχών πολιτών κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Ακόμη και στο Δημόσιο, που θεωρείται το ασφαλέστερο εργασιακό καταφύγιο, το 12% των υπαλλήλων βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Εκεί όπου ήδη είναι παγιδευμένο το 19% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και το 36% των συνταξιούχων και αγροτών.
Ανεργία

Ανησυχητικό είναι ακόμη το γεγονός ότι το 42% των Ελλήνων, δηλαδή 3.700.000 πολίτες, βρίσκεται κυριολεκτικώς ανοχύρωτο απέναντι στην κρίση, καθώς δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες που πιθανόν να προκύψουν στο νοικοκυριό του. Ζουν ουσιαστικά για το σήμερα, χωρίς δυνατότητα αποταμίευσης, την ώρα που πυκνώνουν στην οικονομία τα σύννεφα της ανεργίας.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε χθες από τον City 99,5, συντάχθηκε με βάση τα αθροιστικά αρχεία των πανελλήνιων ποσοτικών ερευνών «πρόσωπο με πρόσωπο» που πραγματοποίησε η VPRC το 2008. Τα αποτελέσματά τους είναι αποκαρδιωτικά για την ποιότητα ζωής ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

Ενας στους τέσσερις πολίτες δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει κρέας ή ψάρι δύο φορές την εβδομάδα, ένας στους πέντε (1.855.355 άτομα) δεν διαθέτει ικανοποιητική θέρμανση και σχεδόν ένας στους δύο μένει στο σπίτι του το καλοκαίρι αδυνατώντας να πάει διακοπές έστω και για μία εβδομάδα σε ετήσια βάση.

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι εμφανείς και στην πληρωμή του ενοικίου ή των δόσεων για στεγαστικό πρώτης κατοικίας. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται 1.148.553 πολίτες (13% επί του ενήλικου πληθυσμού), ενώ ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται (3.092.259) όταν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα εάν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των οικιακών λογαριασμών της ΔΕΗ, του τηλεφώνου κ.λπ.

Στη «μάχη» με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες το 26% των πολιτών (2.297.000) δηλώνει ότι δυσκολεύεται να εξοφλήσει τις μηνιαίες υποχρεώσεις του. Το 45% των πολιτών πληρώνει μηνιαίως κάποιο ποσό στις τράπεζες, ποσοστό αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2007. Απ’ αυτή την κατηγορία των δανειοληπτών το 77% επιβαρύνεται πολύ ή αρκετά στα οικονομικά του από τις τραπεζικές του υποχρεώσεις.

Αριθμοί

46% των Ελλήνων, δηλαδή πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες, δεν είχαν το 2008 την οικονομική δυνατότητα τουλάχιστον για μία εβδομάδα διακοπών.

36,2% των αγροτών είναι φτωχοί. Αντίστοιχο ποσοστό (32%) ισχύει για την κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, ενώ ειδικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα το ποσοστό της φτώχειας φθάνει το 42%.

1.148.553 πολίτες αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πληρωμή του ενοικίου πρώτης κατοικίας ή της δόσης στεγαστικού δανείου. Υπερδιπλάσιος αριθμός αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πληρωμή δανείων ή καρτών.

34,5% των πολιτών βρίσκεται πιεσμένο από τις δανειακές του υποχρεώσεις. Σχεδόν 8 στους 10 που έχουν δάνεια δηλώνουν ότι επιβαρύνονται πολύ ή αρκετά για τις δόσεις τους.

1.060.203 εργαζόμενοι έχουν και δεύτερη δουλειά (εποχική ή περιστασιακή). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των δημοσίων υπαλλήλων καταφεύγουν και σε δεύτερη απασχόληση.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73983