Καλύτερα θα ήταν οι εκλογές να γίνουν με τόν A. ROCOS να μπαινοβγαίνει στήν Ευελπίδων...


.....Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως προκαλεί το γεγονός ότι στον κατάλογο των υπόπτων, στους δικηγόρους των οποίων εστάλησαν τα γραπτά «μηνύματα» από την Ελβετία, «φιγουράρει» το πρόσωπο με την περίφημη κωδική ονομασία «Α. ROCOS». Ηδη οι ελβετικές Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του και αν φθάσουν στην Ελλάδα, θα «σπάσει» το… απόρρητο! Ο κωδικός φέρεται να αντιστοιχεί σε πολιτικό πρόσωπο. .....


Σ.Σ. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δικηγόροι προσπαθούν με προσφυγές να καθυστερήσουν την διαδικασία ανοίγματος ονομάτων, λογαριασμών κλπ οπότε γίνεται αγώνας δρόμου. Οσο πιό γρήγορα τόσο το καλύτερο...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ελβετική ντρίμπλα με μηνύματα υπό τη μορφή τελεσιγράφου για την παράδοση στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας των στοιχείων που αφορούν σε 5 πρόσωπα που εμπλέκονται στα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Παραλήπτες των μηνυμάτων είναι οι δικηγόροι των εμπλεκομένων, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ετσι, οι ελβετικές Αρχές τούς δίνουν το «σύνθημα» για να ασκήσουν τα ένδικα μέσα που έχουν δικαίωμα από το νόμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν προθεσμία μέσα σε ένα μήνα να «μπλοκάρουν» την… άφιξη στην Ελλάδα των στοιχείων από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχει ήδη ζητηθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά να οριστεί νομικός παραστάτης από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελβετία, ο οποίος θα παρακολουθεί τις διαδικασίες για την αποστολή των επίμαχων στοιχείων που έχουν ζητήσει με δικαστική συνδρομή τόσο ο εισαγγελέας Παν. Αθανασίου όσο και ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως προκαλεί το γεγονός ότι στον κατάλογο των υπόπτων, στους δικηγόρους των οποίων εστάλησαν τα γραπτά «μηνύματα» από την Ελβετία, «φιγουράρει» το πρόσωπο με την περίφημη κωδική ονομασία «Α. ROCOS». Ηδη οι ελβετικές Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του και αν φθάσουν στην Ελλάδα, θα «σπάσει» το… απόρρητο! Ο κωδικός φέρεται να αντιστοιχεί σε πολιτικό πρόσωπο.

Πάντως, το άνοιγμα του ύποπτου λογαριασμού θα οδηγήσει στον πραγματικό δικαιούχο που κρύβεται πίσω από αυτό το όνομα. Θα αποκαλυφθεί αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή υπεράκτια εταιρία που εισέπραξε εμβάσματα εκατομμυρίων μάρκων, καθώς και αν αυτά συνδέονται και με ποιον τρόπο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Την ίδια ώρα, στην πολύκροτη υπόθεση νέα πρόσωπα φέρονται να προστίθενται στην αλυσίδα των υπόπτων που έχει δείξει η εισαγγελική έρευνα.

Στο στόχαστρο του ανακριτή βρίσκονται και νέα εμβάσματα, τα οποία, όπως βεβαιώνουν δικαστικές πηγές, παραπέμπουν σε δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΤΕ.
Στοιχεία-φωτιά
Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν δοθεί στα χέρια των ελληνικών Αρχών τα στοιχεία-φωτιά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και θα ανάψει το πράσινο φως για την άσκηση των ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων, για να ανοίξει στη συνέχεια και ο κύκλος των απολογιών.

Νομικοί κύκλοι, από την άλλη, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν άμεσα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο. Εξηγούν ότι δεν αποκλείεται να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για τις ύποπτες διαδρομές μιζών εκατομμυρίων ευρώ που έφυγαν από τη γερμανική εταιρία, για τα κακουργήματα της απιστίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70509