Η δίκη γιά τον "βασικό μέτοχο" έχει κερδηθεί αλλά θα μπεί στό συρτάρι γιατί την άνοιξη θα έχουμε εκλογές (τού νταβατζή σου η μαχαιριάαα).....


Χωρίς αμφιβολία ο ανασχηματισμός Καραμανλή βελτίωσε την εικόνα της Ν.Δ. στην κοινωνία. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι ο ανασχηματισμός επανέφερε σ’ ένα βαθμό τις ισορροπίες του συστήματος στην προτέρα κατάσταση, βελτίωσε το τερέν και δημιουργεί εκ των πραγμάτων ευνοϊκές συνθήκες διεξαγωγής εκλογών. Διότι, άλλο πράγμα είναι να σύρεσαι σε εκλογές με εχθρικά media και με ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα (άρα χωρίς συνοχή) και άλλο να έχεις εσύ την πρωτοβουλία των κινήσεων, πηγαίνοντας σε εκλογές με δική σου απόφαση, σε καλό μιντιακό τόπο. Βεβαίως, για να φτιάξεις το γήπεδο από την αρχή πρέπει να κάνεις ορισμένες κινήσεις που το 2004 θα θεωρούνταν «αδιανόητες». Οπως λ.χ. να έχεις κερδίσει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τη δίκη για το «βασικό μέτοχο», αλλά να βάζουν ορισμένοι την απόφαση στο συρτάρι γιατί «ποιος ασχολείται τώρα με περσινά ξινά σταφύλια και ποιος έχει διάθεση για πανηγύρια;»...........
Σ.Σ. Η παρένθεση στόν τίτλο είναι απο το γνωστό τραγούδι τού Νότη Σφακιανάκη και δέν συνδέεται με το κείμενο. Απλά είναι καλό τραγούδι....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Χωρίς αμφιβολία ο ανασχηματισμός Καραμανλή βελτίωσε την εικόνα της Ν.Δ. στην κοινωνία. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι ο ανασχηματισμός επανέφερε σ’ ένα βαθμό τις ισορροπίες του συστήματος στην προτέρα κατάσταση, βελτίωσε το τερέν και δημιουργεί εκ των πραγμάτων ευνοϊκές συνθήκες διεξαγωγής εκλογών. Διότι, άλλο πράγμα είναι να σύρεσαι σε εκλογές με εχθρικά media και με ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα (άρα χωρίς συνοχή) και άλλο να έχεις εσύ την πρωτοβουλία των κινήσεων, πηγαίνοντας σε εκλογές με δική σου απόφαση, σε καλό μιντιακό τόπο. Βεβαίως, για να φτιάξεις το γήπεδο από την αρχή πρέπει να κάνεις ορισμένες κινήσεις που το 2004 θα θεωρούνταν «αδιανόητες». Οπως λ.χ. να έχεις κερδίσει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τη δίκη για το «βασικό μέτοχο», αλλά να βάζουν ορισμένοι την απόφαση στο συρτάρι γιατί «ποιος ασχολείται τώρα με περσινά ξινά σταφύλια και ποιος έχει διάθεση για πανηγύρια;». Οπως και να έχει το πράγμα, ο πρωθυπουργός από την Κεντρική Επιτροπή του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα ξαναχαράζει επιμελώς τις γραμμές του γηπέδου:

Χτίζει τις συμμαχίες που του χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα, κάνει τις ανατροπές που είναι αναγκαίες και οικοδομεί τα διλήμματα της κάλπης ώστε να είναι απολύτως έτοιμος όταν θα χρειαστεί να πατήσει το κουμπί της πρόωρης εκλογής. Στα πλεονεκτήματα του Καραμανλή συγκαταλέγεται το ότι ο αντίπαλός του δεν έχει πείσει το «σύστημα» ότι είναι έτοιμος να κρατήσει το τιμόνι μέσα στην αντάρα της κρίσης.
Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγονται το ότι δεν ελέγχει απολύτως το ρυθμό των γεγονότων (λόγω της διεθνούς κρίσης) και ότι το σχήμα που έφτιαξε θα είναι, κατά τη γνώμη μου, αναγκαστικά βραχύβιο (άρα εκλογικό). Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως μπορούν να αντέξουν στη φθορά του χρόνου τα συλλογικά σχήματα στην οικονομία, στην επικοινωνία, στη δημόσια τάξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στην πρώτη «στραβή».

Ο ένας θα τα «ρίχνει» στον άλλο:

‒ Ο υπουργός στον αναπληρωτή και ο αναπληρωτής στον υπουργό.

‒ Ο υπουργός Οικονομίας στην τρόικα και η τρόικα στον υπουργό κ.ο.κ.

Επειδή όσοι πολύπειροι (όπως ο Σουφλιάς) συμμετέχουν σε αυτά τα όργανα γνωρίζουν τους κινδύνους αυτούς, είμαι βέβαιος ότι θέλουν εκλογές πριν ξεσπάσει η καταιγίδα της διεθνούς κρίσης και πριν μας στείλει ο Αλμούνια την επόμενη «λυπητερή». Πέραν αυτών, δεν νομίζω ότι όλοι στη Ν.Δ. έχουν το ίδιο αντικειμενικό συμφέρον να ανακάμψει η κυβέρνηση. Ο κλεφτοπόλεμος θα συνεχιστεί. Αρα; Το πιθανότερο είναι εκλογές, γρήγορα, με υψηλό ρίσκο, την άνοιξη.
http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/ο_ρυθμός_των_γεγονότων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
mpa, den exei sovaro logo na paei se ekloges..paizontai polla aytin tin periodo, kai mia eklogiki diadikasia tha torpilize, oti exei petixei sto diastima diakivernisis tou stin oikonomia kai sta exoterika themata..
i anamoni se aytin tin periptosi tha girisei mpoumerag sto pasok, pou epeidi i allazonia pote den to egkateleipse kai exei arxisei na fenete pali, arga i grigora tha deixei ton palio tou eayto kai tha dimiourgisei ta anaklastika ekeina pou tha sispirosoun tin nd kai tha apomakrinoun apo to pasok ton mesaio xoro..

alloste ti xeirotero mporoun na tou kanoun tou karamanli gia na ton rixoun ?
adelfi ton eipane,tin ginaika tou xtipisane,ekloges kathe mera anakoinane,me delfinous ton strimoxnane,kanane tin trixa trixia kai ta skandala ethnika themata,foties valane,apergies kai diadiloseis kanane,tromokratia xanaemfanisane,"epanastasi" dimourgisane kai posa alla..
kai einai kai to diethnes oikonomiko skiniko xalia kai to petrelaio eixe ta teleytaia xronia ektinaxthei..
afou den epese, ti allo mporoun na tou kanoun mexri tis proedrikes ekloges ?
den nomizo oti