Γιώργος Παπανδρέου: Αυτό το πραματάκι πού κρατάω στό χέρι μου θα μάς λύσει όλα μας τα προβλήματα.



Κανείς δέν λέει όχι σέ καλές ιδέες. Δέν αποκλέιεται η ιδέα να αξίζει μιάς δεύτερης σκέψης και (ίσως) και μιάς πιλοτικής εφαρμογής καί ....βλέπουμε. Πάντως ειδικοί την θεωρούν πρώιμη. Ισως σε λίγα χρόνια να είναι εφαρμόσιμη σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Μακάρι βέβαια οι λύσεις γιά το πρόβλημα τής Ελληνικής εκπαίδευσης  να ήταν έτσι απλές. Ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει υπουργός Παιδείας και ξέρει. Συνοψίζοντας? Μέ τίς π........ αυγά δέν βάφονται.
Τί είπε ο Γιώργος?

Ηλεκτρονικά βιβλία ικανά να αποθηκεύσουν ολόκληρες βιβλιοθήκες και να συνδέονται στο Διαδίκτυo θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα σχολικά και φοιτητικά βιβλία και μάλιστα με μειωμένο κόστος, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κρατώντας ανά χείρας μια συσκευή ανάγνωσης.

«Πόσο νομίζετε ότι κοστίζουν όλα τα βιβλία που διανέμουμε δωρεάν σε μαθητές και φοιτητές; Τι θα λέγατε, αν μπορούσαμε να χωρέσουμε όλα αυτά τα βιβλία σε ένα, που να χωράει μάλιστα στην τσέπη του μαθητή, και χίλια ακόμα;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση για την Παιδεία.

«Αυτό το βιβλίο το κρατώ στο χέρι μου. Είναι βιβλίο ηλεκτρονικό» είπε δείχνοντας τη φορητή συσκευή «ηλεκτρονικής μελάνης». «Σε ένα σχολείο, ο μαθητής δεν θα έχει μόνο τα βιβλία του. Μέσα από το Διαδίκτυο θα έχει πρόσβαση σε έναν πλούτο γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είναι η δική του παγκόσμια βιβλιοθήκη. Εάν διαβάζει για γενικές εξετάσεις, θα μπορεί να βρει τον καλύτερο φροντιστή καθηγητή ή και συμμαθητή να τον βοηθήσει online. Θα έχει τις ασκήσεις του, θα μπορεί να τον αξιολογεί ο καθηγητής, μέσα από μια κεντρική αρχή αξιολόγησης ή τοπικά» πρότεινε.(in.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δλδ το προβλημα της εκπαιδευσης ειναι να κανουμε οικονομια στα βιβλια

so simple

βεβαια ο giorgos ως αγγλομαθης δυσκολευεται να διακρινει μεταξυ παιδειας και εκαπιδευσης

αλλα τι διαλο! ως υφυπουργος παιδειας καποτε δυσανασχετουσε σε δυσκολες ερωτησεις που του εθετε δημοσιογραφος με την επωδο "ελατε να πουμε τι ωραια πραγματα μπορουμε να κανουμε" καπως ετσι

δηλαλδη μην ασχολειστε τωρα με τη χαμαλοδουλεια μοιραστε ενα γκατζετακι στο κωλοπαιδα και βουλωστε τους το στομα

α σιχτιρ giorgo