Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τόν Τούρκο πού ομολόγησε. Οι Ισραηλινοί δέν άφησαν κανέναν εγκληματία πολέμου ζωντανό.


 Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τόν Τούρκο πού ομολόγησε. Θά πρέπει να τον κυνηγήσουν διά της νόμιμης οδού (δικαστήρια κλπ) καί άν δέν γίνει τίποτα θα πρέπει να αναλάβουν οι υπηρεσίες. Κανονικά άν έχουμε σοβαρό κράτος ο Τούρκος πού ομολόγησε θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένος από σήμερα. Οσα χρόνια και να περάσουν θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θυμίζουμε ότι οι Ισραηλινοί κυνήγησαν (και σκότωσαν χωρίς έλεος) όλους τούς εγκληματίες πολέμου εναντίον τού λαού τους. Μερικούς τούς εκτέλεσαν δεκάδες χρόνια μετά. Δέν έχει σημασία ο χρόνος σέ τέτοιες περιπτώσεις. Λογικά απο σήμερα θα πρέπει να συσταθεί ομάδα να ασχοληθεί μόνο με αυτό το θέμα.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, που αποκαλύπτει τη θηριωδία και τη βαρβαρότητα σε βάρος των Ελληνοκυπρίων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

«Αποκαλύπτει ότι η Τουρκία παραβίασε τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φέρνει ξανά στο προσκήνιο την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για την πρώτη ομολογία τέτοιου είδους, απάντησε ότι είναι «η πρώτη από άνθρωπο που συμμετείχε στα γεγονότα».

Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να πράξει η κυπριακή κυβέρνηση για την ομολογία αυτή, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι θα γίνει σοβαρή μελέτη και διερεύνηση και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα. «Δεν θα ήταν σοβαρό εκ μέρους της κυβέρνησης να πω τι θα κάνει και πώς θα το κάνει», είπε.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά, που κάποιος παραδέχεται πως είναι ένοχος για τις δολοφονίες, ότι είναι ο εκτελεστής, γεγονός το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί» και πρόσθεσε:«Στις προηγούμενες περιπτώσεις, οι οποίες αξιοποιήθηκαν εκτεταμένα στην τέταρτη διακρατική προσφυγή, και ειδικότερα στην κατάθεση Κουτσιούκ, υπήρξαν αναφορές πως ήταν μάρτυρας σε εκτελέσεις και τις κατήγγειλε».

Ο κ. Μαρκίδης υπογράμμισε ότι «η νέα μαρτυρία αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει ότι υπεύθυνη για τις δολοφονίες είναι η Τουρκία».

Είπε, επίσης, ότι «αν ο Τούρκος ηθοποιός προέβη στην ομολογία από τύψεις συνειδήσεως, πιθανό να είναι διατεθειμένος να πει και περισσότερα αποκαλύπτοντας ονόματα στρατιωτικών και άλλα στοιχεία, που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των δέκα Ελληνοκυπριών».

Συγκλονισμένοι δηλώνουν με ανακοινώσεις τους και οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ενώ η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων ζητά να κληθεί ο Τούρκος ηθοποιός να καταθέσει στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).http://www.e-tipos.com/newsitem?id=71743