Μιά άποψη γιά τα ΜΜΕ καί το ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ είναι ένας πραγματικός καρκίνος για την ελληνική κοινωνία. Ποτέ και κανένας εχθρός των Ελλήνων δεν έκανε τόσο κακό σε τόσους πολλούς Έλληνες, όσο αυτό που έκαναν τα διορισμένα από τα κόμματα μέλη του ΕΣΡ. Το σύνολο της προβληματικότητας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας οφείλεται σε δικές τους παραβλέψεις και λάθη. Γιατί; Διότι "άνοιξαν" τα σπίτια των Ελλήνων και επέτρεψαν στην "Τρούμπα" να εισέλθει μέσα σ' αυτά. Αυτοί, που έχουν ως αντικείμενό τους να φυλάγουν την ηλεκτρονική "πόρτα" του κάθε ελληνικού σπιτιού, επέτρεψαν στα "ανθρωποσκουπίδια" να μπούνε μέσα και να τα αλώσουν. Άφησαν καραγκιόζηδες να μας επιβάλουν δια της επαναλήψεως τις απόψεις τους. Άφησαν πόρνες να "συναναστρέφονται" με τις γυναίκες μας. Άφησαν "ανώμαλους" να μπαίνουν στα δωμάτια των παιδιών μας.
Όμως, το χειρότερο ήταν που "νόθευσαν" τη Δημοκρατία. Παρέδωσαν έναν ολόκληρο λαό στα χέρια των δύο μεγάλων ιδιόκτητων κομμάτων, που μας κυβερνάνε. Επέτρεψαν στους πολυεκατομμυριούχους ηγέτες τους να μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας και να μας "παραμυθιάζουν".......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΜΜΕ και ΕΣΡ

Το ΕΣΡ είναι ένας πραγματικός καρκίνος για την ελληνική κοινωνία. Ποτέ και κανένας εχθρός των Ελλήνων δεν έκανε τόσο κακό σε τόσους πολλούς Έλληνες, όσο αυτό που έκαναν τα διορισμένα από τα κόμματα μέλη του ΕΣΡ. Το σύνολο της προβληματικότητας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας οφείλεται σε δικές τους παραβλέψεις και λάθη. Γιατί; Διότι "άνοιξαν" τα σπίτια των Ελλήνων και επέτρεψαν στην "Τρούμπα" να εισέλθει μέσα σ' αυτά. Αυτοί, που έχουν ως αντικείμενό τους να φυλάγουν την ηλεκτρονική "πόρτα" του κάθε ελληνικού σπιτιού, επέτρεψαν στα "ανθρωποσκουπίδια" να μπούνε μέσα και να τα αλώσουν. Άφησαν καραγκιόζηδες να μας επιβάλουν δια της επαναλήψεως τις απόψεις τους. Άφησαν πόρνες να "συναναστρέφονται" με τις γυναίκες μας. Άφησαν "ανώμαλους" να μπαίνουν στα δωμάτια των παιδιών μας.
Όμως, το χειρότερο ήταν που "νόθευσαν" τη Δημοκρατία. Παρέδωσαν έναν ολόκληρο λαό στα χέρια των δύο μεγάλων ιδιόκτητων κομμάτων, που μας κυβερνάνε. Επέτρεψαν στους πολυεκατομμυριούχους ηγέτες τους να μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας και να μας "παραμυθιάζουν". Επέτρεψαν στους πολυεκατομμυριούχους διαπλεκόμενους συνεργάτες τους να βάζουν καθημερινά τους υπαλλήλους τους να μας λένε ψέματα. Επέτρεψαν στον κάθε "άρρωστο" να μεταδίδει την "αρρώστια" του μέσα στην κοινωνία. Επέτρεψαν στους τοκογλύφους τραπεζίτες να μπουν στα σαλόνια μας. Επέτρεψαν στους τεμπέληδες να γίνουν τα πρότυπα των παιδιών μας.
Η κοινωνία οδηγείται στον απόλυτο εκφυλισμό εξαιτίας τους. Εξαιτίας αυτών, που ανέλαβαν τη φύλαξη της "πόρτας" που λέγεται τηλεόραση και η οποία υπάρχει μέσα στο κάθε ελληνικό σπίτι. Το σύνολο της σημερινής προβληματικότητας που καταγγέλλουμε σ' αυτούς οφείλεται. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι, για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα άσχημα, έπρεπε να προηγηθούν μεγάλα και πολύπλοκα συνταγματικά εγκλήματα. Εγκλήματα, τα οποία έχουν σχέση με τους νόμους περί ΜΜΕ. Εγκλήματα, τα οποία έχουν σχέση με τη χρήση του δημοσίου κεφαλαίου από ιδιώτες. Εγκλήματα τέλος, τα οποία έχουν σχέση με την προστασία του ασύλου της κατοικίας.
Τι έπρεπε να κάνει το ΕΣΡ και δεν το έκανε;
Δεν σεβάστηκε το Σύνταγμα. Δεν σεβάστηκε δύο θεμελιώδεις συνταγματικούς νόμους. Τον νόμο περί ισονομίας και ισοπολιτείας και τον νόμο περί προστασίας του ασύλου της κατοικίας. Αυτοί οι δύο νόμοι παραβιάζονται καθημερινά από τα ΜΜΕ στο σύνολό τους. Γίνονται συνταγματικά εγκλήματα και κανένας δεν ενδιαφέρεται.
Πώς και πότε πραγματοποιούνται αυτά τα εγκλήματα;
Τα δελτία ειδήσεων είναι οι κύριοι παραβάτες κάθε συνταγματικής νομιμότητας. Τα δελτία έπρεπε να είναι δελτία ειδήσεων και δεν είναι. Είναι "παράθυρα" για κάθε είδους παρανομία. Δεν σέβονται τον ρόλο τους και λειτουργούν ως "παράθυρα" προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν σέβονται κατ’ αρχήν την έννοια της είδησης. Είδηση είναι η οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το κοινωνικό σύνολο. Οποιαδήποτε πληροφορία μάς αφορά ως Έλληνες, ως πολίτες , ως καταναλωτές ή ως εργαζόμενους. Είδηση δεν είναι η άποψη του κάθε εκδότη ή πολιτικού, που κατοικοεδρεύει στα τηλεοπτικά "παράθυρα". Όλοι αυτοί και μόνον που στέκονται σ' αυτά τα "παράθυρα", παραβιάζουν ένα πλήθος νόμων, στην πλειοψηφία τους συνταγματικούς.
Όταν για παράδειγμα ένας εκδότης ή ένας πολιτικός ερμηνεύει μέσα από τα "παράθυρα" των τηλεοράσεων τις ειδήσεις, συμβαίνει το εξής:
Πρώτον, παραβιάζει τον νόμο περί ασύλου της κατοικίας, γιατί "μπαίνει" μέσα στα σπίτια των πολιτών ακάλεστος. Αν θέλει να πει την άποψή του, μπορεί να την καταγράψει στην εφημερίδα του και να την πουλήσει στα περίπτερα. Η τηλεοπτική συχνότητα είναι δημόσιο κεφάλαιο και δεν δικαιούται να κάνει κατάχρησή της. Είναι ένας δημόσιος "δρόμος" και δεν μπορεί αυτός να μπαίνει μέσα στα ιδιωτικά "σαλόνια" των πολιτών. Τον ίδιο νόμο παραβιάζουν και οι πολιτικοί. Αν θέλουν να πουν την άποψή τους για τα συμβαίνοντα, να μαζέψουν τους φίλους, τους οπαδούς ή τους περίεργους σε ένα καφενείο και να τους πουν την άποψή τους. Δεν μπορούν να μπαίνουν "ακάλεστοι" στα σπίτια των πολιτών.
Δεύτερον, παραβιάζει τον νόμο περί ισονομίας και ισοπολιτείας. Όλοι οι πολίτες έχουν προσωπική άποψη και πολιτικά πιστεύω και όχι μόνον οι εκδότες. Όλοι οι πολίτες αγωνιούν για τη γενική επιβολή της άποψης που τους συμφέρει. Με ποιο δικαίωμα κάποιος δίνει πανελλήνια απήχηση στην άποψή του; Με ποιο δικαίωμα προωθεί την άποψή του μέσα από το δημόσιο κεφάλαιο; Έχουν όλοι οι πολίτες αυτό το δικαίωμα; Με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτοί οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο κεφάλαιο και άρα τη δημοσιότητα της δικής τους προσωπικής άποψης; Πώς είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι μεταξύ τους, όταν κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν το δημόσιο κεφάλαιο υπέρ των προσωπικών τους συμφερόντων;
Τρίτον, παραβιάζονται κοινοί νόμοι περί εμπορίου. Νόμοι περί ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς. Γιατί κάποιος εκδότης να μπορεί να διαφημίζει την πραμάτεια του με μέσον το δημόσιο κεφάλαιο; Γιατί να καλείται να τη διαφημίζει, όταν δεν μπορούν να κληθούν στην τηλεόραση όλοι οι εκδότες; Πώς δεν θα δημιουργηθούν τα μονοπώλια των ΜΜΕ με αυτήν την άδικη χρήση του δημοσίου κεφαλαίου; Πώς θα λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά, όταν υπάρχει αυτή η "γκριζότατη" διαφήμιση;
Όλα αυτά είναι εγκλήματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον σημερινό εκφυλισμό των πάντων. Κάποιοι χρησιμοποιούν το δημόσιο κεφάλαιο και έχουν δημιουργήσει παντού μονοπώλια. Σε όλα τα επίπεδα γίνονται εγκλήματα. Ακόμα και οι πρωινές εκπομπές παραβιάζουν όλους τους θεμελιώδεις νόμους. Ξεκινάνε με τη μεγαλύτερη παρανομία απ' όλες. Διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα όλων των ιδιωτικών εφημερίδων. Βάζουν τους Μπομπολαίους και τους Λαμπράκηδες σε κάθε ελληνικό σπίτι. Βάζουν τους υπαλλήλους τους να σκορπάνε παρανόμως την προπαγάνδα τους.
Εκδότες, με μερικές χιλιάδες αναγνωστών, με τον παράνομο αυτόν τρόπο καταφέρνουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη υπέρ των συμφερόντων του δικομματισμού και βέβαια υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους κάνουν όλες τις δουλειές τους. Ικανοποιούν τα αφεντικά τους, όταν τους ευνοούν με δημόσια έργα και τους εκβιάζουν, όταν αρνούνται να το κάνουν. Με τον τρόπο αυτόν στήνεται η διαπλοκή. Κάθε φορά που ο Μπόμπολας δεν παίρνει ένα έργο ο Έλληνας μαθαίνει από το πρωτοσέλιδο του Έθνους πόσο "κακή" είναι η κυβέρνηση. Τα ίδια κάνει ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, κλπ.. Μέχρι και ο κακόμοιρος ο Κακαουνάκης μας δουλεύει.
Όλα αυτά είναι παράνομα. Οι εφημερίδες θα πρέπει να επιβιώνουν αποκλειστικά από τα κέρδη τους στην αγορά. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η διαπλοκή των ΜΜΕ μεταξύ τους. Ο καθένας θα πρέπει να κινείται στα όρια που προβλέπει ο νόμος. Οι ιδιωτικές εφημερίδες πρέπει να περιορίζονται στα περίπτερα και μόνον. Αν θέλουν να επιβιώσουν, θα μάθουν να σέβονται τον αναγνώστη τους και άρα να τον ενημερώνουν με βάση την έννοια της είδησης και τίποτε άλλο. Αν αδιαφορούν για τους αναγνώστες τους και θέλουν να προπαγανδίζουν τις απόψεις των αφεντικών τους, να χρηματοδοτούνται από αυτά.
Τα ανάλογα γίνονται σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση με τα ιδιωτικά κανάλια. Κάθε φορά που ο Βαρδινογιάννης δεν παίρνει χαριστικά ένα δημόσιο έργο, ο Έλληνας μαθαίνει από το Mega για την "κακή" και "διεφθαρμένη" κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς κλπ.. Βάζουν τα δύο κόμματα σε μια λογική πλειοδοσίας και εκεί τελειώνει κάθε συνταγματική λογική. Για όλα αυτά υπάρχει λύση, αλλά κανένας δεν έχει πρόθεση να την επιβάλει. Κόμματα και διαπλεκόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα. Μονοπωλούν τα πάντα μέσω αυτής της κατάχρησης των μέσων, την οποία επιτρέπει το πανάθλιο ΕΣΡ. Νόμοι, όπως αυτοί του βασικού μετόχου, θα έπρεπε να τηρούνται αυστηρά. Κανένας εκδότης ή καναλάρχης δεν πρέπει να έχει ούτε άμεση ούτε έμμεση σχέση με δημόσια έργα.
Μόνον έτσι μπορούν να ελεγχθούν τα ΜΜΕ. Όταν αυτοί καταφέρνουν και νοθεύουν το πολίτευμά μας, ευνόητο είναι ότι νοθεύουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Όποιον θέλουν προβάλουν με όποιους όρους θέλουν. Αν δεν υπογράψεις ως τραγουδιστής στη δισκογραφική εταιρεία των διαπλεκομένων, δεν θα τραγουδάς ούτε στις παράγκες της εθνικής. Αν δεν υπογράψεις ως συγγραφέας στους εκδοτικούς οίκους της διαπλοκής, τα βιβλία σου δεν θα τα μάθει ποτέ ο κόσμος. Τα πάντα έχουν στηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργούν μονοπώλιο στην αγορά. Τα έχουν στήσει με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποχαυνώνεται ο κόσμος. Να περιμένει να κερδίσει το λαχείο, για να μην "ξέρει τι έχει". Μέχρι να συμβεί αυτό, οι μόνοι που θα ξέρουν ακριβώς τι έχει, θα είναι αυτοί που του τα "παίρνουν".
Τα επίορκα στελέχη του ΕΣΡ φταίνε για όλα αυτά. Άφησαν την αθλιότητα να "βρομίσει" τα σπίτια των Ελλήνων. Άφησαν τους ηλίθιους να χαζέψουν τα παιδιά μας. Άφησαν τον κάθε κοπρίτη να περιφέρεται μέσα στα σπίτια μας. Έκαναν το κάθε ρεμάλι πρότυπο της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία βαδίζει προς την εξαθλίωση, επειδή όλοι αυτοί δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τα γενναιόδωρα κομματικά αφεντικά τους. Επειδή όλοι αυτοί ήθελαν έξτρα "χαρτζιλίκι" για τα γεράματά τους.

Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ β'
www.EAMB.gr
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA MΑΣ ΤΟ "ΒΑΡΑΤΕΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ Η ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΩΝΩΣ ΝΑ ΣΕΡΝΕΙ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΣΙ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ WOLF
ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο ασφαληστής Κοντομηνάς, ο διπρόσωπος Αλαφούζος και ο ξεφτίλας ο Κουρής. Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
Και ο μαλάκας ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
Βρε μπούλη Κωστάκη, σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!