"Δολοφονήθηκες γιατί δολοφόνησες, αλλά κι αυτοί που σε δολοφόνησαν θα δολοφονηθούν"


.....Γράφει: «πολλοί Αραβες βλέπουν τους Ισραηλινούς σαν τους διαδόχους των πανούργων Ευρωπαίων αποικιοκρατών και όχι λιγότεροι Ισραηλινοί βλέπουν στους Αραβες τους συνεχιστές των Κοζάκων και των Ναζί.
Οι μεν περιμένουν το Μεσσία, οι δε τον Μάχντι, ακόμα και ο επίγειος σχεδιασμός είναι ίδιος και στις δύο πλευρές... Πάρα πολλοί έχουν επηρεαστεί, τρελαθεί, βυθιστεί στην ιερή λάσπη και δεν μπορούν να βγουν, παρά βυθίζονται όλο και πιο βαθιά...
Τι αναφώνησε ο ραβί Χιλέλ, ο μεγάλος νομομαθής του 1ου π.Χ. αιώνα όταν είδε ένα κρανίο να περνάει από μπροστά του σ' ένα κανάλι; "Δολοφονήθηκες γιατί δολοφόνησες, αλλά κι αυτοί που σε δολοφόνησαν θα δολοφονηθούν"». .....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η Ούλα Μπέρκεβιτς είναι Γερμανοεβραία. Θεωρεί πως «ο κόσμος τρελάθηκε». Δεν είναι η μόνη που το πιστεύει. Αλλά, η Ούλα σε 114 σελίδες (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003) προσπαθεί να ερμηνεύσει αυτόν τον παραλογισμό, μέσα από τον αμερικανικό, τον ισλαμικό, και τον εβραϊκό φονταμενταλισμό.

Γράφει: «πολλοί Αραβες βλέπουν τους Ισραηλινούς σαν τους διαδόχους των πανούργων Ευρωπαίων αποικιοκρατών και όχι λιγότεροι Ισραηλινοί βλέπουν στους Αραβες τους συνεχιστές των Κοζάκων και των Ναζί.

Οι μεν περιμένουν το Μεσσία, οι δε τον Μάχντι, ακόμα και ο επίγειος σχεδιασμός είναι ίδιος και στις δύο πλευρές... Πάρα πολλοί έχουν επηρεαστεί, τρελαθεί, βυθιστεί στην ιερή λάσπη και δεν μπορούν να βγουν, παρά βυθίζονται όλο και πιο βαθιά...

Τι αναφώνησε ο ραβί Χιλέλ, ο μεγάλος νομομαθής του 1ου π.Χ. αιώνα όταν είδε ένα κρανίο να περνάει από μπροστά του σ' ένα κανάλι; "Δολοφονήθηκες γιατί δολοφόνησες, αλλά κι αυτοί που σε δολοφόνησαν θα δολοφονηθούν"».

Μόνη πατρίδα η εξάρτηση από τη μνήμη, από την «αντίληψη πως, εκτός από τους Ισραηλινούς, δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να προστατεύει τους Εβραίους, κάτι που οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος υπενθυμίζουν στον καθένα ξανά και ξανά, κάθε μέρα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά, αυτή η συλλογική εμμονή στο να κατανοούν τους εαυτούς τους διαρκώς και για πάντα ως θύματα, ως επίλεκτα θύματα».

Γι' αυτό και οι φωνές καταδίκης από τους δρόμους -όχι τα ψελλίσματα από τους ηγέτες- δεν βασανίζουν αρκετούς. Πείστηκαν, όπως ο συνταγματάρχης Χέρζι, ότι η μάχη του Ισραήλ για την επιβίωσή του δεν τελειώνει ποτέ. «Δεν νομίζω ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει ειρήνη. Είναι μέρος μιας μακράς διαδικασίας», δηλώνει στους «Times».

«Κοίτα, όμορφη Σάρα», έγραψε ο Χάινριχ Χάινε πριν από 160 χρόνια, «πόσο άσχημα προφυλάσσεται το Ισραήλ! Ψεύτικοι φίλοι φυλάνε τις πύλες του απ' έξω, και μέσα φύλακές του είναι η τρέλα και ο τρόμος».

http://naftemporiki.gr/news/static/09/01/17/1617861.htm