Η Αριστερά προσφέρει (όπως και ο χριστιανισμός) απλώς πνευματική γαλήνη σε όσους την έχουν ανάγκη.


.........Η Αριστερά ως τρόπος σκέψης είναι μια έκφραση της ανθρώπινης αδυναμίας. Οσο για την πραγματική προσφορά της Αριστεράς στην πρόοδο των ανθρωπίνων κοινωνιών- κοινωνική πρόνοια, κρατικός παρεμβατισμός όταν χρειάζεται, εργασιακές σχέσεις, ατομικά δικαιώματα κτλ.-, όλες αυτές οι κατακτήσεις έχουν ενσωματωθεί στον πολιτισμό των σύγχρονων φιλελεύθερων δημοκρατιών της Δύσης. Η Αριστερά προσφέρει απλώς πνευματική γαλήνη σε όσους την έχουν ανάγκη. Επιπλέον δε, όπως και ο χριστιανισμός, προσφέρει στους πιστούς της και την ηθική ικανοποίηση ότι είναι με τους καλούς. Είναι χρήσιμη, λοιπόν, η Αριστερά- υπό τον όρο ότι δεν θα σπάμε βιτρίνες και δεν θα εκθειάζουμε τον φόβο, παιδιά...
Σ.Σ. Μέ αφορμή ένα (πολύ συνηθισμένο) ψέμα από έναν επαγγελματία τού ψέματος στήν "Αυγή" ο Στ. Κασιμάτης ξεσαλώνει...
Διότι τί έκανε η συμπαθής δημοσιογράφος τής Αυγής?
Εγραψε γιά κάτι χωρίς αυτό να έχει γίνει ακόμα (γιά να προλάβει την έκδοση της εφημερίδας).
Κάτι δηλαδή πού το κάνουν όλοι.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Τουλάχιστον επί προεδρίας του κ. Αλέξη Τσίπρα η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» βελτιώθηκε. Ορισμένα σημεία της γράφονται πλέον με - ούτως ειπείν κληρονομικό χάρισμα... Λόγου χάριν, η κριτική της τελετής ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα από την κυρία Ελενα Αποστόλου. Επρόκειτο για εμβριθεστάτη σύνθεση, σε ύφος το οποίο ήταν μείγμα θλιμμένης liberal chic αποστασιοποίησης, κοριτσίστικης ευαισθησίας, αλλά και των αναπόφευκτων αριστερών δεισιδαιμονιών και προκαταλήψεων ( οι Αμερικάνοι είναι πάντα κακοί,ώσπου να πάμε στη Νέα Υόρκη και να πάθουμε έναν περιποιημένο πολιτισμικό ντουβρουτζά...).

Οπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης από τον τίτλο του άρθρου, «Η ουσία μιας καθ΄ όλα ανούσιας τελετής ορκωμοσίας », η κυρία Αποστόλου καταγράφει στο κείμενό της τις σκέψεις που της προκάλεσε η τελετή ορκωμοσίας του 44ου προέδρου των ΗΠΑ. Το λέει άλλωστε στους αναγνώστες της εξαρχής και ευθέως: «Με έναυσμα την παραπάνω σκέψη,προσπάθησα να παρακολουθήσω την τελετή απονομής του Βarack Οbama.Το λάθος της προηγούμενης πρότασης είναι εσκεμμένο.Πραγματικά δεν πρόκειται για τελετή ορκωμοσίας,αλλά απονομής βραβείου Οσκαρ».

Ομως, είτε συμφωνεί κανείς με την κριτική της κυρίας Αποστόλου είτε όχι, υπάρχει ένα πρόβλημα: Το κείμενό της δημοσιεύεται στο φύλλο της 20ής Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι γράφτηκε τουλάχιστον δώδεκα ώρες προτού κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα το πρωί της 20ής Ιανουαρίου. Ελα όμως που η τελετή μεταδόθηκε τηλεοπτικώς στις 7 μ.μ. της ίδιας ημέρας, δηλαδή οπωσδήποτε ένα δωδεκάωρο μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας! Πώς εξηγείται το μυστήριο; Πάντως, όχι διά του κληρονομικού χαρίσματος... Το μυστικό βρίσκεται στην απελευθέρωση που προσφέρει η Αριστερά στους πιστούς της. Είναι η απελευθέρωση από την αγωνία της σκέψης. Διότι η Αριστερά, όπως και ο χριστιανισμός, προσφέρει στους πιστούς της την ευτυχία της τελεολογίας:

ένα έτοιμο ιδεολογικό πρίσμα για να ερμηνεύσουν τον κόσμο, ο οποίος, ούτως ή άλλως, θα καταλήξει στον σοσιαλισμό ή στη βασιλεία των ουρανών.

Η ανακούφιση είναι τεράστια όταν προσχωρήσεις σε μια τέτοια πίστη. Απαλλάσσεσαι από τον αγωνιώδη, επίπονο διάλογο μεταξύ των ιδεών σου και του κόσμου. Εφεξής, είναι η πραγματικότητα εκείνη που οφείλει να συμφωνήσει με τις ιδέες σου, όχι το αντίστροφο. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να δεις τι θα είναι η ορκωμοσία του πρώτου μαύρου που έγινε πρόεδρος της Αμερικής, διότι το ξέρεις εκ των προτέρων: αρκεί ότι όσοι θα συμμετάσχουν στην τελετή είναι Αμερικανοί.

Η Αριστερά ως τρόπος σκέψης είναι μια έκφραση της ανθρώπινης αδυναμίας. Οσο για την πραγματική προσφορά της Αριστεράς στην πρόοδο των ανθρωπίνων κοινωνιών- κοινωνική πρόνοια, κρατικός παρεμβατισμός όταν χρειάζεται, εργασιακές σχέσεις, ατομικά δικαιώματα κτλ.-, όλες αυτές οι κατακτήσεις έχουν ενσωματωθεί στον πολιτισμό των σύγχρονων φιλελεύθερων δημοκρατιών της Δύσης. Η Αριστερά προσφέρει απλώς πνευματική γαλήνη σε όσους την έχουν ανάγκη. Επιπλέον δε, όπως και ο χριστιανισμός, προσφέρει στους πιστούς της και την ηθική ικανοποίηση ότι είναι με τους καλούς. Είναι χρήσιμη, λοιπόν, η Αριστερά- υπό τον όρο ότι δεν θα σπάμε βιτρίνες και δεν θα εκθειάζουμε τον φόβο, παιδιά... http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=59&artId=244453
Ο χρήστης Locofuturo είπε…
καλό θα ήταν να δημοσίευε το ΒΗΜΑ και την απάντηση της συμπαθους δημοσιογράφου της Αυγής..η οποία τελικά μετά από μέρες αναμονής δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ.
Άλλωστε μέρος της τελετής ορκωμοσίας το είχαμε όλοι δει στις τηλεοράσεις μας την Κυριακή. Για αυτο έγραφε !