Αν έχεις λίγα χιλιάρικα (15.000 το πολύ) καί θές να δανείσεις το δημόσιο, μπορείς. Θα πάρεις αφορολόγητα κέρδη σέ 3 ή σέ 6 μήνες ή 1 χρόνο.


Μετά από πολλά χρόνια θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν όχι μόνο σε τράπεζες αλλά και σε ιδιώτες αποταμιευτές.
Πρόκειται για το πρώτο κρίσιμο τέστ για τον δημόσιο δανεισμό της χώρας.
Θα είναι βραχυπρόθεσμης διάρκειας, κυρίως τρίμηνης (900 εκατ. ευρώ) αλλά θα υπάρχουν και εξάμηνης (600 εκατ. ευρώ) και ετήσιας (500 εκατ. ευρώ).
Οι προεγγραφές στον ΟΔΗΧ ολοκληρώνονται την Τετάρτη και αφορούν ανώτατο ποσό 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.
Οι αποδόσεις θα είναι αφορολόγητες εάν διακρατηθούν έως τη λήξη τους.
Συνολικά την εβδομάδα που διανύουμε θα εκδοθούν ομόλογα ύψους έως και 43 δισ. ευρώ από τις κυβερνήσεις χωρών-μελών της ευρωζώνης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τη Societe Generale, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Σ.Σ. Πρόκειται για επενδυτική ευκαιρία. Τα επιτόκια είναι πολύ καλά και τα κέρδη αφορολόγητα καί εγγυημένα απο τό (ελληνικό) δημόσιο. Εκτός και άν φοβάστε κατάρρευση τής χώρας....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μισες δουλειες κανεις γουλφ.

Που θα πάει κανεις για προεγγραφή?

Θα τα πάρουν όλα οι τράπεζες και δευτερογενώς θα τα δώσουν στους ιδιώτες?

Γίνε λίγο πιο αναλυτικος
Ο χρήστης wolf είπε…
το θέμα το διαχειριζεται ο οργανισμος διαχειρισης χρεους. μπορουν και ιδιωτες να παρουν κατευθειαν. η προεγγραφες μεσω τραπεζων .....