Στίς αντιεξουσιαστικές ομάδες «συμμετέχουν γόνοι πλουσίων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών,κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων»


Το προφίλ των «κουκουλοφόρων» ορισμένες φορές αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα για την Αστυνομία, όπως σημειώνεται στην έκθεση. Στις αντιεξουσιαστικές ομάδες αναφέρεται ότι «συμμετέχουν γόνοι πλουσίων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών,κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων». Σε πρόσφατη επίθεση αντιεξουσιαστών δύο από αυτούς έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα μάζεψαν από τον δρόμο οι αστυνομικοί. Η άρση του απορρήτου των κλήσεων έδειξε ότι ανήκαν σε γιους ανώτατων δικαστικών. Αυτή είναι η μία πλευρά. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η συμμετοχή στις επιθέσεις ομάδων αντιεξουσιαστών και πολλών αλλοδαπών, περιστασιακά και αρκετών ανηλίκων μαθητών......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Oι ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν τους τελευταίους μήνες περιορισμένη δραστηριότητα.Μετά τη δολοφονία όμως του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρόυπάρχουν φόβοι για μεγάλη ενίσχυσή τους και για πολλαπλασιασμό των επιθέσεών τους.Και γι΄ αυτόβέβαια φταίμε εμείς». Πρόκειται για το βασικό (και πλέον επικίνδυνο) συμπέρασμα αναφορών και εκθέσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που αναλύουν αυτές τις ημέρες τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκρηξη της βίας στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται τώρα την ενδυνάμωση και την επέκταση της δράσης των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι βρήκαν εύπλαστο ακροατήριο για να απευθυνθούν. Στην απόρρητη έκθεση, την οποία συνέταξαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του χρόνου επιχειρώντας να αξιολογήσουν τη δράση των ομάδων του χώρου, κατέγραψαν μόλις 64 κινητοποιήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου το 2007 έναντι 290 το 2006. Επιπλέον, όπως επισημαινόταν, το 2007 είχαν σημειωθεί μόλις τρεις σχετικά μεγάλης έκτασης επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων έναντι 36 το 2006 και 23 το 2005. Συνολικά το 2007 είχαν σημειωθεί 47 επιθέσεις κατά οποιουδήποτε στόχου- οι περισσότερες σε τράπεζες- έναντι 117 το 2006 και 96 το 2005. Αλλά και το 2008, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών είχαν μειωθεί ακόμη περισσότερο. Ως το μοιραίο σαββατόβραδο. Οταν άνοιξε ξανά ο ασκός του Αιόλου. Και όπως παρατηρεί ανώτερος αξιωματικός, «η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε μόνη της τα μάτια της ανοίγοντας όχι δρόμοαλλά λεωφόρο για την ανάπτυξη της δράσης των κουκουλοφόρων».

Και όλα αυτά ενώ ως τώρα η Αστυνομία έδειχνε να βρίσκεται σε θέση ισχύος. Η απόρρητη έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας εμφανίζει μια ΕΛ.ΑΣ. που έμοιαζε ως το περασμένο Σάββατο να έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα Εξάρχεια. Ετσι, ενώ το 2007 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των επιθέσεων και των κινητοποιήσεων των αντιεξουσιαστών, το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν 147 συλλήψεις σε σύνολο 450 προσαγωγών. Το 2006, οπότε οι ενέργειες των ατόμων από τον αναρχικό χώρο ήταν τριπλάσιες, είχαν γίνει μόλις 77 συλλήψεις σε 460 προσαγωγές. Οι «κουκουλοφόροι», σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας, ήταν ως τουλάχιστον το περασμένο Σάββατο περί τα 800 άτομα, μοιρασμένα σε διάφορες αντιεξουσιαστικές ομάδες οι οποίες έχουν συγκροτηθεί ανά την Αττική. Στο Λεκανοπέδιο διαθέτουν 27 στέκια (13 στο κέντρο, τέσσερα στη Δυτική Αθήνα, δύο στα νότια προάστια, έξι μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους και από ένα ακόμη σε Πειραιά και στα νότια του υπολοίπου Αττικής). Αλλα 2.200 άτομα του αναρχικού χώρου υπολογίζεται ότι δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη χώρα, με σοβαρότερα κέντρα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Αγρίνιο. Η Αστυνομία, αναφέρεται στην έκθεση, γνωρίζει ένα 80%-90% των συμμετεχόντων σε αντιεξουσιαστικές ομάδες. Αλλά αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί η συμμετοχή τους σε επεισόδια ή εμπρηστικές επιθέσεις» παρατηρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «εκτός και αν συλληφθούν επ΄ αυτοφώρω». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, πιάστηκαν μόνο δύο άτομα ηλικίας περίπου 40 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ξανά και το 1995 στην τότε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο.

Το προφίλ των «κουκουλοφόρων» ορισμένες φορές αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα για την Αστυνομία, όπως σημειώνεται στην έκθεση. Στις αντιεξουσιαστικές ομάδες αναφέρεται ότι «συμμετέχουν γόνοι πλουσίων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών,κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων». Σε πρόσφατη επίθεση αντιεξουσιαστών δύο από αυτούς έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα μάζεψαν από τον δρόμο οι αστυνομικοί. Η άρση του απορρήτου των κλήσεων έδειξε ότι ανήκαν σε γιους ανώτατων δικαστικών. Αυτή είναι η μία πλευρά. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η συμμετοχή στις επιθέσεις ομάδων αντιεξουσιαστών και πολλών αλλοδαπών, περιστασιακά και αρκετών ανηλίκων μαθητών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη δημιουργών sites αντιεξουσιαστικών οργανώσεων στο Ιnternet μέσω των οποίων έχουν γίνει υποδείξεις για έκνομες ενέργειες ή «εκμυστηρεύσεις», με το πέπλο της ανωνυμίας, ατόμων για συμμετοχή τους σε επεισόδια. Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση, «οι περισσότερες εντολές για τις αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις και επιθέσεις των αντιεξουσιαστών δίνονται μέσω SΜS». Τις τελευταίες ημέρες των επεισοδίων, όπου το φαινόμενο έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ένα τέτοιο μήνυμα έφθασε ως και στο κινητό τηλέφωνο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας!

Τελευταία πρόβλημα έχει προκύψει και με τον έλεγχο του χώρου των Εξαρχείων. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι περίπου 50 «μυστικοί» αστυνομικοί που κινούνται στην περιοχή προσπαθώντας να εντοπίζουν εγκαίρως κινήσεις αντιεξουσιαστών έχουν πλέον εντοπισθεί και καταγραφεί από τους ελεγχομένους. Για τον λόγο αυτόν έχει ζητηθεί η ανανέωση του προσωπικού, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής... http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=246568
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφήστε τα παιδιά. Πλούσια ή φτωχά αντιδρούν. Και καλά κάνουν.
Το θέμα είναι πως κάποιοι τους φουσκώνουν τα μυαλά και τα εκμεταλεύονται. Με κάθε τρόπο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
wolf
διαβασε στην καθημερινη το αρθρο του..
Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»
Του Brady Kiesling*

ενας μορφωμενος αστος καταλαβαινει..
επισης γερμανος δημοσιογραφος που ξερει ιστορια εγραψε για εξεγερση των "βολεμενων".
ειναι λιγο απο ολα..
παντως επανασταση δεν ειναι..
θυμιζει ομως..παρδαλες,πορτοκαλι,και φασιστικες εξεγερσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οταν η ελευθεροτυπια εμεσα παροτρυνει τα παιδακια να κτυπησουν αστυνομικα τμηματα,αυτο δεν ειναι επανασταση,αλλα θυμιζει την στρατολογηση νηπιων απο τους ναζι.
διαβαστε τι γινοταν στην γερμανια ,
πριν την ανοδο του χιτλερ στην εξουσια.
πολλες "επαναστασεις"..
πως παρεσυραν την απελπισμενη απο την κριση μικροαστικη ταξη,στην
"αντικαπιταλιστικη επανασταση".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φοβερό άρθρο φίλε ανώνυμε. Ωμό, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και πλήρες. Δεν είναι τυχαία η γερμανική σκέψη. Σε αντίθεση με την αγγλοαμερικανική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στόχος είναι η Βουλή. έτσι θα πέσει η κυβέρνηση όπως σε όλες τις "επαναστάσεις". Μόλις βγούν καπνοί από εκεί θα τεκμηριωθεί από τα ξένα ΜΜΕ η "αλλαγή" (Επιτέλους ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός ακόμα και χωρίς εκλογές)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο ΠΑΣΟΚ θελει να εκμεταλλευτει ένα φονο για να μας ξαναρθει με τον θλιβερο θιασο του ?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ 14 ! ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΩΝ ατομων ?

Πλακα κανει ο bravogiorgo ?

Γραφτε και κλαφτε ποια ειναι η 'κυβερνηση δολοφονων' διαχρονικα:

- Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
- Toν Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
- Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
- Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
- Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.
- Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
- Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
- Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
- Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
- Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
- Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
- Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.

γιωργακη πες αλευρι ....

ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ νεκρων το αιμα σε γυρευει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα όσα διάβασα στα παπαροσχόλια εδώ αποδεικνύουν περίτρανα πως έντιμος έξυπνος και δεξιός δεν υπάρχει!!

τσαντήλας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τσαντήλα, βάλε κλερασίλ στα σπυράκια σου και άντε να παίξεις στο press, το καφενείο ή την παραπολιτική, εδώ είναι σοβαρό blog.