Τελικά τί γίνεται; Ηταν παιγνίδι ξένων μυστικών υπηρεσιών, ήταν προβοκάτσια κουκουλοφόρων ή εξέγερση νεολαίας;


Οι απαντήσεις δέν μπορεί να είναι απλές.
Οφείλουν να είναι σύνθετες.
Η γνώμη μας είναι οι εξής.
1) Σαφώς το συμβάν με τον τραγικό Αλέξη ήταν ένα τυχαίο συμβάν.
Ηταν κάτι πού θα μπορούσε να συμβεί (και συνέβη εξάλλου) και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
2) Από εκεί και πέρα τίς πρώτες ώρες έδρασαν ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Μέ έτοιμα σχέδια και προειλλημένη απόφαση εκμεταλεύτηκαν το τραγικο περιστατικό.
3) Καμμία παρέμβαση καμμιάς ξένης υπηρεσίας δέν θα είχε αποτέλεσμα αν δέν δινόταν συνέχεια από τούς ντόπιους αναρχικούς πού πήραν την σκυτάλη.
4) Καί πάλι δέν θα υπήρχε μεγάλο θέμα εάν το όλο θέμα δέν συγκινούσε την ελληνική (αλλά και παγκόσμια) νεολαία γενικότερα.
Αρα οι απαντήσεις δέν είναι απλές.
Δέν αποκλείεται όλοι απο τη μεριά τους να έχουν δίκιο.
Και οι δικές μα ς υπηρεσίες πού ωρύονται...
"Ρέ παιδιά αφού πιάσαμε ανθρώπους επαγγελματίες πού είχαν έρθει στη χώρα για αυτή τη δουλειά και τούς ξέραμε . Ξέραμε και απο πού ήρθαν και πού εκπαιδεύτηκαν και απο πού παίρνουν εντολές."
Αλλά και οι τού ΣΥΡΙΖΑ πού σου λέει αφού έχει συγκινηθεί όλη η νεολαία τι πράκτορες μου λές.
Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Οι απαντήσεις οφείλουν να είναι σύνθετες και όχι απλοικές.
Η δράση ξένων υπηρεσιών δέν πρέπει να μην μας αφήνει να δούμε τα δικά μας προβλήματα.
Αλλά δράση ξένων υπηρεσιών (πού έβαλαν τη φωτιά) υπήρξε χωρίς καμμία αμφιβολία....
Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος τους.
Να βάζουν απλά τη φωτιά σέ μιά πυριτιδαποθήκη.
Οποιος θέλει εστιάζει στο σπίρτο πού έβαλε τη φωτιά και όποιος θέλει εστιάζει στην πυριτιδαποθήκη.
Αλλά υπάρχουν και τα δύο.
Μιά ενδιαφέρουσα "λεπτομέρεια" πάντως είναι ότι η εν λόγω πυριτιδαποθήκη υπάρχει σέ όλη την Ευρώπη. Δέν οφείλεται στην κυβέρνηση Καραμανλή. Απόδειξη? Η εξάπλωση τών επεισοδίων παντού και η ανησυχία τών άλλων Ευρωπαίων ηγετών μήπως έχουν και εκεί τα ίδια.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΠΟΝΤΙΚΙ βγάζει γκάλοπ με δείγμα 380 ατόμων. Έχει πολύ ενδιαφέρον η "διαφαινόμενη" τάση.

Το Σάββατο συνεδρίσε το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη που συμμετείχαν πόσα ήταν? 380?
Ας βγεί κάποιος, έστω ένας, από το ΠΑΣΟΚ να μας πεί κάτι. έστω κάτι. Αφωνία στο ΠΑΣΟΚ. Αλαλία. Που είναι ο αρχηγός του?

Μιλούν στα ΜΜΕ αντιεξουσιαστές. Ποιόν εκπροσωπούν? Γιατί δεν μιλά το επίσημο ΠΑΣΟΚ? Δεν έχει στελέχη? Είναι οι αντιεξουσιαστές τα στελέχη του? Άλλους ξέρουμε για στελέχη του. Άλλον ξέρουμε για νόμιμο αρχηγό του. Που ΚΡΥΒΕΤΑΙ?
Γιατί είναι ΑΠΩΝ?
Να υποθέσουμε όλοι ότι τα στελέχη είναι ΑΝΙΚΑΝΑ?
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ???????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τελικα οι συνομωσιολογοι τηλεβιβλιοπωλες εχουν κανει πολυ μεγαλη ζημια στα εγκεφαλικα κυτταρα των νεοελληνων..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπως το λες ακριβώς όλοι και από λίγο σε διάφορα ποσοστά συμμετοχής.
Η κυβέρνηση του Κ.Κ. του 2ου τίποτε;
Γιαυτό έχουμε κυβέρνηση να είναι υποψιασμένη με αυτό το εκρηκτικό μίγμα, τι μπορεί να συμβεί, αν ένα βόλι "εξοστρακιστεί".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι τηλεκριτικοί πορνό
(επίσημο επάγγελμα του) να δούν καμιά τσόντα μπας και ανοίξει το πνεύμα τους. στον ΤΌΝΙ αναφέρομαι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
διαβαστε την ιστορια,των πορτοκαλι,ροζ "επαναστασεων".
και τι γινοταν στην γερμανια της κρισης του μεσοπολεμου και θα καταλαβαιτε,τι εγινε και τι ερχεται.
στο μεσοπολεμο στην γερμανια,τα μελη του σοσιαλιστικου και κομμουνιστικου κομματος ,γραφτηκαν μαζικα στην ναζιστικη νεολαια,γιατι
τοτε φαινοταν η μοναδικη "επαναστατικη" "αντικαπιταλιστικη" μαχητικη οργανωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την πραγματική φωτιά δεν την άναψαν οι αμερικανο-ισραηλινοί πράκτορες με τις κουκούλες.
Την άναψαν ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς και ο Λαμπράκης με την ανελέητη και κακόπιστη προσέγγισή τους στην πολιτική ζωή του τόπου.
Αυτό που ίσως δεν έχουν και οι ίδιοι καταλάβει είναι ότι εάν συνεχίσουν έτσι ο απηυδισμένος με τη φασιστική μονομέρειά τους νεοδημοκρατικός όχλος θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του.
Σε προσωπικό επίπεδο.
Μιά σπίθα χρειάζεται πίστεψέ με.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο ΠΑΣΟΚ θελει να εκμεταλλευτει ένα φονο για να μας ξαναρθει με τον θλιβερο θιασο του ?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ 14 ! ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΩΝ ατομων ?

Πλακα κανει ο bravogiorgo ?

Γραφτε και κλαφτε ποια ειναι η 'κυβερνηση δολοφονων' διαχρονικα:

- Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
- Toν Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
- Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
- Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
- Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.
- Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
- Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
- Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
- Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
- Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
- Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
- Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.

γιωργακη πες αλευρι ....

ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ νεκρων το αιμα σε γυρευει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.