Ο Θ. Παπαλέξης, η δολοφονία τού Ελληνοκύπριου Χριστοδουλίδη καί τά "κονέ" μέ τον Μπίλ καί την Χίλαρυ Κλίντον. Story βγαλμένο από σινεμά.

απο e-go.gr
Χλιδάτα πάρτι, πολυτελή κλαμπ, λιμουζίνες, ιδιωτικά νησιά, πολλά χρέη αλλά και μια στυγερή δολοφονία συνθέτουν το προφίλ του 36χρονου Ελληνα, γιου μεγαλοεπιχειρηματία στο Λονδίνο, Θάνου Παπαλέξη, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.......
.....Ο Παπαλέξης συνελήφθη σε μια πιτσαρία του Παλμ Μπιτς, μετά το αίτημα έκδοσής του από το Ην. Βασίλειο, ως κατηγορούμενος για την άμεση συμμετοχή του στη δολοφονία του Ελληνοκύπριου Χαράλαμπου Χριστοδουλίδη στο Κίλμπουρν του Λονδίνου, τον Μάρτιο του 2000.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αιτία του φόνου ήταν η άρνηση του θύματος να εγκαταλείψει διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών το οποίο είχε αγοράσει ο επιχειρηματίας με δάνειο μηνιαία δόσης 480.000 δολ.....
....Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να λειτουργήσει δύο πριβέ κλαμπ, έριξε το βάρος του σε ένα τρίτο, το «Grand Legacy», το οποίο είχε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των μελών του, μια πολυτελή κατοικία στο Παλμ Μπιτς, ένα νησί στις Μπαχάμες, δύο ιδιωτικά τζετ, ένα ελικόπτερο και πολλά σκάφη.....
.....Η πιο λαμπερή στιγμή του Θάνου Παπαλέξη, όμως, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στην έπαυλή του στο Μαναλάπαν του Παλμ Μπιτς με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε ο Ελληνας επιχειρηματίας για την εξεύρεση χρημάτων στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της συζύγου του Χίλαρι Κλίντον.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Χλιδάτα πάρτι, πολυτελή κλαμπ, λιμουζίνες, ιδιωτικά νησιά, πολλά χρέη αλλά και μια στυγερή δολοφονία συνθέτουν το προφίλ του 36χρονου Ελληνα, γιου μεγαλοεπιχειρηματία στο Λονδίνο, Θάνου Παπαλέξη, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.Ο Παπαλέξης συνελήφθη σε μια πιτσαρία του Παλμ Μπιτς, μετά το αίτημα έκδοσής του από το Ην. Βασίλειο, ως κατηγορούμενος για την άμεση συμμετοχή του στη δολοφονία του Ελληνοκύπριου Χαράλαμπου Χριστοδουλίδη στο Κίλμπουρν του Λονδίνου, τον Μάρτιο του 2000.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αιτία του φόνου ήταν η άρνηση του θύματος να εγκαταλείψει διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών το οποίο είχε αγοράσει ο επιχειρηματίας με δάνειο μηνιαία δόσης 480.000 δολ.
Οσο ο Χριστοδουλίδης αρνιόταν να μετακομίσει, ο Παπαλέξης (που είχε σκοπό να μεταπωλήσει το διαμέρισμα σε υψηλότερο τίμημα από εκείνο της αγοράς κερδίζοντας από τη διαφορά) έχανε 120.000 δολ. την εβδομάδα, αφού αναγκαζόταν να πληρώνει την υψηλή δόση του δανείου.
Ετσι, όταν εξαντλήθηκε η υπομονή του, ο Παπαλέξης φέρεται, σύμφωνα με το ένταλμα, να προσέλαβε δύο άνδρες για να σκοτώσουν τον πεισματάρη ενοικιαστή. Ενας από αυτούς, μάλιστα, έχει ήδη ομολογήσει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, το DNA, οι ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και τα νομικά έγγραφα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα θεωρούνται αποδεικτικά της εμπλοκής του Ελληνα επιχειρηματία στην υπόθεση.
Ο Παπαλέξης είχε μετακομίσει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο διάστημα αυτό έκανε πολλούς φίλους, κυρίως με την ελίτ της πόλης. Και ενώ αρχικά ασχολήθηκε με τα κτηματομεσιτικά, αργότερα δραστηριοποιήθηκε στην πώληση υπηρεσιών πολυτελείας σε εξωτικούς προορισμούς, όπως οι Μπαχάμες. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να λειτουργήσει δύο πριβέ κλαμπ, έριξε το βάρος του σε ένα τρίτο, το «Grand Legacy», το οποίο είχε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των μελών του, μια πολυτελή κατοικία στο Παλμ Μπιτς, ένα νησί στις Μπαχάμες, δύο ιδιωτικά τζετ, ένα ελικόπτερο και πολλά σκάφη. Τον περασμένο χρόνο διαφημιστική εταιρεία κατέθεσε αγωγή εναντίον του επειδή χρωστούσε 900.000 δολ. για υπηρεσίες προώθησης του συγκεκριμένου κλαμπ.
Δικαστικές διαμάχες. Ηδη, η προηγούμενη απόπειρά του να αναπτύξει το κλαμπ «Ρrive International Club» στο Μαϊάμι, του είχε στοιχίσει σε δικαστικές διαμάχες 2 εκατ. δολ. Για την εγγραφή τους στο «Grand Legacy» τα υποψήφια μέλη καλούνταν να πληρώσουν περισσότερα από 200.000 δολ. συνδρομή και περίπου 1.000 δολ. για τη χρήση μιας κατοικίας.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα του, οι ιδιοκτήτες -ο Παπαλέξης και ο συνέταιρός του Ντάνιελ Γκόρμαν- ανέφεραν ότι τα μέλη του κλαμπ θα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν με μεγαλοπρέπεια αξέχαστες στιγμές χλιδής. Ωστόσο, τα μητρώα των δύο ιδιοκτητών μαρτυρούν άλλα.
Ο Παπαλέξης και ο Γκόρμαν αντιμετώπιζαν νομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα ο Γκόρμαν είχε διαπράξει απάτη όταν πριν από επτά χρόνια προσελήφθη για να διαχειριστεί ένα εθνικό πρόγραμμα και υπεξαίρεσε από την Επιτροπή Εσπεριδοειδών της Φλόριντα το ποσό των 85.000 δολ.
«Ποτέ δεν ήξερες τι να περιμένεις από αυτόν. Ομως κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να είχε σκοτώσει άνθρωπο» δήλωσε ο στενός συνεργάτης του, Μπράιαν Αϊζενμπεργκ.
Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η ατμόσφαιρα πολλές φορές στην εταιρεία ήταν φορτισμένη... σεξουαλικά! Κάποτε ο Παπαλέξης ρώτησε μια υπάλληλό του γιατί επέμενε να κοιμάται μαζί του.
Αλλοι υπάλληλοι αλλά και ο σύντροφος της κοπέλας ήταν μάρτυρες της σκηνής. Μια άλλη φορά, υποσχέθηκε πλαστική στήθους σε όποια υπάλληλο θα έβαζε τις περισσότερες ετικέτες της εταιρείας σε φακέλους. Ενας από τους στενούς του συνεργάτες οργάνωνε -σύμφωνα με πρώην υπάλληλό του- τα πάρτι-όργια στην πολυτελή νοικιασμένη έπαυλη του Παπαλέξη, τα οποία ο Ελληνας επιχειρηματίας τα αποκαλούσε «πάρτι της ευδαιμονίας», ενώ αρκετές φορές επιστράτευε τους υπάλληλους του να βοηθήσουν ως μάγειρες και υπηρέτες.
ΜΕΣΙΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ
Εκδήλωση για την καμπάνια της Χίλαρι
Η πιο λαμπερή στιγμή του Θάνου Παπαλέξη, όμως, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στην έπαυλή του στο Μαναλάπαν του Παλμ Μπιτς με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε ο Ελληνας επιχειρηματίας για την εξεύρεση χρημάτων στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της συζύγου του Χίλαρι Κλίντον.
Ενας από τους καλεσμένους του Παπαλέξη αφηγείται σε διαδικτυακό φόρουμ τη γνωριμία του με τον πρώην «πλανητάρχη», την οποία οφείλει στον αμφιτρύωνα και για την οποία χρειάστηκε να πληρώσει 1.000 δολάρια - το εισιτήριο της εκδήλωσης. Ο Παπαλέξης κανόνισε γι αυτόν μια συνάντηση με τον Κλίντον διάρκειας πέντε λεπτών.
Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης Μάικλ Κάντορ, μόλις έμαθε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του, μήνυσε τον Θάνο Παπαλέξη ο οποίος χρησιμοποιούσε την έπαυλη για να κάνει πλουσιοπάροχα πάρτι από τον Οκτώβριο του 2007, χωρίς ωστόσο να είναι συνεπής με τις πληρωμές των ενοικίων. «Είμαι θερμός υποστηρικτής των Κλίντον, αλλά δεν ήμουν καν στο πάρτι.
Βρισκόμουν στις Μπαχάμες εκείνο το διάστημα» είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης τότε, φανερά ενοχλημένος.
Αργότερα, ο Παπαλέξης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε δημόσια αντιδικία και με αρκετούς από τους εργαζόμενους στην έπαυλη, στους οποίους χρωστούσε πολλές χιλιάδες δολάρια.
Ως κυκλοθυμικό, οξύθυμο, σεξομανή αλλά και λάτρη της χλιδής και του πλούτου περιγράφουν οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, τον Θάνο Παπαλέξη.
Πολλές φορές, αφού γινόταν έξαλλος, έβριζε κάποιον και μετά από λίγο τον αναζητούσε για να τον αγκαλιάσει.
ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ
mdemeli@pegasus.grhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1862756