Ολα ξεκίνησαν με την Siemens. Σωστό καί δίκαιο είναι να τελειώσουν με Siemens.


Η εικόνα τού Καραμανλή ήταν πολύ ισχυρή μέχρι την εποχή που άρχισε το πανηγύρι με την Siemens.
Από εκεί ξεκίνησαν όλα....
Μετά ήρθε ο Παυλίδης, ο Βουλγαράκης, το Βατοπαίδι...
Εν τω μεταξύ η δικαιοσύνη έψαχνε την Siemens.
Κάποιοι βέβαια φρόντισαν εν τω μεταξύ να θολώσουν τα (επικοινωνιακά) νερά.
Ομως τώρα η Siemens ξανάρχεται...
Με ονόματα και αποδείξεις...
Γράφει ο ελεύθερος τύπος.
 Ενα από αυτά τα σχεδιαγράμματα που φέρει τον τίτλο «συνολικές πληρωμές που ζητήθηκαν από τον Χριστοφοράκο», παρουσιάζει την πορεία των χρημάτων που, κατά στελέχη της Siemens Γερμανίας, φέρεται να ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, προκειμένου να δοθούν ως μίζες για το ακριβό έργο του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών, C4i, το αντιαεροπορικό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων, «Πάτριοτ», καθώς και για άλλα έργα. Σε άλλο σχεδιάγραμμα, που έχει τον τίτλο «σύμβαση ΟΤΕ 8002», αναλύονται οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος», οι εταιρίες μέσω των οποίων διοχετεύθηκαν, καθώς και πρόσωπα που το δικηγορικό γραφείο γράφει ότι τα πήραν......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
6 γνωστοί και 10 άγνωστοι στον κύκλο της μίζας
Κυριακή, 09.11.08
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών που διοχετεύθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και αφορούν μεγάλα έργα που πήρε η εταιρία στον ΟΤΕ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει συγκεντρώσει το μεγάλο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise & Plimpton. Τα στοιχεία αυτά ήδη βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ενα από αυτά τα σχεδιαγράμματα που φέρει τον τίτλο «συνολικές πληρωμές που ζητήθηκαν από τον Χριστοφοράκο», παρουσιάζει την πορεία των χρημάτων που, κατά στελέχη της Siemens Γερμανίας, φέρεται να ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, προκειμένου να δοθούν ως μίζες για το ακριβό έργο του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών, C4i, το αντιαεροπορικό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων, «Πάτριοτ», καθώς και για άλλα έργα. Σε άλλο σχεδιάγραμμα, που έχει τον τίτλο «σύμβαση ΟΤΕ 8002», αναλύονται οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος», οι εταιρίες μέσω των οποίων διοχετεύθηκαν, καθώς και πρόσωπα που το δικηγορικό γραφείο γράφει ότι τα πήραν.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της περιβόητης σύμβασης του ΟΤΕ, αποτυπώνονται κινήσεις χρημάτων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μετρητών και επιταγών, που έγιναν στην τριετία ’98-’99 και 2000.
Από τις 13-2-1998 έως και τις 21-12-2000 τα ποσά αυτά ανέρχονται στο εντυπωσιακό νούμερο των 40.622.140 ευρώ (79.450.000 μάρκα). Ως γνωστόν, στις 9-12-1997, η κυβέρνηση Σημίτη σύναψε προγραμματικές συμφωνίες για 3.000.000 παροχές στον ΟΤΕ, έναντι 370 δισ. δρχ. Τις «δουλειές» πήραν οι Siemens-Intracom.

Κατά την Debevoise & Plimpton, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου σε διεθνές επίπεδο, χρηματικά ποσά καταλήγουν σε λογαριασμούς, τους οποίους το δικηγορικό γραφείο αποδίδει στους εξής Ελληνες:

1 Πρόδρομος Μαυρίδης. Πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της Siemens για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Σε αυτόν αποδίδεται μια κίνηση ύψους τριών εκατ. μάρκων στις 13 και 14-11-2000.

2 Αντωνία Μάρκου. Σε λογαριασμό που ήταν στο όνομά της φαίνεται ότι μπήκαν στις 5-11-1998 δύο εκατ. μάρκα. Ως γνωστόν, με την έκρηξη του σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα, η συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, κυρία Α. Μάρκου, κατήγγειλε ότι πληρεξούσιος του λογαριασμού ήταν το πρώην στέλεχος της Siemens Hellas (προτού αναλάβει επικεφαλής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος), κ. Ηλίας Γεωργίου. Κατήγγειλε επίσης ότι το λογαριασμό της είχε ανοίξει το 1993 ο μέχρι προ μηνών αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, κ. Δ. Νέγρης. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, σε αυτό το λογαριασμό κατ’ επανάληψη μπήκαν και άλλα μεγάλα ποσά την τριετία 1998-2000. Κάποια εξ αυτών (υπολογίζονται σε πάνω από τρία εκατ. μάρκα) το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2000, δηλαδή λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

3 Ο λογαριασμός με την κωδική ονομασία «Franz» αποδίδεται από την Debevoise & Plimpton στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Σκαρπέλη. Στο λογαριασμό αυτό φαίνεται ότι εισέρρευσαν στις 23-2-1998, στις 14-2 και 16-3-2000, καθώς και στις 21-12-2000, συνολικά έξι εκατ. μάρκα.

4 Ο λογαριασμός με την κωδική ονομασία «Samos» αποδίδεται στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas και υπεύθυνο για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών προτού τον αναλάβει ο κ. Π. Μαυρίδης (ανέλαβε όταν ετέθη επικεφαλής ο κ. Χριστοφοράκος), Ηλία Γεωργίου. Εκεί μπήκε 1,5 εκατ. μάρκα στις 13-2-1998.

5 Ο λογαριασμός με το κωδικό όνομα «Νίκος» αποδίδεται στο επίσης πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, κ. Εμμανουήλ Σταυριανού. Εκεί, στις 5-11-1998, μπήκε ένα εκατ. μάρκα.

6 Για δύο λογαριασμούς, έναν στην ελβετική Τράπεζα Bank Leu (κωδικός, Gruvi Roka) και έναν δεύτερο στην Τράπεζα Barkleys στο Λονδίνο, που ανήκε στην off shore εταιρία Northpart Investmenets, το γραφείο Debevoise & Plimpton σημειώνει: «Η επιθεώρηση τραπεζικών εγγράφων καθορίζει ότι ο Χρήστος Καραβέλλας και η Μάρθα Καραβέλλα είναι οι κάτοχοι και δικαιούχοι αυτών των λογαριασμών». Συνολικά, στους δύο λογαριασμούς κατά τα έτη ’98, ’99 και 2000 μπήκαν 16.100.000 μάρκα. Ο κ. Καραβέλλας ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens Hellas, μαζί με τον κ. Γεωργίου, στη δεκαετία του 1990.

7 Λογαριασμοί στους οποίους εισέρρευσαν μεγάλα ποσά ανήκαν σε στελέχη της Siemens Γερμανίας ή άλλους ξένους που διαχειρίστηκαν «μαύρα κονδύλια». Ωστόσο, δέκα λογαριασμοί-φωτιά είναι άγνωστο σε ποιους ανήκαν. Κάτι που πρέπει να «φωτίσει» η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Οσον αφορά τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο, η Debevoise & Plimpton αναφέρει ότι, κατόπιν αιτήματός του, η μητρική εταιρία στη Γερμανία διοχέτευσε από τα «μαύρα ταμεία» της σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε off shore εταιρίες 11.116.084 ευρώ. Το 1998, το 1999 και το 2000 διοχετεύθηκαν, πάλι κατόπιν αιτήματός του, επιταγές ύψους 5.624.211 ευρώ. Επίσης, τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2003 εστάλησαν στην off shore εταιρία Placid Blue, αφού προηγουμένως το είχε ζητήσει ο κ. Χριστοφοράκος, αναφέρει η Debevoise, 1.950.000 ευρώ. Τέλος, για το C4i, ρητά και κατηγορηματικά, το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο γράφει ότι εστάλησαν 1.750.000 ευρώ στην off shore Fairways Estates Ltd, μέσω τραπεζικών λογαριασμών άλλων εξωχώριων εταιριών, όπως οι: Khroma, Weavind, Electronic Technology και Tamarind Group.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=59928