Τά blogs πλέον παράγουν πολιτική όχι (μόνο) παραπολιτική. Η Ντόρα καί οι απόψεις της γιά την οικονομία στό blog μας.


Θεωρούμε την απόφαση τού επιτελείου της Ντόρας να μάς "δώσει" τις απόψεις της περί οικονομίας πολύ σημαντική.
Σημειωτέον ότι μιλήσαμε με ανθρώπους κοντά στην Ντόρα.
Είναι καλό ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλησαν να μάς μιλήσουν.
Οχι ασφαλώς στο συγκεκριμένο blog.
Αλλά να μιλήσουν σέ ένα blog.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Θεωρούμε επίσης σημαντικό ότι δεν μάς μίλησαν γιά κάποιο δεύτερο θέμα αλλά γιά ένα κεντρικό θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Τό μήνυμα είναι ξεκάθαρο.
Ο ρόλος τών blogs και στην Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός.
Οπως σημαντικός ήταν και στην Αμερική.
Σημαντικό είναι επίσης γιά εμάς να παράγουμε - σαν διαδίκτυο- πολιτική και όχι μόνο παραπολιτική.
Τό διαδίκτυο να μην χρησιμοποιείται μόνο για παραπολιτικά σχόλια και καρφιά απο τον ένα πολιτικό εναντίον του άλλου.
Τό διαδίκτυο να γίνει τόπος πολιτικής αντιπαράθεσης και να παράγει ειδήσεις , όχι απλά να τις διαχειρίζεται....
Μακάρι όλα αυτά να γίνουν έτσι.....
Διότι εδώ είναι Ελλάδα και τίποτα δεν είναι αυτονόητο...
ΥΓ Δείτε στις προηγούμενες 4 αναρτήσεις μας τις απόψεις της Ντόρας για την οικονομία.




Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ανακτορικα πραξικοπηματα

Στα ανακτορικά πραξικοπήματα του 1965 ο λαός ήταν καθημερινά στο δρόμο. Θυμάμαι τότε, Λαμπράκης 20 χρόνων, ότι στη μεγάλη αυθόρμητη διαδήλωση που έγινε μετά τη βασιλική κατάργηση του Γεωργίου Παπανδρέου (όλη η Αθήνα είχε κατεβεί στους δρόμους) συνάντησα στους δρόμους έναν παλαίμαχο κομμουνιστή, μεγάλης ηλικίας.

«Και εσύ εδώ;» τον ρώτησα.

Μου απάντησε ως εξής:
«Ναι, διαδηλώνω γιατί δεν θέλω ο Βασιλιάς να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να ρίξω εγώ τον Παπανδρέου. Αλίμονο, αν αφήσουμε να μας καθορίζουν τις κυβερνήσεις οι Βασιλιάδες και οι Αμερικανοί».

Τα θυμήθηκα αυτά τα σοφά λόγια, όταν άκουσα χθες τον βουλευτή του ΚΚΕ, σ. Σκυλάκο, να λέει, ότι αυτά που συμβαίνουν με τον Τατούλη είναι «εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ.»!!!

Αυτά που συμβαίνουν στα κόμματα, αυτά που συμβαίνουν με τα κανάλια των «νταβάδων» μας αφορούν όλους. Είναι ζητήματα δημοκρατικής ουσίας και λειτουργίας. Είναι μέγιστα πολιτικά ζητήματα, που ξεπερνούν τα στενά όρια των κομμάτων.

Δηλαδή αν οι νταβάδες και οι Αμερικανοί κινούν τις μαριονέτες τους μέσα στα κόμματα με συγκεκριμένους γενικούς πολιτικούς στόχους, είναι ζητήματα που αφορούν τα «εσωτερικά» των κομμάτων; Ή είναι πελώρια πολιτικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες μάζες;

Το να καθορίζεται η πολιτική από τους Τατούληδες και τις τηλεοπτικές πασαρέλες, από τα διατεταγμένα πιόνια των «ανακτορικών» σχεδιασμών δεν είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας;

Το να ρίξουν τον Καραμανλή οι «νταβάδες» και οι Αμερικανοί είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ πολιτικό ζήτημα ή καθοριστικό για τις πολιτικές μας εξελίξεις;

«Αλίμονο αν αφήσουμε να μας καθορίζουν τις κυβερνήσεις οι Βασιλιάδες (σήμερα οι «νταβάδες») και οι Αμερικανοί»!!!

Αυτά τα αγωνιστικά λόγια ενός παλαίμαχου κομμουνιστή του 1965, αντηχούν παράφωνα για τους σημερινούς, εκλογικά σαρακοφαγωμένους βουλευτές του ΚΚΕ. Περιμένουν και αυτοί να ρίξουν τον Καραμανλή οι «νταβάδες» και τα πολύχρωμα τσιράκια των Αμερικανών (μέσα εδώ είναι και οι ντόρες, τατούληδες και ΣΙΑ) για να εισπράξουν κάποιες έδρες στη Βουλή παραπάνω: Τα αργύρια της πολιτικής αφασίας και του ολοκληρωτισμού των ΜΜΕ και της αμερικανοκρατίας…

Υ.Γ. Κάποιοι αρουραίοι των υπονόμων, με τη γνωστή θρασυδειλία που τους χαρακτηρίζει και φορώντας την κουκούλα του σπιούνου, μας κατηγορούν ότι τα «πιάνουμε» από τη Ν.Δ.!!!

Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια!!!

Τους προκαλούμε, λοιπόν, να βγάλουν την «κουκούλα» για να κρίνουν όλοι την ιστορία του καθενός μας και να προσκομίσουν, έστω και μία «ένδειξη», που να τεκμηριώνει τις άθλιες συκοφαντίες τους.

Ο τόπος μας είναι μικρός και η ιστορία και τα έργα του καθενός μας γνωστά.

www.resaltomag.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ "ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ".
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΝΤΟΡΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ...

απο ρεσαλτο

ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας.


Δύο ειδών ζωντανά όντα δεν μπορούν να αντιληφθούν πλέον ότι ο Τατούλης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία:
α). Τα πολιτικά ζώα
β). Αυτοί που φοράνε τεράστιες κομματικές παρωπίδες και είναι τυφλωμένοι από το μικροκομματικό συμφέρον.

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας οικονομικής κρίσης που θα πλήξει ακόμα πιο βάναυσα τα λαϊκά εισοδήματα και θα επιφέρει τεράστιες καταστροφές στην πραγματική οικονομία και ο Τατούλης, γρανάζι των πολιτικών σχεδιασμών των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) και των μηχανισμών τους, επιχειρεί νέο πραξικοπηματικό κτύπημα εναντίον της κυβέρνησής του. Ουσιαστικά κλιμακώνει το «γνωστό» σχέδιο πτώσης του Καραμανλή το οποίο ξεδιπλώνεται εδώ και πολύ καιρό.
Η πράξη του Τατούλη αποκαλύπτει πριν από όλα τούτο: Ότι οι Αμερικανοί και οι εγχώριοι «νταβατζήδες» δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, ούτε νοιάζονται για τίποτα. Μια και το καθεστώς δεν διατρέχει, σε αυτή την ιστορική περίοδο, κανένα κίνδυνο γενικευμένης αμφισβήτησής του, δεν νοιάζονται ούτε για το χάος της ακυβερνησίας, ούτε για τις καταστροφές που θα προκαλέσουν στην ελληνική κοινωνία και τις οικονομικές συμφορές στον ελληνικό λαό.
Ένα μόνο πράγμα υστερικά επιδιώκουν: Να γκρεμίσουν τον Καραμανλή, να ακυρώσουν τις οικονομικές συμφωνίες με τη Ρωσία, να επιλύσουν, μέσα στο χάος της ακυβερνησίας, της πολιτικής σύγχυσης και των μικροκομματικών καυγάδων, όλα τα εθνικά θέματα σύμφωνα με τις εντολές των Αμερικανών (Σκόπια, Κύπρος κ.λπ) ΚΑΙ να κατασκευάσουν τα νέα κόμματα προτεκτοράτα τους…
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο διατεταγμένος προβοκάτορας, Τατούλης γίνεται το ύψιστο πολιτικό θέμα, ο «κρίκος» της αναδιάταξης και αποδόμησης των πολιτικών μας πραγμάτων.
Χωρίς εναλλακτικές στρατηγικές προτάσεις, χωρίς πολιτικά προγράμματα, χωρίς ιδέες, χωρίς οργανωμένες λύσεις και κυρίως με τον ελληνικό λαό στη γωνία επιχειρείται, με εργαλείο τα ΜΜΕ (αυτή την άμεση δικτατορία του νταβατζίδικου σκότους) και διατεταγμένα πιόνια τον Τατούλη και άλλους πολιτικάντηδες τυχοδιώκτες, να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό και να «εκτελεστούν» οι εντολές των Μεγάλων Αφεντικών!!!
Θα μας πουν κάποιοι «πονηροί», μικροκομματικά τυφλωμένοι ή «εγκάθετοι»: «καλά είσαστε με μια «δεξιά» κυβέρνηση; Να πέσει η «Δεξιά» και βλέπουμε»!!!
Αν και έχουμε αναλύσει και δείξει την κουτοπονηριά τέτοιων «αποφθεγμάτων», θα επισημάνουμε τα παρακάτω:

α). Η χειρότερη κυβέρνηση, όταν ρίχνεται «ανακτορικά», αυτό που την ακολουθεί είναι τρισχειρότερο. Η ιστορία το έχει επαληθεύσει πολλές φορές.

β). Κάθε κυβέρνηση πρέπει να πέφτει στη βάση μιας άλλης πολιτικής πρότασης, ζυμωμένης μέσα στο λαό και οργανωτικά εκφρασμένης και διατυπωμένης. ΚΑΜΙΑ διαφορετική πρόταση δεν υπάρχει από τα κόμματα και τα αποκόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική διαχείριση. Αντίθετα αυτά που διεκδικούν αυτή τη διαχείριση είναι οι γνωστοί που κυβερνούσαν επί 20 χρόνια και οι πλέον αμερικανόδουλοι. Στα εθνικά ζητήματα έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς πατρόνους και προωθούν πιο αδίσταχτα και ωμά τα ιδεολογήματα Βαλλιανάτου και Σία…

γ). Κανένας λαός δεν μπορεί να αποδεχτεί λύσεις που θα επιβληθούν εκ των άνω χωρίς τη δική του ενέργεια και συμμετοχή. Δίχως να γνωρίζει τις θέσεις και τον πρακτικό αγώνα των κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα της εποχής και πάνω σε αυτά που ταλανίζουν τη ζωή του: Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά.
Τα καθεστωτικά κόμματα όμως δεν έχουν να προτείνουν τίποτε γι’ αυτό δεν κινητοποιούν τον κόσμο και δεν ζυμώνουν μέσα στο λαό τις θέσεις τους. Και αυτό γιατί οι θέσεις τους είναι απωθητικές, αντιλαϊκές και εθνικά προδοτικές.
ΟΛΑ τα κόμματα περιμένουν την πτώση της κυβέρνησης από τους «νταβάδες» και τα αμερικανικά δίκτυα…
ΤΟΤΕ να καλέσουμε απευθείας τους Αμερικάνους να ρίξουν την κυβέρνηση και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

δ). Το γεγονός και μόνο ότι μια κυβέρνηση του κεφαλαίου, μια καθεστωτική, δηλαδή, κυβέρνηση, βάλλεται σήμερα τόσο λυσσαλέα από τα όργανα του κεφαλαίου, τους «νταβάδες» και τους Αμερικανούς δείχνει πολλά. Δείχνει πρώτα από όλα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι «αρεστή» από τους μεγάλους δυνάστες. Το γιατί, εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει.
ΟΤΑΝ, συνεπώς ,επιχειρείται να ρίξουν αυτοί οι «δυνάστες» τη δική τους ταξικά κυβέρνηση, εμείς δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα και να τρίβουμε, με ικανοποίηση, τα χέρια μας. Εκτός και αν είμαστε τόσο αφελείς που να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα σχέδια των «Δυναστών» είναι για το καλό μας!!!!

ε) . Τέλος το τι είναι «δεξιά» το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Είναι απάτη να κατατάσσουμε στη ΜΗ ΔΕΞΙΑ κόμματα και αποκόμματα που είναι υπάλληλοι της Νέας Τάξης και προωθούν τα πιο μακάβρια ιδεολογήματά της. ..

Να ρίξουμε, λοιπόν τον Καραμανλή! Αλλά να τον γκρεμίσει ο λαός με τις κινητοποιήσεις του. Με την ιδεολογική και πολιτική μας αφύπνιση. Με αγωνιστικά κινήματα και με ιδέες που να βγαίνουν μέσα από αυτά: ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
ΟΧΙ με το Λαό στον καναπέ, υπνωτισμένο από τα δηλητήρια των «νταβάδων», άβουλα πιόνια των παιχνιδιών από εκείνους που απεργάζονται το ΤΕΛΟΣ μας

ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΗ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ,
ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΜΜΕ,ΜΠΛΟΓΚΣ.

ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΛΙΤΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΟΥΦΛΙΑ
ΑΛΛΟΙ ΝΤΟΡΑ
ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
WOLF ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΒΕΡΤ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε μια περίοδο επιβράδυνσης «επικών διαστάσεων» ανάλογη με το Μεγάλο Κραχ του ’29, δήλωσε ο John Thain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch.

ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΜΕΡΙΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ..
ΠΟΙΑ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ..
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ 32 ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ?
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΤΟΤΕ Η ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΗ..ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ.
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ..
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ.
ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΤΑΤΟΥΛΗ,ΝΤΟΡΑΣ,ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
OI NTOΡΕΣ,ΟΙ ΣΟΥΦΛΙΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΩΝ AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντόρα για να ξέρεις...Αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε σένα και τον Τζέφρυ...τότε θα προτιμήσουμε αυτόν που μας κάνει να γελάμε....Γιαυτό λοιπόν άραξε για να μπορείς να το παίζεις κάτι το σημαντικό σαν υπουργός και άσε τον Τιτάνα να παίξει το σκάκι του με τους νταβατζήδες
Ο χρήστης wolf είπε…
οκ παιδιά το πήρα τό μήνυμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κράτα το καλά μην σου φύγει σαν τον Τατούλη..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ το Press-gr του Γιομπαζολιά, του Καψαμπέλη, του Βέλιου και του Παπαγιάννη, με γερή μπάζα από το Μπόμπολα και τον Κοντομηνά.
Με επίπεδο ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 80, αναπαράγουν τα πράσινα δελτία προπαγάνδας των καναλο-εκβιαστών και έχουν γίνει σημείο αναφοράς και εκτόνωσης των φανατικών πρασινοφρουρών.
Για τους υπόλοιπους πολίτες απλά ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ τη μπλογκόσφαιρα και γελάει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος επισκέπτης μαζί τους!
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ.
Ο λαός της μπλογκόσφαιρας είναι ΝΕΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ και μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι όλα αυτά τα ανθρώπινα υποπροϊόντα είναι ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ από τους αφεντάδες.