Η Ρωσία αγκαλιάζει ακόμα πιό πολύ τήν Κύπρο. Λογικό θεωρούν παρατηρητές ότι οι Αμερικανοί (καί οι φίλοι τους) θα ήθελαν να αλλάξει αυτή η πολιτική.

απο ελεύθερο τύπο.
Η Κύπρος και η Ρωσία θα υπογράψουν την ερχόμενη Τετάρτη, πολιτική διακήρυξη, η οποία θα καλύπτει τις αρχές λύσης του Κυπριακού και το περιεχόμενό της.
Όπως γράφουν την Κυριακή οι εφημερίδες «Χαραυγή» και «Καθημερινή» τη διακήρυξη θα υπογράψει ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Στη διακήρυξη θα εκφράζεται η αποφασιστικότητα των δύο χωρών να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη άριστες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους.
Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου και θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στις συνομιλίες του Προέδρου Χριστόφια με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ και αργότερα με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητηθεί η παρούσα φάση του Κυπριακού, οι απευθείας συνομιλίες, με στόχο την εξεύρεση λύσης, η σταθερή θέση της Κύπρου για λύση στη βάση αρχών και η ανταπόκριση της Ρωσίας στο θέμα αυτό και η εκλογή της Τουρκίας ως μή μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο των συνομιλιών θα υπογραφούν επίσης Συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας, που θα εδραιώνουν περαιτέρω τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.
Σ.Σ. Τό να λές ότι οι Αμερικανοί δέν θέλουν τέτοιου είδους κινήσεις καί προσπαθούν να αλλάξουν αυτές τις πολιτικές δέν σημαίνει ότι μιλάς για Αμερικανική συνωμοσία. Να σημειώσουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει το παιγνίδι της επιρροής στην Κύπρο πρό πολλού και ξέρουν ότι η μόνη παρέμβαση πού μπορούν να κάνουν είναι μέσω Ελλάδας. Δέν είναι απίθανο λοιπόν να επιθυμούν αλλάγή της ελληνικής πολιτικής. Δέν είναι απίθανο να βοηθάνε όσο μπορούν πρός αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δέν είναι συνωμοσία τών Αμερικανών. Είναι πολιτική των Αμερικανών.

Σχόλια