Παπανδρέου: Ως Έλληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα. Καραμανλής: Εκτιμώ τίς θέσεις σας...

Η επιστολή Καραμανλή στον Ομπάμα.
«Θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου για την εκλογική σας νίκη-ορόσημο, καθώς και τις καλύτερες ευχές μου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι, να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι.
Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας, ώστε τα θέματα αυτά να επιλυθούν, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα.
Ευελπιστώ σε μια συνάντηση μαζί σας στο προσεχές μέλλον. Για μια ακόμη φορά σας εύχομαι κάθε επιτυχία».
Οι δηλώσεις Παπανδρέου.
«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στηρίξω κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής τους στον πλανήτη. Ως Έλληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τα προβλήματα της περιοχής μας, έτσι ώστε να λυθούν με πνεύμα συνεργασίας, εμπέδωσης ειρήνης και αξιών διεθνούς δικαίου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ «κάθε επιτυχία».
Σ.Σ. Είναι εντυπωσιακή η αρχή της δήλωσης Παπανδρέου. Ως Ελληνας κλπ...

Σχόλια