Καί μιά απάντηση από αναγνώστη μας πού φαίνεται να "ξέρει" ....


Το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, όπως περιγράφεται στο άρθρο.
Η δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ είναι καθοριστική και ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΘΕΙ.
Σου δίνω δύο χαρακτηριστικές παραμέτρους:
(α) Οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ πληρώνονται κατευθείαν από τον προυπολογισμό (απίστευτο έ, ψάξτο και θα δείς) με ειδική ρύθμιση που τους έκανε ο Σημίτης το 1998. Ναι, αυτό που ακούς, οι συντάξεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα εφάπαξ των εργαζομένων πληρώνονται από μένα και σένα, τα ταμεία τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ)
(β) Η ΔΕΗ δεν πληρώνει κόστος πρώτης ύλης (λιθάνθρακες, λιγνίτης, κλπ) από την εξόρυξη στο Δημόσιο (Σημείωσε ότι από διετίας έχουμε καταδικασθεί γιαυτό από την Ε.Ε. και επίκεινται κυρώσεις για την Ελλάδα).
Εάν αυτά δεν συνιστούν ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Η τράπουλα είναι ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ, γιαυτό δεν μπαίνουν ιδιώτες στην παραγωγή.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ και καλό είναι να μην αναπαράγουμε τέτοιες ανακρίβειες.
Όσο για τον Αλαφούζο είναι γνωστός ο πόλεμος που κάνει στον Καραμανλή εδώ και αρκετό καιρό.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΑΚΤΟΡ?

By Factorx | November 14, 2008


Το έχουμε ξαναγράψει. Ανεξάρτητα από την πολιτική τιμολογίων που ακολουθεί η ΔΕΗ, το μένος των επιθέσεων από τα ΜΜΕ εναντίον του κ. Αθανασόπουλου δεν οφείλεται τάχα στο ενδιαφέρον τους για τις επιπτώσεις στο καταναλωτικό κοινό. Αν νοιάζονταν τόσο πολύ για την τσέπη του λαού θα φώναζαν και για την βενζίνη, ή τα διόδια, αλλά εκεί κάνει τζιζ. Ας μην νομίζουν λοιπόν - το έχουμε ξαναπεί - ότι τρώμε κουτόχορτο, εδώ τουλάχιστον.

Χθες για παράδειγμα είδαμε το «Έθνος» του κ. Μπόμπολα να έχει πρώτο θέμα με τίτλο «Οπερέτα χωρίς τέλος στη ΔΕΗ». Εντός της εφημερίδος όμως υπήρχε και μια πολύ ενδιαφέρουσα, καλοφτιαγμένη και με πολυτελές χαρτί, έκδοση με θέμα την «Ενέργεια». Χορηγός, ως φαίνεται, η Eurobank του κ. Λάτση, ο οποίος δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτρενέργειας, όπως άλλωστε και ο κ. Μπόμπολας.

Λεπτομέρεια σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ: μονάδα ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ, συμφερόντων Λάτση, προσφέρει ρεύμα προς 70 ευρώ την κιλοβατώρα, έναντι 35 που είναι η μέση τιμή για τη ΔΕΗ. Ενώ, από την άλλη, ο κ. Μυτιληναίος αξιώνει να πωλεί το ρεύμα στο εθνικό δίκτυο προς 70 ευρώ την κιλοβατώρα, τη στιγμή που το δικό του εργοστάσιο Αλουμινίου αγοράζει το βιομηχανικό ρεύμα της ΔΕΗ προς 40 ευρώ.

Πρόσφατα είδαμε και την «παντρειά» ανάμεσα στους ομίλους Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου για παραγωγή ηλεκτρενέργειας με φυσικό αέριο, στους Αγίους Θεοδώρους, δίπλα στο διυλιστήριο του πρώτου. Εκτός αυτών, στο ενεργειακό «πανηγύρι» μετέχουν το συγκρότημα Κοπελούζου και η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ, με την οποία δεν έχει καμία σχέση ο κ. Ψυχάρης. Γι αυτό και το Συγκρότημα Λαμπράκη ασκεί κι αυτό εντονότατη κριτική προς τη ΔΕΗ. Ούτε έχει καμία σχέση με τε ενεργειακά ότι πρωτοκλασάτο στέλεχός του ΔΟΛ είναι και ο κ. Νέζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ, επί ΠΑΣΟΚ και για λίγο επί ΝΔ, έως ότου συγκρούστηκε με τον κ. Παλαιοκρασσά......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..
ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ,ΛΑΤΣΗΣ,ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ,ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ,ΨΥΧΑΡΗΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O ANAΓΝΩΣΤΗΣ "ΞΕΡΕΙ" ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ...

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΒΓΑΙΝΟΥΝ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οντως, ο ανγνωστης "ξερει" ότι του λενε εκεινοι που κατευθυνουν τα ΜΜΕ και θα θέλανε να παιζουν στην αγορα ενεργειας με τους δικους τους όρους... Ετσι οπως πανε οι "κοινωνιστες" βουλευτες και τα κατευθυνομενα media τελικα θα το καταφερουν (με δικα μας επιπλεον εξοδα ομως)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα αυτά που λένε οι σοσιαλιστές bloggers για τη ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ δεν μπορεί να την ανταγωνισθεί, διότι χρηματο-οικονομικά η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΙΑ.
Ο ανταγωνισμός μπορεί να δουλέψει μόνο εάν όλοι οι παίκτες παίζουν με ίσους όρους.