Συγχαρητηρια Συγχαρητηρια Συγχαρητηρια.Στην Αλλη Ελλαδα

Γιατι αυτες οι ειδησεις ειναι " ψιλα γραμματα" στα Μεσα Αποβλακωσεως?
Επτα ημερες εμεινε στο νοσοκομειο. Μια ογκωδης μαζα μεγεθους ποδοσφαιρικης μπαλλας και βαρους 4,5 κιλων που πυθωνικα εσφιγγε το συκωτι και ολα τα τα οργανα της κοιλιας αφηρεθη επιτυχως. Ο ασθενης ενιωθε ενοχλησεις στην κοιλια του, αρχικως οι γιατροι υπεθεσαν ελκος, ευτυχως ομως εγκαιρως η διαγνωσις απεδειξε την υπαρξι του εφιαλτικου αυτου ηπατοβλαστωματος.
Η εξαιρετικη αυτη και σπανιωτατη εγχειρησις δεν εγινε στο μεμοριαλ της Αμερικης ουτε σε καποιο εξιδεκευμενο κεντρο του εξωτερικου.
Αντιμετωπισθη επιτυχως στη Μονάδα Χειρουργικής Ήπατος της Α Χειρ. Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας της Νέας Ιωνίας από τον Ηπατο-Χειρουργό κ Σπύρο Γ Δελή και το Διευθυντή της Α Χειρουργικής Κλινικής κ Χρήστο Δερβένη. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_0_19/11/2008_256786
Ο κ Δελής δηλωσε «ήταν ίσως η πιο δύσκολη επέμβαση, από τις εκατοντάδες ηπατεκτομές, που έχουμε κάνει στην κλινική μας, αφού αναγκαστικά αφαιρέσαμε το 70% του συκωτιού του ασθενή», που σύμφωνα με τους γιατρούς σύντομα θα αναπαραχθεί και πάλι στην αρχική του μορφή, καθώς είναι το μόνο ανθρώπινο όργανο που αναπαράγεται.
ΙΑΣΩΝ

Σχόλια