Η Ντόρα σε γεύμα με τον Αλογοσκούφη αντάλλαξε "γαλλικά" μαζί του αλλά δεν θέλει να τού φάει την καρέκλα.


Οπως πληροφορείται ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι σχέσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, κάτι που φάνηκε και σε μυστικό γεύμα που είχαν πρόσφατα. Το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό και ακούστηκαν και μερικά… γαλλικά. Ο υπουργός Οικονομίας θεώρησε ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη τις διαρροές για παροχές και αυξήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων........
..........Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται να έχει ριζική διαφωνία με τον τρόπο που χειρίζεται ο κ. Αλογοσκούφης την υπόθεση των τραπεζών. «Επρεπε να είχαμε βάλει τις τράπεζες απέναντι πιο νωρίς και όχι να φαίνεται ότι κάνουμε κόντρα αφού προηγήθηκε συναλλαγή», υποστηρίζει η κυρία Μπακογιάννη, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις για το θέμα αυτό με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος επιμένει για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. «Αν μου περίσσευαν λεφτά θα τα έκανα φοροαπαλλαγές, όχι δημόσιες επενδύσεις», απαντά ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Για την κόντρα Αλογοσκούφη-Μπακογιάννη υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες: Ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί ότι η υπουργός Εξωτερικών ενδιαφέρεται για το θώκο του. Πιστεύει μάλιστα ότι γι’ αυτό επέμεινε να παραστεί η κυρία Μπακογιάννη στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Από το επιτελείο της Ντόρας, πάντως, λέγονται άλλα. «Δεν θέλει η Ντόρα την καρέκλα του. Αλλά σε μια περίοδο που η οικονομία είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να μην μιλά περισσότερο για θέματα οικονομίας», είναι η εξήγηση που δίνεται.....
Σ.Σ. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει πολύ άδικο η Ντόρα. Επρεπε να είχαν βάλει τις τράπεζες "απέναντι".  Τώρα κάνει παραπολιτικό παιγνίδι το πασοκ με διαρροές ότι η διαμάχη είναι σικέ.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Προετοιμασία ανασχηματισμού έχει αρχίσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, καθώς διαπιστώνει ότι η παράταση της εκκρεμότητας «πολλαπλασιάζει» τις τριβές εντός της κυβέρνησης.

Οπως πληροφορείται ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι σχέσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, κάτι που φάνηκε και σε μυστικό γεύμα που είχαν πρόσφατα. Το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό και ακούστηκαν και μερικά… γαλλικά. Ο υπουργός Οικονομίας θεώρησε ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη τις διαρροές για παροχές και αυξήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εξήγησε, λοιπόν, στην υπουργό Εξωτερικών ότι η οικονομία μας πλήρωσε ήδη μεγάλο τίμημα από τη δημιουργία κλίματος δημοσιονομικής χαλάρωσης, καθώς αυξήθηκε το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται μάλιστα αποφασισμένος να μην αλλάξει κατά πολύ το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, ώστε να δοθεί σήμα στις αγορές που απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία (είτε με πωλήσεις ομολόγων είτε με πωλήσεις μετοχών) ότι δεν άλλαξε κάτι. Η παροχολογία «υπονομεύει», κατά τον κ. Αλογοσκούφη, τις προοπτικές της οικονομίας. Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται να έχει ριζική διαφωνία με τον τρόπο που χειρίζεται ο κ. Αλογοσκούφης την υπόθεση των τραπεζών. «Επρεπε να είχαμε βάλει τις τράπεζες απέναντι πιο νωρίς και όχι να φαίνεται ότι κάνουμε κόντρα αφού προηγήθηκε συναλλαγή», υποστηρίζει η κυρία Μπακογιάννη, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις για το θέμα αυτό με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος επιμένει για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. «Αν μου περίσσευαν λεφτά θα τα έκανα φοροαπαλλαγές, όχι δημόσιες επενδύσεις», απαντά ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Για την κόντρα Αλογοσκούφη-Μπακογιάννη υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες: Ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί ότι η υπουργός Εξωτερικών ενδιαφέρεται για το θώκο του. Πιστεύει μάλιστα ότι γι’ αυτό επέμεινε να παραστεί η κυρία Μπακογιάννη στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Από το επιτελείο της Ντόρας, πάντως, λέγονται άλλα. «Δεν θέλει η Ντόρα την καρέκλα του. Αλλά σε μια περίοδο που η οικονομία είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να μην μιλά περισσότερο για θέματα οικονομίας», είναι η εξήγηση που δίνεται.

Ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, επιθυμεί να μετακινηθεί μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αλλά έχει ξεκαθαρίσει προς τους πάντες ότι το κρίσιμο θέμα είναι το «πώς». Αν συνεχίσει η υπονόμευσή του μπορεί, όπως λένε οι συνεργάτες του, να αντιδράσει δυναμικά και απρόβλεπτα. Αν όμως σταματήσουν οι τρικλοποδιές, ολοκληρώσει το σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ψηφισθεί ο Προϋπολογισμός και ο κ. Καραμανλής του προτείνει να μετακινηθεί αλλού (υπουργείο Παιδείας, Αμυνας, Πολιτισμού), τότε η αλλαγή φρουράς θα είναι ομαλή. Πιθανή μετακίνηση του κ. Αλογοσκούφη σε θέση επιτρόπου στην Κομισιόν θα εθεωρείτο έκπληξη πρώτου μεγέθους γιατί ο υπουργός δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική. Εκ των πραγμάτων, ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει το διάδοχο του κ. Αλογοσκούφη από μία «short list» στην κορυφή της οποίας είναι το όνομα του κοινοτικού επιτρόπου Σταύρου Δήμα. Είναι ο μόνος που γνωρίζει καλά το συνάδελφό του στο «κολέγιο των επιτρόπων» Χοακίν Αλμούνια, είναι ο μόνος που μπορεί να αντικαταστήσει τον κ. Αλογοσκούφη σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Ε.Ε., εξαιτίας της κρίσης, θα είναι καθοριστικές. Η προσωπική σχέση Αλογοσκούφη-Αλμούνια, άλλωστε, βοήθησε πολύ τη χώρα την τελευταία διετία.

Τακτικοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή υποστηρίζουν ότι εφόσον αλλάξει τη στρατηγική του και δεν πάει σε εκλογές την άνοιξη, ο ανασχηματισμός θα έχει ισχυρό συμβολισμό αλλά δεν θα είναι ριζικός. Θα ακολουθήσει και άλλος μετά τις ευρωεκλογές.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα, δήλωσε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία της να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών αυτή την κρίσιμη περίοδο γιατί, εκτός των άλλων, η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία του ΟΑΣΕ. Αλλωστε το υπουργείο Οικονομίας παράγει φθορά. Ασπονδοι φίλοι της επιμένουν, πάντως, ότι «η Ντόρα θέλει να φορέσει τη στολή του υπουργού Οικονομίας, διότι όσοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί στο μέλλον δεν πρέπει να είναι ‘’άγευστοι’’ των Εξωτερικών και των Οικονομικών».

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, να μετακινηθεί σε παραγωγικό υπουργείο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα μπει στην κυβέρνηση, όχι όμως στο υπουργείο Οικονομίας ως φαίνεται. Οσο για τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, όλα «παίζουν»: Από την παραμονή του έως ότου να εκδώσει το διάταγμα για τα κολέγια μέχρι τη μετακίνησή του στο Πεντάγωνο (αν ο Β. Μεϊμαράκης επιστρέψει στο κόμμα όπως επιθυμεί ή στο υπουργείο Εσωτερικών).

Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού εισηγούνται το «σπάσιμο» των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών σε δύο υπουργεία και το διαχωρισμό του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης από το Εσωτερικών, ώστε να αναδειχθεί ως προτεραιότητα η επανίδρυση του κράτους. Ολες αυτές, όμως, οι σκέψεις αντιμετωπίζονται με προβληματισμό. Ο γ.γ. της κυβέρνησης Αργύρης Καρράς χρησιμοποιεί πολλές φορές στις επαφές του τον όρο «ανασύνθεση υπουργείων». Αγνωστο είναι πώς θα καλύψει ο κ. Καραμανλής το κενό του Θ. Ρουσόπουλου στην επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων, καλείται σύντομα να πάρει αποφάσεις. Το βασικό σενάριο τοποθετεί τον ανασχηματισμό για μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, όπως είχε άλλωστε σχεδιαστεί το καλοκαίρι. Στη Ν.Δ., εξακολουθούν, πάντως, να υπάρχουν φωνές που επιμένουν ότι οι αλλαγές επείγουν και ότι αν αφεθούν οι αποφάσεις για το 2009, το τρένο θα χαθεί. Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους, οι ίδιες φωνές προσθέτουν ότι ο κ. Καραμανλής έχει πλέον και καθαρό ορίζοντα αλλά και δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων:

Δεν υπάρχει κίνδυνος επιτήρησης (από την Ε.Ε.), γνωρίζει πλέον τι περιθώρια έχει για να αλλάξει τον Προϋπολογισμό προς όφελος των ασθενεστέρων, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που ήταν στο στόχαστρο είναι εκτός κυβέρνησης, ενώ η ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αποκλιμακώνεται.

Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει τα ονόματα των τριών βουλευτών που σχεδίαζαν «ανταρσία» στην ψηφοφορία για την Προανακριτική (εκλέγονται σε ακριτικό νομό, σε νομό της Πελοποννήσου και σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας), γνωρίζει ποιος τους υποκίνησε, είναι ενήμερος ότι δεν ήταν από τις τάξεις των ανταρτών. Αφού τα έμαθε όλα, έστειλε και τα κατάλληλα μηνύματα!



Του Μανώλη Κοττάκη http://www.e-tipos.com/newsitem?id=59962
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σάββατο, 8 Νοέμβριος 2008
Ο Παπαγιάννης υπηρέτης του συστήματος Πασόκ και cleaner της αυλής του Γιωργάκη.

Το «σύστημα Πασόκ» έχουμε ξαναπεί βρίσκεται πίσω (συνδικαλιστές-δημοσιοβολεμένοι) και πάνω (κρατικοδίαιτοι καναλάρχες) από το Πασόκ. Λειτουργεί ανεξάρτητα (πρώτα τα κέρδη του) αλλά ενισχυτικά στην πολιτική Πασόκ και φυσικά το κόμμα δέχεται ευχαρίστως τις υπηρεσίες του μια και έχει υποκύψει προ πολλού στις απαιτήσεις του.

Με τον Βαλλιανάτο διαφωνώ σε πολλά. Μου έκανε πάντα εντύπωση πως συμβίωναν μέσα στην παρέα του Γιωργάκη σκληροπυρηνικοί και μάτσο εργατοπατέρες και ψιλο-high και ενίοτε λαϊκού society golden γκέισες των 9.000€! Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό το σχήμα μπορούσε να αποδώσει πρακτικά και ανέμενα το «χτύπημα». Οι σκληροπυρηνικοί του Γιωργάκη ποτέ δεν θα μπορούσαν να μοιράσουν τη σημερινή πρωτοκαθεδρία τους στην υποκριτική αυλή της προεδράρας, με κάποιον, πολύ γνωστών και προκλητικών απόψεων, που λέγεται Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
Οι πάντες γνώριζαν τις απόψεις του και τον χειροκροτούσαν στο συνέδριο του Πασόκ. Εκθείαζαν μάλιστα το θάρρος του προέδρου να φιλοξενήσει στο περιβάλλον του προκλητικές και ελάχιστης απήχησης στην κοινωνία απόψεις. Από το 1997 επιμένει σταθερά στις απόψεις του και από το 1985 φίλος του Προέδρου! Τώρα τους πείραξαν ή τέλειωσε το ψευτο-φεστιβάλ της συμμετοχικότητας και της λογοδοσίας;
Έπρεπε λοιπόν να περιμένει το χτύπημα ο Βαλλιανάτος και την εκπαραθύρωσή του. Ήταν εμπόδιο στα διψασμένα για πακέτα και εξουσία στελέχη της σοσιαληστικής μασκαράτας. Το καρναβάλι της αυλής του Γιωργάκη θα καθαρίζει σιγά σιγά και εκβιαστικά για να μην μείνουν σκιές στο προεδρικό περιβάλλον ενόψει ίσως πρόωρων εκλογών. Ποτέ δεν ξέρεις. Εν τέλει θα μείνουν αυτοί που πάντα ήταν οι πραγματικοί συνομιλητές του προέδρου και καθοδηγητές της πολιτικής του:οι νταβατζήδες με τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς τους και οι εργατοπατέρες οι οποίοι κινδυνεύουν μόνο από νεότερα φυντάνια «διορισμένων», αν και οι ίδιοι έχουν χρίσει «σωτήρες» της εργατικής τάξης, τα παιδιά τους. Κοινός παρανομαστής του «συστήματος πασόκ» είναι η μάσα και οι καρέκλες. Ο Βαλλιανάτος δεν θα μπορούσε να αντέξει τέτοια πίεση στην τριβή των ανταγωνισμών και εν όψει της «αναμενόμενης σωτηρίας» η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη!




Και μόνο όταν άκουσε ότι του ζήτησε συνέντευξη ο Παπαγιάννης, έπρεπε να καταλάβει ότι ήρθε ή ώρα του ή έπεσε στην παγίδα εν αγνοία του! Ο Παπαγιάννης έχει γίνει ο πολιορκητικός κριός της σκληροπυρηνικής αυλής του Γιωργάκη και έχει αναλάβει εργολαβικά να καθαρίσει το τοπίο από «ενοχλητικά» και παρορμητικά στοιχεία που εμποδίζουν την πορεία του «κινήματος» στη «μεγάλη μάσα».

Πάντως κοινό μυστικό είναι πλέον ότι πολλοί στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα έχουν τις (Αμερικανικές) απόψεις του Βαλλιανάτου. Απλά δεν το λένε. Είναι κρυφοί.



διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο.....
το έστειλε ο exastal at 4:39 μμ 0 comments

labels: Παπαγιάννης, σμαραγδένια boys


Τελικά παρέα σκληροπυρηνικών πασόκων ήταν και είναι το press-gr;

Εντύπωση προκαλεί η χυδαιότητα που αναβλύζει από τα δήθεν ανεξάρτητα, ανώνυμα και "αντικειμενικά" άρθρα και σχόλια στο press-gr. Είναι απολύτως μονοκομματικά (για τη στάχτη στα μάτια ανεβάζουν και κανένα λαοσίτικο ή τσίπρικο ποστίδιο), υποστηρίζουν με βλοσυρό πάθος την πολιτική πασόκ, λογοκρίνουν όποια άποψη δεν είναι σύμφωνη με τις αντιλήψεις τους και έχουν μετατραπεί σε παρέα πράσινου καφενείου της δεκαετίας του 80, όπου μια αντίθετη άποψη ήταν εξορισμένη στο περίφημο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και στο press. Το κακό είναι ότι μέσω αυτού σπιλώνονται άτομα που δεν υποκύπτουν στο «σύστημα πασόκ» ή τουλάχιστον δεν είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι. (προσέξτε το σχόλιο στην παραπάνω φωτό και λάβετε υπόψιν σας ότι τέτοιου είδους μηνύσιμα σχόλια πρωταγωνιστούν καθημερινά με την διακριτική άδεια των διαχειριστών του blog αφού τα σχόλια υπόκεινται σε moderation)


Υπήρχε πάντα μια υποψία διασύνδεσης ή συνεργασίας με Καρχιμάκη μεριά ή με σκληροπυρηνικής αντίληψης εθελοντές του διαδικτύου!




Τελευταία ακούστηκε και το όνομα του Μάκη Γιομπαζολιά, συνδυάστηκε μάλιστα με την είσοδο του Σπύρου Χατζάρα στην αρθρογραφία του blog (όλα τα καλά παιδιά του πράσινου και ένδοξου παρελθόντος). [δέστε: tanoumeratoupressgr-blog]. Παλαιότερα ο Μάκης παρουσίαζε στην ΕΡΤ την εκπομπή «με ανοιχτά χαρτιά» και σήμερα διευθύνει τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA channel (είπατε τίποτα;):έτσι λοιπόν, μαζεύεται η παρέα των «αποκαλυπτικών»-παπαγιάννηδων και μελανο-χίων!!! Η παρέα για "γερά στομάχια"!!!!!

Έτσι εξηγούνται πολλά!


διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο.....
το έστειλε ο exastal at 3:03 μμ 0 comments

labels: ΜΜΕ, νταβατζήδες, παραπληροφόρηση, ΠΑΣΟΚ, σμαραγδένια b
exastal.blogspot.com