Γιάννης Πρετεντέρης: Βάζει και η μυλωνού τον άνδρα της με τούς πραματευτάδες (ο Ομπάμα δέν είναι ένας μαύρος Παπανδρέου).

..........Ακουγα χθες σε κάποιο ραδιόφωνο τη φιλότιμη (και άχαρη) προσπάθεια του εκπροσώπου του ΠαΣοΚ να μας πείσει ότι ο Ομπάμα είναι περίπου ένας μαύρος Παπανδρέου και τον ίδιο τον Παπανδρέου να μιλάει για τον Ομπάμα σε... πρώτο πληθυντικό! Δεν είναι οι μόνοι. Πριν από λίγους μήνες ακόμη, η ΝΔ επιχειρηματολογούσε ότι ο Σαρκοζί είναι κάτι σαν αδύνατος Καραμανλής.........
Σ.Σ. Καί πάντως ο παραλληλισμός με τα καραγκιοζιλίκια του ΠΑΣΟΚ περί μαύρου Παπανδρέου και Καραμανλή καί φιλίας του με τον Σαρκοζί δεν νομίζω να στέκει. Αν μή τι άλλο ο Σαρκοζί ξέρει τον Καραμανλή και έχει δείξει την φιλία του στον Καραμανλή και τη χώρα έμπρακτα καί δεν έχει καμμία σχέση με τούς επικοινωνιολόγους τού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι λίγο απέχουν απο το να  βάψουν τον  Παπανδρέου μαύρο.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η μυλωνού
Γιάννης Πρετεντέρης
Ξέρετε τι είναι το χειρότερο πράγμα στη χώρα μας; Η λογική της μυλωνούς. Οπως αυτή έβαζε τον άνδρα της με τους πραματευτάδες, έτσι και διάφοροι τύποι μόλις προκύψει διεθνώς μια νέα λαμπερή προσωπικότητα προσπαθούν να της ράψουν ελληνικό κοστούμι. Να βρουν (ανύπαρκτες, συνήθως...) αναλογίες. Προφανώς για να πλασαριστούν και οι ίδιοι στη φωτογραφία.

Ακουγα χθες σε κάποιο ραδιόφωνο τη φιλότιμη (και άχαρη) προσπάθεια του εκπροσώπου του ΠαΣοΚ να μας πείσει ότι ο Ομπάμα είναι περίπου ένας μαύρος Παπανδρέου και τον ίδιο τον Παπανδρέου να μιλάει για τον Ομπάμα σε... πρώτο πληθυντικό! Δεν είναι οι μόνοι. Πριν από λίγους μήνες ακόμη, η ΝΔ επιχειρηματολογούσε ότι ο Σαρκοζί είναι κάτι σαν αδύνατος Καραμανλής.

Φυσικά, καμία σχέση. Ο,τι κι αν λέει η μυλωνού, όταν ο Θεός μοίραζε πολιτικούς, στους άλλους έστειλε τον Σαρκοζί και τον Ομπάμα, σε εμάς τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου. Εξωραΐζεται η αδικία; Δεν εξωραΐζεται! Διότι τελικά κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

Ο Καραμανλής, ας πούμε, δεν πέρασε απέξω και μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Το 2004 ψηφίστηκε ενθουσιωδώς για να σώσει την Ελλάδα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και όσοι χτυπούσαμε από τότε συναγερμό λέγοντας ότι πρόκειται για μια τεράστια απάτη, κινδυνεύαμε να χαρακτηριστούμε συνοδοιπόροι της διαφθοράς και της διαπλοκής, τις οποίες αφεύκτως θα κατατρόπωνε ο νέος (σεμνός και ταπεινός) Ζορό. Τώρα;

Ούτε ο Παπανδρέου αυτοδιορίστηκε αρχηγός του ΠαΣοΚ. Τον επέλεξε η πλειοψηφία του κόμματός του και κυρίως ένα κομματικό κατεστημένο από κομματάρχες, παράγοντες και συνδικαλιστές- αυτούς ακριβώς που συνασπίστηκαν γύρω από τη Χίλαρι Κλίντον και έστειλε για βρούβες ο Ομπάμα. Διότι οι Δημοκρατικοί δεν έψαξαν πώς θα μεταμφιέσουν σε καινούργιο το παλιό. Πήραν κάτι καινούργιο από την αρχή. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν ο Θεός μάς έριξε στη μοιρασιά, βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας. Διότι, κακά τα ψέματα, ένας Ομπάμα είναι απίθανο να υπάρξει στην Ελλάδα. Ενδεχομένως και ένας Σαρκοζί. Μια κοινωνία καθηλωμένη στην αναδίπλωση, στη μεμψιμοιρία και στη μιζέρια είναι καταδικασμένη να ζει χωρίς μεγάλα ανοίγματα, χωρίς μεγάλα ξεπετάγματα, χωρίς μεγάλες ανατροπές.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η κοινωνία δεν θα αναγνωρίσει το καλύτερο ακόμη κι αν περάσει δίπλα της.

Ξέρετε γιατί; Επειδή φοβάται να αντιμετωπίσει τη μετριότητά της. Επειδή αρνείται να δεχθεί ότι υπάρχει καλύτερο- ακόμη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα άχρηστο πήγαν να τον βγάλουν...

jpretenteris@dolnet.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας χαρίζουμε και τον Σαρκοζί και τον Πρετεντέρη.
Αλλωστε, όπως ο Σαρκοζί είναι φιλαράκι με τον Καραμανλή
έτσι και ο Πρετεντέρης είναι φιλαράκι με τον Ρουσόπουλο.
Αποδεδειγμένα πράγματα.
Οπότε, χάρισμά σας και να τους χαίρεστε!
:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξέχασε τη σύγκριση Σεγκολέν - Διαμαντοπούλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όση σχέση έχουν οι βούρτσες με τις λούτσες άλλη τόση και το Χαζο-γκιόργκο με τον Ομπάμα.