Ο Καραμανλής, λοιπόν, που μόνο εκείνος γνωρίζει τι κόστος, προσωπικό και πολιτικό, έχει πληρώσει στο παρασκήνιο από τους Αμερικανούς ....


......Μπορεί να είμαστε μικροί σε έκταση, αλλά το μαγαζί είναι «γωνία», γιατί βρίσκεται στο σταυροδρόμι μιας μεγάλης αγοράς: εμπορευμάτων, μεταφορών, επικοινωνιών.
Αυτό που συνέβη χθες, με την υπογραφή των συμφωνιών με τους Κινέζους, και σε πολλά δελτία ειδήσεων «έπαιξε» μετά τα καμώματα του Εφραίμ και του Αρσένιου (τόσο επαρχιώτες είμαστε) δεν είναι μια απλή ιστορία. Είναι ένα τμήμα ενός συνολικού σχεδίου που έχει ο Καραμανλής για τη χώρα από το 2004 με ένα και μοναδικό στόχο: να αυξήσει την αντικειμενική αξία του μαγαζιού τόσο ώστε να ανοίξουν οι δουλειές και να υπάρχει ψωμί για όλους. Κι επειδή οι φίλοι μας οι Αμερικανοί μόνο να ζητάνε ξέρουν, στραφήκαμε και αλλού: Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, αραβικό κόσμο. Από το 2006 που πήγε ο Καραμανλής στο Πεκίνο μέχρι σήμερα περάσαμε από σαράντα κύματα. Ο,τι συνέβη αποτελεί προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού, που εργάστηκε για τη συμφωνία, αλλά και του αποσυνάγωγου Βουλγαράκη, που «ξεκόλλησε» τις διαπραγματεύσεις. .....
....... Ο Καραμανλής, λοιπόν, που μόνο εκείνος γνωρίζει τι κόστος, προσωπικό και πολιτικό, έχει πληρώσει στο παρασκήνιο από τους Αμερικανούς για την αποκοτιά του να προσεγγίσει τις νέες υπερδυνάμεις, ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα. Γι’ αυτό πιστεύει ότι θα γυρίσει το εσωτερικό παιχνίδι. Αυτό που δεν έχει καταφέρει να βρει, για την ώρα, είναι μία λέξη για να περιγράψει αυτή τη νέα Μεγάλη Ιδέα, ώστε να την καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Μόνο μία λέξη

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας; Αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τον αιώνιο εθνικό εγωισμό μας -ότι δήθεν είμαστε ο ομφαλός της Γης- και βγούμε λίγο παραέξω, θα διαπιστώσουμε το απλό: Ενα κομμάτι γης σε μια προνομιακή γωνιά του πλανήτη είμαστε. Βαριά βιομηχανία, παρεκτός από τον τουρισμό και τη ναυτιλία μας, δεν έχουμε. Φυσικό πλούτο ελάχιστο. Αν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε παρόντες στο νέο κόσμο που οικοδομείται, πρέπει να ξανοιχτούμε και να αναζητήσουμε, χωρίς τους παλαιούς δογματισμούς, νέες συμμαχίες. Μπορεί να είμαστε μικροί σε έκταση, αλλά το μαγαζί είναι «γωνία», γιατί βρίσκεται στο σταυροδρόμι μιας μεγάλης αγοράς: εμπορευμάτων, μεταφορών, επικοινωνιών.
Αυτό που συνέβη χθες, με την υπογραφή των συμφωνιών με τους Κινέζους, και σε πολλά δελτία ειδήσεων «έπαιξε» μετά τα καμώματα του Εφραίμ και του Αρσένιου (τόσο επαρχιώτες είμαστε) δεν είναι μια απλή ιστορία. Είναι ένα τμήμα ενός συνολικού σχεδίου που έχει ο Καραμανλής για τη χώρα από το 2004 με ένα και μοναδικό στόχο: να αυξήσει την αντικειμενική αξία του μαγαζιού τόσο ώστε να ανοίξουν οι δουλειές και να υπάρχει ψωμί για όλους. Κι επειδή οι φίλοι μας οι Αμερικανοί μόνο να ζητάνε ξέρουν, στραφήκαμε και αλλού: Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, αραβικό κόσμο. Από το 2006 που πήγε ο Καραμανλής στο Πεκίνο μέχρι σήμερα περάσαμε από σαράντα κύματα. Ο,τι συνέβη αποτελεί προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού, που εργάστηκε για τη συμφωνία, αλλά και του αποσυνάγωγου Βουλγαράκη, που «ξεκόλλησε» τις διαπραγματεύσεις.
Η παραχώρηση των λιμανιών στους Κινέζους σε συνδυασμό με το άνοιγμα των ελληνορωσικών αγωγών αερίου, τη συμμαχία με τους Γερμανούς στον ΟΤΕ, μαζί με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού και του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Βορρά, θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα σε μητροπολιτική χώρα της περιοχής. Οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι αγωγοί, τα πανεπιστήμια δεν είναι όμως άψυχα αντικείμενα. Σε αυτά εργάζονται άνθρωποι, πωλούνται εμπορεύματα και διακινείται χρήμα. Κι όταν αυτό συμβαίνει, πέφτει η ανεργία και αυξάνονται τα έσοδα. Ο Καραμανλής, λοιπόν, που μόνο εκείνος γνωρίζει τι κόστος, προσωπικό και πολιτικό, έχει πληρώσει στο παρασκήνιο από τους Αμερικανούς για την αποκοτιά του να προσεγγίσει τις νέες υπερδυνάμεις, ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα. Γι’ αυτό πιστεύει ότι θα γυρίσει το εσωτερικό παιχνίδι. Αυτό που δεν έχει καταφέρει να βρει, για την ώρα, είναι μία λέξη για να περιγράψει αυτή τη νέα Μεγάλη Ιδέα, ώστε να την καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας...
http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/μόνο_μία_λέξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

Καλό έ;

(Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2008
Σπέκουλα από τον Σπέκχαρντ !


Το θράσος του πρώην επικυρίαρχου αποικιοκράτη δεν έχει όρια. Ομιλώ για τον Αμερικανό πρέσβη κ. Σπέκχαρντ. Ο διπλωμάτης αυτός έχει απολέσει το μέτρο και βαδίζει όλο και σε πιο …προκλητικά μονοπάτια.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist με θέμα τη φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Σπέκχαρντ απροκάλυπτα μας απείλησε και μας εκβίασε, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι φαρμακευτικοί κολοσσοί, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι τόσα χρόνια κερδοσκοπούν ασύστολα μέσω του καρτέλ που έχουν συστήσει, με αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων.


Έλαβε βέβαια την πρέπουσα απάντηση από την κυβέρνηση η οποία ανέφερε ότι: «Θεωρούμε τους ισχυρισμούς άστοχους και …ατυχείς. Έχουμε προβεί σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, που οδηγούν προς επίλυση, όλων των προβλημάτων.

Πάντοτε όμως, ξεκινώντας από μία βασική αρχή, που αποτελεί και την κεντρική στόχευση της πολιτικής μας για τα οικονομικά της υγείας, που είναι να επιτύχουμε να εγκαταστήσουμε ένα ΝΕΟ σύστημα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και θα χτυπάει τη σπατάλη, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Υπάρχουν αντιδράσεις. Όμως δεν θα ακολουθήσουμε στη σημαντική αυτή πορεία, ούτε μικροκομματικές σκοπιμότητες και αμφίβολους εντυπωσιασμούς, ούτε εξυπηρέτηση συμφερόντων από …..οπουδήποτε και εάν αυτά εκδηλώνονται ή εκφράζονται…..!

Η νέα πλέον Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα είναι ο φορέας των απαραίτητων συνεννοήσεων. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τους αντιπροσώπους των προμηθευτών, προκειμένου από τη μεθεπόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει πλέον η αποπληρωμή των οφειλών και των χρεών.

Μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικότατο μέρος των χρεών θα έχει καταβληθεί και βεβαίως, θα έχει δρομολογηθεί η πλήρης εκκαθάρισή τους.

Εάν λοιπόν είχε ενημερωθεί (ο Αμερικανός πρεσβευτής), θα γνώριζε ότι οι οφειλές προς τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη διευθετηθεί και άμεσα αρχίζει η τακτοποίησή τους. Η ελληνική κυβέρνηση διευθετεί τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο και ….δεν δέχεται οδηγίες από κανένα».


Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Αμερικανός πρέσβης να μη το γνώριζε. Απλά η ομιλία του (η οποία είχε ….προωθηθεί αρμοδίως από την προηγούμενη ημέρα στα ελληνικά φερέφωνα του, τους διευθυντές των «νταβατζήδων» του Μπαϊρακτάρη) μοναδικό σκοπό είχε τη πολιτική και επικοινωνιακή σπέκουλα .


Όλως …τυχαίως βλέπετε συνέπιπτε με την υπογραφή μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της ανατέλλουσας υπερδύναμης, της Κίνας και της χώρας μας. Χρειαζόταν λοιπόν .....επικοινωνιακά αντίμετρα.


Αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε παρατηρητής -που δεν κρύβεται πίσω από τον έωλο κομματικό εναγκαλισμό και την δύσοσμη κομματική πειθαρχεία που οδηγεί σε αδιέξοδα και εθνική καθίζηση- το διαπιστώνει … «δια γυμνού οφθαλμού».


Το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσέξει την …. «παράταιρη» δημοσιότητα που δόθηκε στην …ομιλία του κ. Σπέκχαρντ, σε αντίθεση με την απάντηση της κυβέρνησης.


Ως παράδειγμα φέρνω (στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν σχεδόν όλες) μεγάλη καθημερινή ….ελληνική (…) εφημερίδα που αρέσκεται να …ταυτίζεται ..με τον μεσαίο χώρο , η οποία αφιέρωσε άρθρο 300 λέξεων σπεκουλάροντας την ….σπέκουλα του Αμερικανού πρέσβη και την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης την «έθαψε» την επόμενη ημέρα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο άρθρο για το … AIDS, και της αφιέρωσε …πέντε (5) …Ναι ! πέντε λέξεις : «ο υπουργός Υγείας τις χαρακτήρισε άσκοπες και ατυχείς» .


Βέβαια η συνέχεια της σπέκουλας δημιουργεί αρκετά ερωτήματα αλλά και διάφορους συνειρμούς αφού άμεσα έχουμε επίσημη ανακοίνωση του υπεύθυνου για θέματα Υγείας του ΠαΣοΚ, κ. Φλωρίδη. «Η εξαιρετικά ταπεινωτική για την Ελλάδα παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη, καθώς και οι ….φημολογούμενες (σ.σ πολύ φοριέται τελευταία η …λέξη) παρεμβάσεις και ….άλλων πρέσβεων, νομίζω ότι διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας πια. Η κυβέρνηση με την συμπεριφορά της μας οδήγησε σ` αυτό το σημείο» αναφέρει η ανακοίνωση.


Αμέσως δε κατατέθηκε ,εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, στην Βουλή ….. ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ρωτά σχετικά: «Πότε νομίζει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της, οι οποίες σήμερα απλώς αναδεικνύουν την αναξιοπιστία της;»


Τι είπατε ; Μεταξύ των διαφόρων …συνειρμών συμπεριλαμβάνεται ΚΑΙ το lobbing των Αμερικανών φαρμακοβιομηχάνων από τον κ. Γ. Παπανδρέου ;


Έχετε καμιά αμφιβολία για την ….«προοδευτική», …«εναλλακτική», … «αδέσμευτη» ,… «ανεξάρτητη» και πάνω απ` όλα … «πατριωτική» κυβερνητική λύση του κ. Γ. Παπανδρέου;


Έχετε καμία αμφιβολία ότι οι ….αγωγοί και τα ΟΧΙ ….πονάνε τους πέραν του Ατλαντικού ;


Έχετε καμιά αμφιβολία πως ακριβώς παίζεται αυτό το πολυπλόκαμο επικοινωνιακό παιχνίδι , με την σημαδεμένη τράπουλα ;


Έχετε καμιά αμφιβολία για το διαπλεκόμενο ριάλιτι σόου που παίζεται …..για εμάς αλλά χωρίς εμάς … στο σκοτεινό παρασκήνιο, γιατί δεν αντέχει στο …καθάριο φως ;

Αναρτήθηκε από politis-gr
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Και που λέτε, ξαφνικα ανακαλυψατε την Πατρίδα!!Μπράβο...Συγχαρητήρια!
Βέβαια, αλλα μας λέγατε κοι και κες της Νδ(ναι.. το δέλτα μικρούτσικο πλέον)το 2004!Μήπως θυμάστε?Ε οχι και να κάνουμε τώρα και ηρωα ..τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό , απο καταβολής ελληνικού κράτους!Ελεος..την παντελή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, σε ολα τα επίπεδα, μη προασπαθούμε τώρα γιατί βολευει, να την αποδώσουμε σε σκευωρίες και αντε μην πω (γράψω) κατι αλλο!Κύριοι,ανέκαθεν η παράταξη σας ηταν ,ειναι και θα ειναι η πηγή του κακού σ΄αυτον τόν τόπο!Ξεπούλησε ο Σημίτης την Ελλάδα!Εσεις ξεπουλήσατε και τα Κεραμίδια!Και απο "αρχιερεα της διαφθοράς"θέλατε να τον στείλετε στην ΕΕ,για "σoφό"Ρε...τόσο αχρηστοι εισαστε, που δεν εχετε εστω εναν ανθρωπο δικό σας για "σοφό"και μας κυβερνάτε και περίπου πέντε χρόνια!!Σωπάτε καλέ ,που εκανε τόσα ταξείδια ο πρωθυπουργός...Κε Κοτάκη μήπως ξεχνάτε καποιές μικρές λεπτομέρειες για τον Αγωγο, για τους Κινέζους και για τον Αραβικο Κόσμο και τι ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ το κόμμα σας..Εχουνε γνώση οι φύλακες!!Σοβαρευτητε κοι!!
43% Πασοκ,13% νδ...press-gr!!!