Δώστε λεφτά στόν κόσμο αλλιώς θα χάσουμε τίς εκλογές, φωνάζουν βουλευτές τής ΝΔ.


Μάχη μαίνεται μέσα στούς κόλπους της ΝΔ σχετικά με την οικονομική πολιτική.
Αρκετοί βουλευτές βάζουν σάν προτεραιότητα την νίκη στις εκλογές και φωνάζουν ότι ο μόνος τρόπος για να κερδιθούν είναι να πέσει χρήμα έστω και σε βάρος τού ελλείματος ...
Ο Αλογοσκούφης βέβαια δέν δίνει λεφτά επειδή φοβάται ότι στό μέλλον η χώρα θα τα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.
Βέβαια ενδιάμεσα θα έχουν κερδιθεί οι εκλογές λένε αυτοί πού πιέζουν.
Ο Μανώλης δημοσιεύει σήμερα στα Νέα επιστολή του όπου τα χώνει στον Αλογοσκούφη (η επιστολή είναι γραμμένη πρίν απο την ΔΕΘ αλλά πάντα επίκαιρη λέει ο Μανώλης).
Απάντηση στη διαμάχη θα δ΄ωσει ασφαλώς ο Πρωθυπουργός ο οποίος μάλλον θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη του κόσμου γιά βοήθεια και τη σκληρή πραγματικότητα τών αριθμών.
Πρέπει να δανειστεί ακριβό χρήμα γιά να δώσει στον κόσμο πού έχει ανάγκη πράμα πού θα πληρωθεί αργότερα ακριβά.
Βέβαια ερώτημα είναι εάν υπάρχουν οι μηχανισμοί εκείνοι πού θα εξασφαλίσουν ότι ακόμα και αυτό το ακριβό χρήμα θα πάει εκεί που υπάρχει ανάγκη και όχι στις τσέπες τών λαμόγιων όπως γίνεται συνήθως.
Τα διλλήματα είναι μεγάλα και ο κόσμος αναμένει την μαγική λύση πού και λεφτά θα δωθούν και η οικονομία δεν θα βουλιάξει.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Με κατηγορείτε γιατί ασκώ κριτική για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας του υπουργείου σας. Να σας θυμίσω πόσες φορές τα τελευταία χρόνια σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις διαφώνησα μαζί σας σε αυτά τα θέματα; Για τις χαριστικές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε Τράπεζες με αποκορύφωνα αυτή της Αlpha Βank (σ.σ. για το Ταμείο Ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων). Να σας θυμίσω τις διαφωνίες μου για τη φωτογραφική προκλητική συνταξιοδοτητική διάταξη του πρώην γενικού γραμματέα κ. Κουρή, για τις ρυθμίσεις για τους διευθυντές των υπουργείων που με μια μέρα στο βαθμό παίρνουν σύνταξη 1.200 ευρώ παραπάνω;», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μανώλης και προσθέτει:

«Για τις ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα που υλοποιούν σκληρές και νεοφιλελεύθερες συνταγές; Αλήθεια, τι θέλετε να κάνω σήμερα; Να δεχθώ, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους αναπήρους, για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για αύξηση των κατώτερων συντάξεων, για τις επιστροφές του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο για τους αγρότες, για το επίδομα θέρμανσης, για τη στήριξη των συνταξιούχων και των ανέργων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αλήθεια, πότε θα λειτουργήσει το Ταμείο κατά της Φτώχειας και κυρίως με τι πόρους; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν και παρακολουθούν άναυδοι το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί σε μίζες και μεσάζοντες;».

«Γιατί, λοιπόν, ενοχλείστε που πολλοί βουλευτές, άλλοι δημόσια και άλλοι στους διαδρόμους της Βουλής, διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο σας; Και κυρίως γιατί, αντί να προβληματιστείτε, τους βάζετε μια ταμπέλα και προσπαθείτε να τους απαξιώσετε; Οι βουλευτές δεν είναι διορισμένοι όπως ο κ. Ζορμπάς για να τους απαξιώνετε και να τους καταργείτε. Είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υπηρετούν το λαό και όχι πρόσωπα, δελφίνους και υπουργούς», επισημαίνει ο κ. Μανώλης και καταλήγει:

«Κύριε υπουργέ, Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα παντού και συμβουλέψτε τους συνεργάτες σας να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι της εξουσίας γιατί το μόνον που πετυχαίνουν είναι να σας εκθέτουν...».

Στο ίδιο μήκος κύματος κι άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κυβέρνηση.

«Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα δείτε την πολιτική μας, θα δώσουμε εξετάσεις. Και δεν μας παίρνει να μείνουμε μετεξεταστέοι. Ή θα πετύχουμε ή θα φύγουμε νύχτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεοπτικο σταθμό ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε, δεν γίνεται αλλιώς. Και αν δεν το κάνουμε πρέπει να πάμε σπίτια μας», τόνισε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Αlpha 989http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/18/1593059.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελπίζω ο Καραμανλής επιτέλους να κατάλαβε ότι παρα-νοικοκυρεύοντας την οικονομία και στοχεύοντας πειθαρχημένα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα, έφτιαχνε την προίκα του Χαζο-γκιόργκου.
Εφόσον υπάρχει μέτρο και στοχευμένη προσέγγιση στις παροχές είναι πολύ θετικό να βοηθηθούν οι απόμαχοι της ζωής και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Χωρίς υπερβολές όμως, να μην γίνουμε και Παπαντρέου του 1982, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πέντε φράγκα.
Ας κρατήσουμε και καμμία καβάτζα για το αύριο των παιδιών μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι αμερικανοι και οι εβραιοι εχουν αποφασισει να φανε τον καραμανλη,οτι και να δωσει θα χασει τις εκλογες διοτι δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα τους.για μενα ενας αρχιδατος καραμανλης θα εστελνε καθαρα μυνηματα οτι δεν θα παιξει το παιχνιδι των αμερικανων για διαμελισμο του αιγαιου ζητωντας την καλυψη της ρωσιας εστω παρασκηνιακα για να μην βρεθουμε αυριο να κλαιμε για καινουργιες χαμενες πατριδες.